Wednesday, August 29, 2007

Huizen in ons deel van Texas/ de single wide part 3





Welbekend van zo'n beetje alle Texas horrorfilms is het single wide mobile home, doorgaans zitten hiervan de gordijnen potdicht, hangen delen van het huis los, staan er een aantal roestige auto's bij geparkeerd en hebben ze een vrij grote tuin die vol ligt met oud ijzer. Ook zijn ze weleens verborgen onder en achter dicht struikgewas maar ook dat is bekend van de film. De tow-truck is hier een geliefde auto want superhandig, zou bijna willen dat we er zelf ook een hadden.
Niet voor niets zijn er zo ontzettend veel grappen over deze zogenaamde redneck's want er zijn er gewoon heel veel van. Het zijn vaak ook gewoon heel aardige mensen (uitzonderingen daargelaten maar die heb je in elke "huizencategorie")ze maken zich alleen niet zo druk om een nette tuin of een net huis. Zolang het dak niet al te erg lekt....en al die oude gereedschappen zijn heel handig mochten er ooit nog een keer onderdelen nodig zijn voor iets. Een van onze verre achterbuurmannen heeft al zijn auto's gehouden vanaf het moment dat hij zjn rijbewijs had - en dat is jaren geleden-ze staan allemaal weg te roesten in zijn tuin want hij is van plan ze ooit nog een keer op te knappen en rijklaar te maken. Hebben we dat niet eerder gehoord ? ;-)

3 comments:

Chuck and Anneke's RV travels said...

Echt genoten van je huizen stories

Antonia said...

Ook hier een bekend fenomeen. De troep ligt soms bergen hoog achter het huis en auto's staan te verrotten ernaast. Schuren die niet meer gebruikt wordt laat men gewoon staan tot ze ooit wel vanzelf in elkaar pletteren.

Gr petra

Anonymous said...

In West Virginia zie je overal zulke trailers staan .Nette maar ook zoals jij beschrijft oude sleuren die wij nog niet eens geschikt zouden vinden om er een tuinhuis van te maken .
Je hebt ze ook in verschillende grootte ,wide en lenght dan.Die kleinere types komen bijna overeen als de staancaravans hier bij ons maar die grote zijn toch vrij ruim binnen met open haard aan ,zelfs tot in de slaapkamer ,2 badkamers zelfs .Ons laatste verblijf bij mijn familie was een tante naar eentje op zoek en we zijn voor die zoektocht mee op sleeptouw genomen .Dan zie je wat hoor !!
Groetjes MissFluffy