Wednesday, September 09, 2009

Oooh Lord, have mercy


Vannacht werd ik wakker met KIESPIJN, zomaar ineens, uit het niets, de hele linkerkant boven en onder deed pijn. Ik vermoed dat het " die kies is die eruit ziet of het glazuur is afgebroken net boven mijn tandvlees aaghh" Een paar ibu's verder en een poosje internetten en emailen (best handig dat tijdsverschil met Nederland)weer terug naar bed gegaan en wakker geworden zonder noemenswaardige kiespijn gelukkig. Maar.....we weten nu wel heel zeker dat het niet vanzelf verdwijnt + ik heb het telefoonnummer van een tandarts die aangeraden is door iemand die net zo bang is voor de tandarts als ik, dus had ik vanmiddag om 4.30 uur eindelijk genoeg moed verzameld om te bellen voor een afspraak. Tot mijn grote schrik kan ik morgenmiddag al om 1.30 terecht -ik heb niet eens gezegd dat ik kiespijn had- en kan kiezen uit 2 tandartsen daar die allebei heel aardig zijn (volgens de assistente). Dat zijn ze in enge films ook, die mensen die het aardigst zijn hangen je eerst aan vleeshaken en zagen je in stukjes in een afgelegen schuur meestal ergens in Texas. Bovendien is de praktijk "hard to find" want ligt een beetje achteraf volgens de routebeschrijving van de assistente. Toch vind ik het best heel dapper van mezelf dat ik toch nog een sprankje hoop heb: slechter dan die vorige kan het toch niet zijn (please please)anders moet Hans de volgende keer maar kijken op een youtube filmpje hoe je thuis een kies moet trekken, die zijn er vast en zeker maar wil ik nu nog even niet zien ;-)

9 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Haha ik wens je veel succes. En nee het gaat inderdaad niet vanzelf over.

succes...Petra

Petra said...

Oei, ik voel je pijn, letterlijk en figuurlijk. Ik ben doodsbang van de tandarts, maar nu heb ik er zo een voor bangerikken en is het wel minder (al verander ik mijn afspraken nog steeds drie keer voor ik ga). Maar als het eenmaal erge pijn doet kan het toch ook bijna niet erger? Sterkte!

MissFluffy said...

Nogal akelige foto's ,niet ? 'lol'
Het maakt je nog banger dan voorheen.
Tandpijn ,ai ....hopelijk is dit leed snel verholpen en op een zo pijnloze manier ook .

Groetjes Nancy

sisely said...

Ai jeej niet leuk weet er alles van, nou houd de moed er in. Zelf ben ik niet bang voor de tandarts, maar kan het wel begrijpoen dat je er bang voor bent.Sterkte Bianca

Annemiek said...

O sterkte ermee! Hopelijk kan er wat aan gedaan en heb je geen pijn meer want dat is erge pijn. Ja je moet er nu wel echt wat aan doen!
Je hebt wel een levendige fantasie hoor!

Martin said...

In Nederland had ik om de 6 maanden kontrole bij de tandarts. Zo'n 1 1/2 maand van te voren werd ik al onrustig. De week voor de afspraak heel erg onrustig en de dag ervoor vloog ik al tegen de muren op van paniek.

Wat een ramp! Net als jij ben ik als de dood van de tandarts. Het gekke is, ik heb nooit negatieve ervaringen met de tandarts in Nederland gehad, dus waar die angst vandaan komt weet ik niet.

Nu het gekke...

Wij hebben een tandarts hier in Ft Collins sinds we er wonen. Ik heb de meest griezelige behandelingen hier achter de rug, zoals 2 verstandkiezen laten trekken, oude metalen vullingen laten vervangen voor nieuwe witte vullingen en inmiddels 3 kronen laten zetten.

Geen sekonde ben ik meer bang van de tandarts. Afspraak of niet, ik ga er zonder buikpijn en angst heen, wat er ook op het programma staat. Ik voel me er thuis. Iedereen is ontzettend aardig en vriendlijk, de wachtruimte lijkt wel op dat van een luxe hotel en de praktijkruimte lijkt wel een relax ruimte, met planten, TV en grote ramen die op een druk kruispunt uitkijken. De sfeer is zo ontspannen en elke praktijkruimte (die allemaal 'open' verbonden zijn met elkaar) hebben zachte rustgevende en warme kleuren.

Niets, maar dan ook niets doet je er aan een tandartsenpraktijk denken.

Dus Bianca... Er is nog hoop!!! LOL! Ik vind het nu zelfs heerlijk om naar de tandarts te gaan.

Of komt het door dat ik ouder ben geworden? hahahah

Bibi said...

Oh wat erg om zo'n pijn te hebben en dan ook nog slechte ervaringen te hebben met tandartsen. Maar ik vind het heel dapper van je dat je toch gaat en hopelijk is het een stuk relaxter dan je nu denkt. Hihi ik zou maar wel met Hans regelen dat als hij na drie kwartier nog niets van je heeft gehoord hij de FBI zal bellen!

Anonymous said...

@ Martin, in Nederland had ik wel vertrouwen in mijn tandarts (vond het nog wel eng maar niet heeeel erg eng) maar na die engerd/beul in Centerville hier de laatste keer ben ik helemaal terug bij af met mijn angst of verder dan dat nog. Ik hoop dat het dan ook meevalt hoewel ik met de minuut minder hoop heb en meer vrees ha ha (lach als een boer met kiespijn)
Was het maar vast vanavond pfff

Martin said...

Nee, als je eerste ervaringen in Amerika bij een 'beul' is geweest, dan zou ik helemaal nooit meer durven gaan. Ik kan me je wel voorstellen dat je er als een berg tegenop ziet...

:-(