Sunday, August 26, 2007

Huizen in ons deel van Texas


Ook wij wonen in een zogenaamd double wide mobile home, een zeer populaire huizensoort hier want ze zijn "goedkoop" en uiteraard vrij "eenvoudig" mee te nemen als je gaat verhuizen. We komen ze regelmatig tegen op de weg in 2 delen als oversize load. Goedkoop tussen aanhalingstekens want als je weet wat hier allemaal in geen tijd je huis in kleine stukjes kan maken snap je niet dat dit soort huizen hier zo in trek zijn, misschien goedkoop om weer een nieuwe te kopen ? Het huis zelf bestaat zo ongeveer alleen uit balken, vezelplaat muren en een kliksysteem vinyl aan de buitenkant. De plaatsen waar de leidingen het huis in en uit gaan zijn behoorlijk ruim uitgezaagd wat ideaal is voor de kolonies die onder het huis leven. Zo'n beetje alle huizen hier staan op betonblokken en zijn met een soort reusachtige tentharingen vastgemaakt in de grond, daaronder is dus een behoorlijke ruimte die rondom is dichtgemaakt met skirting, ook weer een soort klik-en-sluit vinyl. Dat is natuurlijk een ideale schuilplaats voor heel veel diertjes, die wij gelukkig niet zien. Het is ook niet echt een fijne plek om in te kijken als je de skirting losmaakt, laat staan onder het huis kruipen. Vooral Armadillo's schijnen een voorkeur te hebben voor deze plaatsen waar ze lekker nestjes kunnen maken van het isolatiemateriaal. Zonder regelmatig insectengif spuiten zitten er wespennesten, dirtdobbers, spinnen, mieren en nog veel meer insecten die voor ons in de categorie "nieuwe diersoort" vallen en als je heeeeel veel pech hebt: termieten.
Je kunt maandelijks een opruimingsdienst laten komen, die inspecteren dan je huis helemaal en daar mag je een behoorlijk bedrag voor betalen. Wij proberen het zelf wel, ons huis is nu zo'n 10 jaar oud en ziet er aan de buitenkant nog wel goed uit.
Het schijnt dat ze gemiddeld zo'n 15 jaar meegaan, dus over een paar jaar kunnen wij ook een nieuwe double wide bestellen ;-)

7 comments:

Anonymous said...

Wij hebben ze ook zien rijden! Vaak reden we namelijk over de Frontage road van bijvoorbeeld de I40 (Route 66) en dat is precies waar ze met die oversized ladingen rijden. We moesten zelfs een keer de berm in duiken omdat ze de hele weg (2 rijstroken) nodig hadden :)

Annemiek said...

Ik denk niet dat er zo veel verplaatst worden, het zijn nieuwe die je over de weg ziet komen. Niet alleen double wides worden in de fabriek gemaakt, ook hele grote huizen kunnen zo als blokjes in elkaar gezet worden. Zo is er hier in de buurt eentje van 4 blokjes :)

Unknown said...

jajajaa en kruipt dat ook op kousevoetjes naar binnen of knaagt dat alleen oorverdovend het huis aan gort........?jeZus

Unknown said...

jajajaa en kruipt dat ook op kousevoetjes naar binnen of knaagt dat alleen oorverdovend het huis aan gort........?jeZus

Petra said...

Brrr, al die beesten! Hoewel een armadillo me wel cool lijkt, die heb ik nog nooit gezien. Inderdaad zien wij ook weleens zo'n "Oversized Load" voorbij komen, maar in dit gebied zie je die huizen niet.

Anonymous said...

@Kasaka, gelukkig hebben wij hier een grote verscheidenheid aan huizen, de enorme ranches met grote veranda's, de double wide's, gewone stenen huizen en dan de welbekende van de horrorfilms, doorgaand de op instorten staande single wides. Dus er komen nog meer foto's aan.
Groetjes
Bianca

Anonymous said...

Elke 15 jaar een nieuwe... Ben toch wel blij met ons " huis" dat al iets langer mee gaat.

benieuwd naar de rest van de foto's

gr petra