Thursday, March 05, 2009

Van ruilen komt huilen ?

Ik weet niet hoe het elders is gesteld maar hier in Texas worden veel advertenties aangeboden voor het ruilen van diensten en dat is natuurlijk een prachtig systeem want kan met gesloten beurzen en ten tijde van de huidige recessie komen er steeds meer van dat soort advertenties.
Wij hebben een hekwerk nodig om de auto's achter te zetten willen we ons niet krom hoeven te betalen aan verzekeringspremie. Een hek van de afmetingen die wij nodig hebben (en moet ook nog paardveilig zijn) is vrij duur (en we hebben vandaag onze tax return gehad (snif) dus zijn we zoals altijd op zoek naar goedkopere bouwmaterialen, iemand die een partij over heeft bijvoorbeeld want overal liggen wel partijen palen, planken etc die ooit iemand teveel heeft gekocht en laat liggen. Helaas zijn de planken vaak 1 groot termietennest geworden en die nemen we voor niets nog niet mee.

Al zoekende op internet kom ik een paar leuke advertenties tegen:
Iemand die een kroon (uit zijn mond) kwijt is geraakt, in zoverre dat het ding niet meer in zijn mond zit maar waarschijnlijk ergens in een doosje bewaard wordt. Hij heeft geen geld om de tandarts te betalen en is eigen baas, hij bied dus aan om in ruil voor het terugplaatsen van de kroon te komen werken met zijn tractor of buldozer. Wij hebben nog wel ergens 2 componentenlijm liggen dus.....;-)

Een ander stel woont in een trailer waarvan de keukenkastjes van de wand vallen, toevallig is een ervan tatoeerder en in ruil voor het repareren van de keukenkastjes wil hij wel een tattoo plaatsen.

Een criminal attorney is op zoek naar een klusjesman, zou je toch denken dat zo iemand dat toch gewoon zou kunnen betalen maar het zijn barre tijden tenslotte.

En dan nog een man die in ruil voor klusjes een gratis staanplaats wil op een camping, liefst wel aan het einde en met genoeg ruimte om een hek te zetten voor zijn poedels. Hij zet er nog netjes bij dat ze niet big en vicious zijn. Die zou op zich wel mooi ons hek kunnen zetten maar ja, die poedels he ? ;-)

Vandaag belde een buurvrouw: ze heeft een broedende gans maar haar kippen leggen te weinig eieren en die van ons veel te veel, of ik niet een paar ganzen wilde straks in ruil voor onze eieren. Ik had al bijna ja gezegd maar na de guineas is mij hier een pluimveeverbod opgelegd door het andere directielid.

Wij zijn nog bezig bij een van onze buurmannen een oude nog rijdende auto van ons (categorie trash maar het rijd goed) te ruilen tegen de niet meer rijdende Dodge Polara van de buurman die al tig jaar in het gras staat daar, maar we moeten er nog wat bij doen, 7 hanen misschien ?
7 hanen minder is tenslotte weer vergelijkbaar met 2 ganzen erbij.....

6 comments:

Kristel Holsbeek said...

Geweldig toch dat ruilen. Hopelijk laat je ons weten wat het is geworden;-)

Anonymous said...

Is wel mooi en aardig om te ruilen. Nou ik zou zeggen zoek en je zult het vinden. Denk maar even goed na, voor dat je er naderhand spijt van krijgt.Want van ruilen komt huilen, dat klopt.

Anonymous said...

Leuk zo'n ruil op poten zetten .
Ja, hier gebeurt dat niet maar eigenlijk best wel zonde als ik dat lees want het is toch een goeie manier om iets te krijgen en elke ruiler wordt er toch maar goed van want je krijgt net wat je hebben wil .
Maar of je van ruilen zou huilen weet ik niet .Mij lijkt het toch een zeer interessant iets.

Groetjes Nancy

Dizzymisslizzy said...

Geweldig zulke ruilacties. Jammer alleen dat het van die onmogelijke dingen zijn. Misschien kun je kalkoenen vragen ipv ganzen? Dan denk ik dat de baas het er nog wel mee eens kan zijn. Zo'n lekkere turkey leg...

Petra said...

Bartering heet dat in het Amerikaans en het gebeurt inderdaad best veel. Zo heb ik foto's genomen voor mijn kapster om haar salon te adverteren, in ruil daarvoor deed ze mijn haar en dat van de kinderen gratis (best een goede ruil, meer dan $100 waard!). Ik zou best vaker zoiets tegen willen komen, eerlijk gezegd.

Anonymous said...

Ha, ruilen? Een leuk windspel voor een campingplaatsje in 2010, zeg eh ... 2 nachten?

Breng ik het zelf mee! Echt Amerikaans!