Monday, August 27, 2007

Huizen in ons deel van Texas, deel 2


Naast de al besproken double wide hebben we hier in de buurt natuurlijk nog behoorlijk wat ENORME ranches, foto's hiervan moeten vaak vanuit de lucht worden genomen (lang leve Google Earth) wanneer deze ranches te koop worden aangeboden. Onze vriend Steve die dus makelaar is hier heeft momenteel o.a. dit huis in de verkoop staan, het heeft zo ongeveer een 900 acres aan land (een paar meer of minder maakt dan ook niet meer uit)de ongeveer 400 herten zitten bij de koop inbegrepen. Deze ranch huizen zijn zelf ook gigantisch groot en hebben vaak enorme veranda's en zijn soms in de stijl van plantagewoningen gebouwd. Je kunt hier vaak pas zien dat er ergens een huis moet staan aan de ijzeren toegangspoort waarop de naam van de ranch staat, vanaf de weg kun je ze meestal niet zien. We zijn een keer met hem mee geweest en toen hij vanuit de auto aanwees hoe groot de ranch was ging dat ongeveer zo: zie je dat witte hek daar (jaha) en na minimaal 20 minuten verder rijden (wij dachten dat er geen vervolg meer kwam) ..........en daar begint de grond van de buren. Tja, wij hebben hier met onze 25 acres volgens onze erg aardige "buren" dan ook een "tuintje" zo ongeveer.
De stenen huizen die we hier ook vaak zien slaan we over want zijn niet echt karakteristiek voor de omgeving hier. Morgen komen de leukste huizen.....
welbekend van menige horrorfilm opgenomen in Texas: de single wide mobile homes....
be prepared ;-)

5 comments:

Anonymous said...

Kijk dat ziet wel leuk uit. Hopelijk hebben die mensen met zoveel grond wel een fatsoenlijke maaier die werkt.

Worden al die acres ook echt bijgehouden of ligt veel gewoon braak?

gr petra

Anonymous said...

Wat een schitterend huis. Kost zo iets nauw?

Anonymous said...

@Petra, die worden meestal ook echt bijgehouden die acres (maaien of dode bomen kappen en veeeel koeien zijn ook goede maaiers)
@Wendy, dit huis gaat ruim over de 2 miljoen dollar, maar dan heeft het ook nog bijgebouwen enz enz teveel om op te noemen

Groets !
Bianca

Anonymous said...

Nou voor 2 miljoen heb je echt niet zoiets in nederland

blips said...

Tja huizen in Amerika, daarkun je echt hele verhalen over schrijven. De een nog mooier dan de ander. Het is vaak ook een status symbool.