Wednesday, June 13, 2007

Mexicanen




Vandaag maar weer eens een garage/barn/yard sale uitgeprobeerd. Gisteren en vandaag wat posters op de Dollarstores geplakt en een bord op Highway 75. Vanochtend om 7.45 kwam de eerste auto de camping oprijden vol Mexicanen, de kinderen fungeren als tolken want papa en mama en oma spreken alleen Mexicaans (volgens mij toch anders dan Spaans). Het druppeltje de hele dag door, maar enkel Mexicanen, aardige en beleefde mensen, maar helaas echte koopjesjagers. Denk dat we zo'n beetje 30 Dollar omzet hebben en wat spullen minder. Don, onze oliegast hebben we verblijd met wat van die Amerikaanse houten broodkisten (?) die op het aanrecht staan met dus brood erin. Vanmiddag kregen we nog een telefoon van iemand die een lange tijd wou staan met een caravan en zich afvroeg of ze haar paard kon meenemen. Tuurlijk, ruimte zat, denk niet dat veel campings horse friendly zijn, zelfs in Texas niet. Ze komen zaterdag kijken, maar eerst zien.

3 comments:

Anonymous said...

Hier weinig Mexicanen. Ik moet hier ook maar eens aan de garage sale want ik heb inmiddels alweer behoorlijk wat spullen die ik kwijt wil.

Ja wij zijn wel pet- vriendelijk, maar horse valt daar effe niet onder. Alhoewel... gras genoeg...

gr petra

Anonymous said...

In Mexico praten ze Spaans. Toch is Latijns-Amerikaans Spaans inderdaad soms heel anders dan het Spaans (Catalaans) wat ze in Spanje spreken. Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Spaans

Tot zo ver deze les :)

Petra said...

Ja, het Mexicaanse Spaans is zo'n beetje als het Canadese Frans, je kunt het verstaan, maar het is anders.
Wat moeten jullie een ruimte hebben, dat je paarden op de camping kunt toelaten. In vergelijking wonen wij in een heel dichtbevolkt gebied.