Friday, October 02, 2009

Dozen, Donder, bliksem en chicken hawks


Maandag t/m vanmiddag weer dozen gedaan (morgen en overmorgen ook) kleine dozen, grote dozen, lichte dozen, zware dozen, dozen per post en dozen per container enz enz dus daar ga ik verder maar niemand mee lastig vallen. Degene voor wie ze zijn hebben bericht gehad (altijd leuk om te doen)dat hun bestelling aangekomen is en dat we over 1.5 week ongeveer weer een container gaan laden. Helaas is het de tijd van het jaar weer geworden dat de meeste containers weer ingezet gaan worden op China blijkbaar (Kerstspullen en speelgoed etc) dus het wordt lastiger een container te krijgen + wellicht ook minder boten in de vaart ivm de recessie (die er toch echt wel is). Gelukkig doen we nu al langere tijd zaken met 1 rederij en hebben daar een goed contact mee, als er onverwacht een container vrijkomt gaat ie naar ons. Eigenlijk voel ik me af en toe net een beetje Sinterklaas of de Kerstman met al die pakjes, zeker nu het wat later in het jaar wordt ;-)

Gisterenavond was het weer een ware lichtshow buiten zo enorm bliksemde het, het gebeurt niet vaak dat het helemaal rondom bliksemt maar zeker mooi om te zien, ergens moet een fikse inslag geweest zijn want zowel wij als buurman Lennard die hier 2 mijl vandaan woont heeft eerst een doffe klap gehoord en vervolgens de grond voelen trillen. Geen idee waar maar dat horen we de komende dagen wel weer eens.

Vanmorgen - het was nog niet helemaal licht buiten- de tijd dat de kippen op pad gaan hoorden we een herrie in de achtertuin, of alle kippen tegelijk met elkaar ruzie hadden. Ik kijk naar buiten en zie 2 hanen vechten....2 hanen ??? die ene heeft wel een heel vreemde kleur, beetje bruinig met strepen... bruinig met strepen ??? dat is een chicken hawk ! En die had een kip van ons te pakken, de hen met de kuikens die inmiddels wat ouder zijn, maar kip verweerde zich heftig en na nog 2 mislukte luchtaanvallen waarbij de kuikens alle kanten op fladderden verdween de chickenhawk met lege klauwen. Het zag er absoluut spectaculair uit al zullen de kippen daar anders over denken. Chicken hawk is niet de juiste naam maar zo heten ze hier "gewoon".
Tegen de tijd dat ik buiten was, had -een licht bloedende- kip haar kuikens verzameld behalve 1 die ik hoorde schreeuwen ergens, het leek of het onder het huis vandaan kwam. De buitendeur had ik open laat staan en vlak nadat ik naar buiten was gegaan dacht 1 van de kuikens blijkbaar dat het in huis een stuk veiliger was dus die liep in de keuken een hoop stampij te maken om het " keukeneiland" heen. Maar die chicken hawk weet nu natuurlijk heel goed waar hij/zij zijn moet, vanavond met paarden voeren lag er een pluk veren in de achtertuin en het zag er niet uit of er een kip aan het ruien was geweest daar, dus we zijn eigenlijk een soort van roofvogelFebo geworden, kies maar uit welke je hebben wilt ;-) het zijn er nogal wat.
Nou ja, die roofvogel moet tenslotte ook eten maar toch zou ik liever hebben dat het beest een haan mee zou nemen, daar wil ik toch vanaf maar die zijn dus net te groot en zwaar voor de hawk om mee te nemen (we hebben alleen afhaalkip hier)
De aangevallen kip doet het weer prima trouwens.

8 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Die hawk komt vast en zeker nog vaker langs. De fly inn bij jullie. Slimme kip trouowens om je keuken in te vluchten. groot gelijk, heef ie.

Hier kan het ook zo ontzettend te keer gaan met onweren dat je er soms bang van wordt.

gr petra

Annemiek said...

Het is een buffet geworden. Dat wordt oppassen geblazen voor de kippen.

Ymkje said...

Wel spectaculair om te zien lijkt me, zo'n chicken hawk in actie. Helaas weet ie nu de weg naar jullie kippen en zal het vast nog wel een keer proberen. Kun je dit voorkomen? Ik bedoen kun je de kippen in een ren ofzo zetten? Aan de andere kant heb je wel gelijk: zo'n beest moet ook eten! Maar dan liever ergens anders.

Monique (Nieuwen Oord) said...

Albert is straks niet meer weg te slaan bij jullie, die heeft echt een roofvogel-tic :-)

Petra said...

Zulke mooie beesten, die haviken, maar inderdaad niet erg leuk voor kleinere vogels. Ik ben ook al regelmatig een pluk veren tegengekomen en een paar jaar geleden werd er in onze tuin een robin verorberd.

MissFluffy said...

Ik zie het ook niet graag gebeuren dat een roofvogel met de vogels hier gaan lopen .Maar aan de andere kant zijn het wel uitzonderlijk mooie dieren .
Zo'n moederkloek kan haar kroost nogal beschermen ,hopelijk hersteld ze snel en wordt ze gespaard van zijn volgende poging .
Dat hartje moet nogal te keer gegaan zijn .

Groetjes Nancy

sisely said...

Je hebt het er maar druk mee, tja en dan nog voor sinterklaas/ en kerstman spelen dat is toch mooi mee genomen. Suc6 met alles

O ja ben weer in blogland op http://www.sisely.nl

Astrid said...

Het is en blijft vechten he tegen dat wild.
Wij hebben een fence, free range met grenzen zeg maar, maar het "dak" is open.
Tot nu toe gaat het goed...niet aan jou chicken hawk vertellen waar wij wonen hoor!!