Thursday, May 15, 2008

kortsluiting








Het heeft afgelopen nacht VERSCHRIKKELIJK gespookt, die severe thunderstorm watch is later nog een warning geworden en we hebben het in ons hele leven nog nooit zo zien bliksemen en horen onweren. Het geluid van de donder was ongeveer of er bergen aan het instorten waren terwijl er 10-tallen straaljagers overvlogen, ergens anders kan ik het niet mee vergelijken. De bliksem hoorde je letterlijk flitsen en links en rechts inslaan niet al te ver hiervandaan. Nadat we dan ook meedere keren ongeveer van weer een donderklap 5 cm horizontaal van het matras sprongen maar uit bed gegaan. We zijn allebei niet bang van onweer gelukkig (en de honden, paarden en ezels ook niet) maar dit was niet echt leuk meer, al was de lichtshow buiten echt spectaculair te noemen.


Door al het geweld waren een paar breakers teruggeflipt (het systeem hier werkt wat anders dan in Nederland) en bij het terugzetten ervan hoorde ik dat typische (enge) zoemende geluid wat electriciteit kan maken...ergens in de keuken.....Hoe dan ook: we hebben in de keuken, badkamer en gastenbadkamer op de zogenaamde GF(C)I outlets geen stroom meer, ook resetten lukt niet. Koelkast, vriezer, lampen, fornuis alles doet het gelukkig, behalve de stopcontacten die op dat circuit zitten. Don onze vaste gast heeft vandaag de breakerkast gecontroleerd en daar ligt het probleem niet, waarschijnlijk is er ergens tussen de breakerkast en de main switch in de keuken een kabel doorgebrand, Don is geen electricien dus vanavond Neil maar even gevraagd of hij ernaar wil kijken, hij is electricien van beroep dus dat is wel handig. Onze huistelefoon doet het ook niet meer sinds vanmorgen en dat hebben ze vandaag in ieder geval nog niet op kunnen lossen. Het is een wonder dat we nog internet hebben (met kleine tussenpozen). Bij buren verderop is de transformator op de electriciteitspaal verkoold en die zitten helemaal zonder stroom. Gelukkig komt er wat rustiger weer aan.



Op de foto een breaker box zoals wij die in huis hebben en 1 losse breaker (die je dan ook nog in verschillende amps hebt) en een GF(C)I outlet die het nu alle 3 niet meer doen.

7 comments:

Anonymous said...

zo dat klinkt heftig......nx voor mij ik vind nl onweer al heel eng.....hier na twee weken tropen nu gewoon weer nl plens buien en fris, voor de afwisseling wel lekker!
god bless! xT

Anonymous said...

Word het niet eens tijd om een schuilkelder te graven (just in case) ? :)

Annemiek said...

Griezelig zo'n weer!
Ik hoop dat de kabel simpel te maken is.

MissFluffy said...

Als dat maar gemakkelijk te herstellen is .En als ge zelf al weinig afweet van electriciteit is het helemaal een ramp maar goed dat je iemand hebt die er wat vanaf kent .
Hopelijk blijven de kosten beperkt.

Groetjes Nancy

Petra said...

Oei, dat is flink balen! Gelukkig is het bij jullie niet helemaal ingeslagen, dat hadden onze buren vorig jaar en toen zijn er ook allerlei electrische apparaten van ons aan gegaan. Hopelijk kan Neil jullie probleem makkelijk verhelpen!

Anonymous said...

Een bekende kast hoor. Wij hebben er een ook een paar. Gelukkig hebben wij van inslagen nog geen last gehad.

Wel handig hoor een electricien in huis.

Gr petra

Dizzymisslizzy said...

Jee wat heftig! Ik heb hier niks gemerkt van onweer en regen, dus het moet ons voorbij zijn gegaan en dus verder landinwaarts zijn geweest. Hopelijk is alles inmiddels weer in orde.