Sunday, October 11, 2009

Koufrontje en fry daddy


En of we een koufront hebben ! eergisteren (ongeveer) begon het en zijn we van 30 graden naar 13 graden gegaan, vandaag zelfs nog even de kachel aangezet in huis want het was 16 graden binnen, dan wordt het toch wat lastiger typen op de compuut.
Gelukkig regent het ook veel nu, de waterstand in het pondje is behoorlijk gestegen, het begint echt op een minimeertje te lijken. Hopelijk houdt de kleilaag het goed vast en zakt het straks niet een heel stuk als het weer droog gaat worden.
Vanmiddag nog even buiten bezig geweest en ik heb voor het laatst zulke koude natte voeten gehad in Nederland geloof ik, dus mijn winterlaarzen met nepbont van vorig jaar uit de kast gehaald, heerlijk warm maar net 1 maat te klein (pfff niet altijd handig om iets te bestellen via internet en dan te houden als het niet goed past) Ik weet nu dat het met die laarzen echt niet meer goed gaat komen dus die mogen naar de yardsale van de kerk waar een buurvrouw spullen voor aan het inzamelen is.
Net als een frituurpan die ik weer had gekregen van een andere buurvrouw, nu is " alles in Texas groter" zo niet de gewone frituurpan, behalve de frituurpannen die voor Thanksgiving in de winkel staan maar daar past een kalkoen in van het formaat struisvogel dus dat is ook niet helemaal wat we zoeken.
In de gewone frituurpan hier kunnen frieten in voor 1 persoon (kleine eter) dan heb je het wel gehad zo ongeveer. Na eerst een behoorlijke spraakverwarring met de buuf over de fry pan (dat zijn hier dus de grote gietijzeren pannen), electric fryers, een fry daddy(dat is ook een pan)en een fry pappy (nog meer pannen)begreep ik eindelijk dat ik een dus een deep fryer moest hebben.
Dus heeft Hans vandaag bij Walmart de grootste gewone frituurpan gekocht, hier kan friet in voor 1.5 persoon maximaal, nu nog een keer het recept van Shirley voor de kroketten opnieuw printen hoewel het misschien gemakkelijker is eerst te beginnen met bitterballen ;-)
Die van de foto is hier het normale formaat frituurpan en is het dus niet geworden.

7 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Dat probleem hadden wij ook. 4 personen in huis emn dan maar voor 1 persoon kunnen bakken duurt het zo lang.. Bij bath en beyond hebben ze wel grotere. Niet die kalkoen mega dingen maar een vrij nette hollands formaatje....

16 graden en dan trek jij bond laarsen aan. meid kom jij heir maar eens over een maandje of 2 als het below zero is....

gr petra

Dizzymisslizzy said...

Vreemd he, dat je echt moet zoeken naar een goede frituurpan? Ze zijn er wel hoor, maar bij jullie is het misschien nog moelijker.
Wij hebben toevallig afgelopen vrijdag zelfgemaakte bitterballen gegeten. Het is helaas geen Kwekkeboom kwaliteit, maar wie al tijden niet beter gewend is zal niet klagen ;-). Jullie ook succes met het maken van bitterballen/kroketten. Profiteer van het koude weer. Dan is het beter te maken dan wanneer de ragout in je handen smelt van de hitte.

Astrid said...

Ik ga van de resten van mijn 40lb kalkoen ook kroketten maken.
Maar uiteraard over 2 maanden gaan we voor de echte ...yammie.

Wij eten trouwens elke zaterdag patat en snijden onze eigen aardappels en bakken op een vlam (in de garage) we hadden zo'n electrische maar dat schoot inderdaad niet op.
Misschien een ideetje? gewoon een grote juspan met olie voldoet al.

sisely said...

Brr dat is koud, tja lijkt wel Wintermoes. De laarzen die moeten wel passen, nee en als ze te klein zijn is het niet goed voor je voeten.Dan kun je het beste iets inleveren voor een goede doel.Zo kun je ook een klein steentje bij dragen.

Zoek en je zult het vinden.

Petra said...

Laat even weten hoe de BB's waren. Hier nog een trauma van het maken van die dingen. Wat een gedoe is dat zeg.... En dan te bedenken dat je in twee happen zo'n ding op hebt.

Hier ook een normaal formaat vetpan kunnen scoren. (bij de walmart overigens)

Petra said...

Hm, wij hebben een gewone maat frituurpan van Tefal. Verkopen ze die daar niet?

MissFluffy said...

Ik heb die les in frying pans ook gekregen 'lol' .
Mijn grootvader heeft nooit frietjes zelf gebakken en zijn eerste frietpot kwam erna wij daar zijn aangekomen.Aangekocht via een tv commercial want in de winkels vond je ze toen nauwelijks.

Best een hele grote temperatuur verschil zo op een dag.Ge zou voro minder gaan stoken 'lol'.

Groetjes Nancy