Wednesday, September 16, 2009

De Gunsmith




Een van onze klanten had een antiek wapen naar ons op laten sturen wat verzonden zou moeten worden via USPS luchtpost. USPS heeft heel wat restricties op dat gebied (terecht)en dus wisten ze hier op het postkantoor in Buffalo ook niet hoe het zat met het internationaal verzenden van een antiek wapen. Het zijn heel aardige mensen hier op het postkantoor, ze weten alleen niet veel van " ongebruikelijke" zaken maar ze doen hun best in ieder geval om iets uit te zoeken voor je. Toen ze de overheidsinstantie belden die hier uitsluitsel over zou moeten geven kregen ze van die instantie de " wijze raad" om .....het postkantoor in Buffalo Texas te bellen.....
Ik heb zelf nog een behoorlijk tijd op internet zitten speuren maar artikel zoveel van subparagraaf zoveel heft dan weer op wat in artikel nr dat en dat staat dus al met al zou het door ons verzonden kunnen worden maar zeker ben ik er niet van.
We nemen geen risico dat we wellicht iets illegaals zouden doen en dus....

Zit hier gelukkig ook een Gunsmith op het dorp, bijna naast het postkantoor, een superaardige man die antieke wapens restaureert, nieuwe wapens verkoopt, kruisbogen, messen enz enz Hij heeft zo'n winkel waar als je binnenstapt de tijd stil lijkt te staan. De winkel is te klein voor de hoeveelheid spullen en gereedschappen die er staan, zijn vrouw doet nog iets met scrap books in een hoek van de winkel en hij koopt en verkoopt oud goud en sieraden als bijverdienste. Op de oude toonbank staan diverse displays waarin de gouden sieraden liggen die hij heeft opgekocht en daarop ligt een jonge kat heerlijk te slapen. Er staan er paar gemakkelijke stoelen aan een bureau waar heel wat jagersverhalen in verteld zijn want wapens en jagen is hier een grote liefde bij veel mensen. De Gunsmith heeft alle tijd van de wereld voor je en verteld graag over zijn wapens: vooral de antieke geweren en cowboy pistolen van rond 1950 kan hij mooi over vertellen (lijkt me super om daarmee te kunnen schieten maar helaas mogen wij geen wapen hebben want we hebben geen green card of citizenship). Terwijl hij praat spuugt hij af en toe wat pruimtabak in een flesje en eigenlijk hoort dat gewoon zo in die winkel.

Gelukkig wil hij het antieke pistool naar Nederland versturen, geen enkel probleem zelfs. Dus vandaag heb ik het pistool bij hem gebracht, jammer genoeg was de kat de hort op vanmorgen. De Gunsmith bekijkt het wapen (wat erg mooi is ingegraveerd) uitvoerig en legt het voorzichtig in het krantenpapier in de doos terug, hij zal het vandaag naar het postkantoor brengen en vraagt nog netjes of het in Nederland niet door de Ned. overheid in beslag genomen gaat worden want dat zou zo zonde zijn van dat antieke wapen. Op mijn vraag of ik foto's mocht maken van zijn winkel en dat we die op ons blog zouden zetten keek hij mij een beetje verbaasd aan, natuurlijk mocht dat ! graag zelfs want hij is (terecht) trots op zijn winkel.
Dat kan ik toch zo mooi vinden !

10 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Wat een gaaf winkeltje. Helemaal geweldig dergelijke zaakjes. Gelukkig kom je dergelijke dingen hier ook nog tegen. AL hoewel minder dan bij jullie.

Gr petra

Ymkje said...

Heerlijk zo'n gun smid! Prachtige winkel, zou er graag eens rond willen kijken.

Kristel Holsbeek said...

Geweldige winkel. Lijkt me een lieve man;-)

Anonymous said...

En dat is voor hem alleen maar mond op mond reclame voor zijn winkel, met zijn foto op jullie blog. Je blijft zo wel bezig, en je hoeft je eigen ook niet te vervelen.Is allemaal wat met de rompe slomp.Suc6 er mee

Van sisely uit NL

Anonymous said...

Misschien handig om te weten.In Nederland is in principe het bezit van alle vuurwapens verboden. Uitgezonderd zijn bepaalde antieke vuurwapens die vallen onder de vrijstelling van artikel 18 van de Regeling wapens en munitie (RWM). Dit artikel is schematisch weergegeven in het beslissingsschema vrijstelling.Het beslissingsschema is terug te vinden op http://www.justitie.nl/onderwerpen/criminaliteit/wapens/index.aspx.

Bibi said...

Wat leuk zo'n winkeltje, ook helemaal gezellig zoals je die sfeer omschrijft, ik kan die muffe geur van opgezette beesten, oude mannen en pruimtabak bijna ruiken:-). Fijn ook dat hij het pistool kan opsturen:-).

Petra said...

Zulke winkeltjes vind ik zo leuk! Wij hebben zo een klokkenmaker hier in Vienna. Al vele jaren restoreert hij met veel liefde (antieke) klokken en hij heeft zoveel verhalen. Prachtig!

Martin said...

Heerlijk, dit soort winkeltjes waar de tijd heeft stil gestaan. Wij hebben die hier ook veel. Nu zit er in Loveland, CO een winkel die reparaties uitvoert op fototoestellen. Geen digitale, maar echt ouder toestellen.

Toen ik daar een keer binnenstapte, leek het wel of ik in 1940 terecht kwam. De geur alleen al. Helaas was de eigenaar een ontzettend onvriendelijke jerk. Ik werd zowat de winkel uitgekeken en helpen wilde hij al helemaal niet.

Jammer, maar ik kom daar nooit meer natuurlijk. :-(

MissFluffy said...

Ik denk dat zulke bestellingen raar of zelden voorkomen .Toch zeker de uitvoer naar het verre Nederland dan .Wel heel aardig dat die Gunsmith je bestelling voor je in orde maakt .
Ook het rondneuzen in zo'n zaken is toch iets wat je hier niet kan .

Groetjes Nancy

Natasja Valentijn said...

The gunsmith...dat kun je jezelf hier (in Nederland) toch niet voorstellen. Zo authentiek, schitterend hoor!