Tuesday, March 31, 2009

Rare lui




Zondag kwam hier ineens een BMW cabrio het terrein op rijden met 3 "jongelui"" erin en ik realiseerde me ineens dat ik naar ze gekeken moet hebben zoals onze buren doen als ze wat "vreemds" zien. Zo'n blik van "wat moet dat volk hier"? staat ook erg gastvrij uiteraard ;-)


Nu zie je hier vooral pickuptrucks en ook wel wat "stadse"auto's (we hebben er zelf een maar die staat op de nominatie om ingeruild te worden voor een Chevy Blazer, is toch leuker als boodschappenwagen tenslotte ;-) maar een BMW cabrio met open dak en een paar jongelui erin ? Dat is gebeurt hier niet, het meisje had lange dreads met ringen erin en ook ergens in haar gezicht zaten ringen, 1 jongen had geverfd zwart piekerig haar onder een keppeltje en de andere had een gele spiegelzonnebril op en een sikje, uiterst verdacht natuurlijk hier op het platteland.....erg rare lui, die moeten wel uit de stad komen.
Het waren dus een neefje van Jimmy -de buurman- met wie we de schoolbus hebben geruild en een paar vrienden, ze waren op weg naar hun oom en zien tot hun grote verbazing ineens de Polara hier staan waar ze als kind nog in gespeeld hebben op visites bij oom en tante. Erg aardige en ontzettende beleefde " kids" en hoe wij woonden was volgens hen helemaal "cool", de schoolbus ook "cool", de Polara helemaal "cool" we zouden het er warm van krijgen, en ze willen dolgraag weg uit de stad en op het platteland gaan wonen maar dat is een beetje lastig gezien studie en baantjes, heb ze maar niet verteld dat ze wel eens een klein integratieprobleempje zouden kunnen ondervinden hier ;-) als ik na 2 jaar hier al zo kijk naar zo'n stel, laat staan als je hier opgegroeid bent ha ha
Gisteren is de schoolbus opgehaald door Jimmy en met een tractor ervoor is dat prima gelukt, Jimmy wil de schoolbus over de kreek heen zetten zodat het water van de kreek eronderdoor kan stromen of op palen zetten, de achterkant eruit zagen en aan de 1e verdieping van het huis vastmaken, dat wordt dan de slaapkamer voor de kids. Gelukkig wonen hier op het platteland tenminste normale mensen ;-)

9 comments:

Annemiek said...

Haha, zo heeft hij meteen een extra kamer aan het huis! Goed idee, scheelt een hoop aan constructiekosten. Dat zou je in Nederland eens moeten doen.
Prachtig die jongeren, die zouden wel opvallen in zo'n gebied ja, met die Look". Hoezo cultuurkloof tussen landen, er is al een cultuurkloof tussen de stad en platteland :)

Annemiek said...

O, en ik wil het eindresultaat met die bus wel eens zien hoor!

sisely said...

Tja de jongere van deze tijd, hebben op zijn tijd wel eens een nieuwe (hang-plek)nodig. En dat doen ze bij jullie,och zo iets van die 'rare lui' tref je ook hier in NL hoor. Spannend met die school bus ben benieuwd of dat lukt.

Anonymous said...

DIE ;rare; lui wonen n u weer in bosjes bij ons om de hoek ( studenten)das hier weer gewoon...ach slands eer slands wijs.toch?!.xT

Bibi said...

Leuke ideeen voor die schoolbus, ik ben benieuwd wat het gaat worden!

Petra said...

Grappig idee voor die schoolbus, ik ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien. Hier in het stadse lopen ook heel gewone studenten rond, hoor ;).

www.vandijkjes.punt.nl said...

Hier in Oneonta kom je "stadse " ook wel tegen maar hier bij huis al een stuk minder. Oneonta is natuurlijk een college stad. Ik had je gezicht wel willen zien.

Ik denk niet dat de bus hier over de creek zetten iets zou worden. Wel een stoer idee trouwens..Maar of dat bij hoogwater hier ook zo goed zou zijn.

gr petra

MissFluffy said...

Wel die jongelui zal je dan niet snel vergeten .
Goh, die man heeft ook duidelijk nagedacht wat hij mee zijn project gaat doen .Maar het is wel een prima ruil geweest zowel voor hem als jullie .

Groetjes Nancy

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.