Saturday, March 21, 2009

Fast Boy



Vanmiddag was het weer heerlijk warm weer en ik dacht.....laat ik het nu eens proberen om op Boy te rijden. Dus paard uit weiland gehaald en in de Round Penn gezet en de 2 dames mochten daar buiten blijven. Dat vinden ze niet leuk (zie foto) maar anders gaat het zeker niet goed komen. Toen Boy de zadeldeken zag stoof hij achteruit van schrik, blijkbaar is hij gewend dat zadel en dek met 1 worp op zijn rug gegooid worden (en die zadels zijn best zwaar), cowboys zadelen een paard binnen 1 minuut zo ongeveer, dat lukt mij van geen kant. De singel stond nog ingesteld op Summer's maat en dat is voor Boy heel wat maten te groot. Na 10 minuten prutsen aan hoofdstel (bit moet op de goede hoogte in zijn mond zitten) etc was het zover en kon ik erop klimmen. Hij bleef rustig staan, erg netjes ! en dus even rondgestapt met hem terwijl Hans hem aan het halstertouw hield want we hebben geen zin in een buiklanding in het zand, maar ging helemaal goed. Alleen heeft hij maar 2 "versnellingen": een redelijk snelle stap en galop, bij de geringste beweging in het zadel, fluiten of klakken met je tong springt hij direct in galop zo van "leuk ! we gaan lekker rennen" dat er 2 dames aan de rand van de Round Penn staan te vervelen helpt ook niet echt, dat ik hem verbied te rennen al helemaal niet, hij werd er een beetje opstandig van al met al. Dus heb maar heel even gereden, morgen weer een dag en misschien vraag ik Kay (de hoefsmid die ook paarden traint) om mij een paar rijlessen te geven dat kan zeker geen kwaad...

Maar hoe dan ook: het was superleuk ! (voor mij in ieder geval ;-)

9 comments:

Annemiek said...

Wat leuk!!

Anonymous said...

Spannend. Ik zou er voor geen geld op gaan dus petje af hoor!

Gr petra

Anonymous said...

Ah, Bianca, wat gaaf. Jullie zijn een hardstikke leuke combinatie zo. En dan ook echt western rijden, super gaaf vind ik dat. Onze buurmeisjes rijden western, komen altijd voorbij, zo lekker met een los teugeltje.

Ik heb hier nog een prachtig westernzadel, we doen er alleen helemaal niks meer mee, zonde!

Anonymous said...

een mooi stel samen....ziet er goed uit!xT

Petra said...

Wat goed!!!
Die foto van de toekijkende dames vindt ik zo grappig!

Anonymous said...

Bianca,

You look very good on Boy. Back straight and ready to ride. Keep it up.

Rep

Anonymous said...

Zo dat pakt niemand meer van je af, en helemaal leuk als het weer ook mee speelde.

Petra said...

Jij durft! Maar de foto's zien er goed uit, leuk, dat hij het allemaal toelaat (en misschien ook nog leuk gaat vinden, als je hem eenmaal laat rennen, ha ha, heerlijk, toch, die eigengereidheid van dieren?).

Anonymous said...

Ik denk dat het wel best is dat je het geleidelijk aandoet zodat Boy ook aan jou kan wennen.Niet dat ik er iets vanaf ken 'lol' .
Leuke foto ,nu nog die cowboyhoed .

Groetjes Nancy