Wednesday, March 04, 2009

gastblog 2: aardige mensen die amerikanen;-))






We zijn weer terug op de 'basis'Buffalo, na een week rondtouren langs lange wegen en Austin, Fredericksburg en San Antonio.......we blijven verwonderd over veel dingen, het is en blijft een andere cultuur hier dan de Europeese ( we hebben kennelijk een aantal mensen onbedoeld en ongewild op de tenen gestaan over onze EERSTE indrukken.?!.). We vinden bijv. de mensen hier heel erg vriendelijk en behulpzaam, geinteresseerd en we hebben heel wat leuke gesprekjes gevoerd met allerlei mensen die ons aanspraken; were are you all from........ o holland ! youre a long way from home. Opvallend veel mensen blijken Europa te kennen van reizen of van studie soms omdat ze er gelegerd zijn geweest ( wij schijnen heel kleine glaasjes cola te schenken met maar 1 blokje ijs;-))) tja bij alle vriendelijkheid hier zijn wij toch maar een stug volk : "als het er niet meer staat dan is het er niet meer", weinig behulpzaam en kort van stof.....
De steden die we hebben bezocht vonden we heel mooi; Austin is een universtiteitsstad, met iets dorps te midden van skyscrapers, daar zie je bijvoorbeeld weer veel mensen lopend of fietsend op straat. Bussen met een fietsenrek voorop ( wij denken om grotere afstanden te overbruggen; deels per fiets en deels per bus) daar hebben we bijv. de ene avond Marrokaans gegeten en de andere avond Mexicaans en kon je 1 gerecht gewoon bestellen voor 2 personen, niet omdat we Hollands zuinig zijn maar omdat de porties echt wel groot zijn, ook voor de Amerikanen als je ziet wat er allemaal overblijft en in doggy bags mee gaat. In Austin ook mijn collega mrs Lynda Kirk en haar dochter bezocht; heel vriendelijk ontvangen en geanimeerd gesprek gevoerd. Als ik terug ben zal ik haar eens mailen wat ze van de meegebrachte 'bokkepootjes en stroopwafels' vond. Toen een drietal nachten in een heel mooie Ben B doorgebracht met een tuin en daar zowaar nog een boek uit kunnen lezen. s'Ochtends kwam Mary en haar man een ontbijt voor ons en de andere gasten koken: texan style dus ook dat hebben wij leren kennenvarieerend van pancakes yoy eggs en taco's, hele lieve vrouw (62 jaar) die na haar retirment als ambtenaar was gaan leren voor kok en dit er nu bij deed. Geslapen in een sleepnumber bed, ik moest er echt in klimmen ( ben 1.60 mtr;-) geslapen als een prinses op de erwt; heerlijk!
Daarna San Antonio en the riverwalk gelopen, alles met prachtig zonnig weer, dus dat is genieten zo midden in onze winter van de zon en het licht en strak blauwe luchten.
Op de Porch bij Hans en Bianca valt het op hoe heerlijk rustig het hier is ( als de kippen of de honden niet ruzien en de ezel niet balkt;-)) na al die stadse dagen. Hier heb je gieren in de achtertuin en bij ons in Nederland koolmeesjes ;; tja
Moraal van het verhaal, alles heeft voor- en nadelen, overal is wel wat goeds over te zeggen of zijn er dingen die tegen vallen; idd Wiebe! we zullen in NL wel weer moeten wennen aan het rotweer en alles dicht op elkaar, maar een bruine boterham met oude kaas gaat er echt wel weer in:-P
Nog 2 dagen hier en dan met iets(!) meer bagage terugvliegen en nog optrekken met Hans en Bianca want die zullen we voorlopig niet meer zien waarschijnlijk, want het blijft een roteind vliegen tenslotte.
Alle Amerikanen ; tot ziens en aan de Hollanders :we komen er weer aan!
hart grten Trudi en Rien
(Foto nacht stad is Austin by night, foto B&B fredericksburg en Foto :me en mrs Kirk en dochter)

4 comments:

Anonymous said...

Gasten geniet nog maar van de tijd die jullie door brengen op de 'Holland Ranche' bij Bianca en Hans.

Want voor je het weet is het voorbij, jammer ja dat het niet dicht bij is.

Maarja je moet er iets voor over hebben om iemand weer te willen zien naar een tijd.

Petra said...

Persoonlijk vindt ik het juist leuk om die andere kijk van mensen te zien/horen/lezen. Het houdt je wakker. Hoe dan ook verander je zelf ook als je hier woont. En soms heb je dat zelf geen eens door. Een andere visie zet je weer even te denken. Een ieder heeft zijn eigen mening over dingen en landen. Maar goed ook, anders zat heel Amerika binnen een mum vol met Nederlanders ;-)

Geniet van de laatste daagjes in Texas en een goede reis naar huis.

Anonymous said...

De tijd gaat toch zo snel .Lijkt of je daar net bent gearriveerd en je staat alweer klaar om te vertrekken .
Geniet maar van de rust en de gezelschap die twee dagen!
Voor overmorgen een prettige reis terug naar huis .

Groetjes Nancy

Petra said...

Dat is een heel leuk gedeelte van Texas, dat jullie bezocht hebben. Waren de bluebells al in bloei?
Leuk om de ervaringen te lezen. Inderdaad, overal zijn voor- en nadelen. In de kwart eeuw, dat ik hier woon, heb ik heel wat vooroordelen van beide kanten langs zien komen. Het is goed om daar doorheen te kunnen kijken en het unieke van ieder land te zien. Blij, dat jullie een fijne tijd hebben gehad en eet straks maar een lekkere bruine boterham met kaas voor mij!