Thursday, May 03, 2007

War of the hummingbirds



Ik heb al eerder over de kleine wonderbaarlijke vogeltjes geschreven, in Nederlamd bekend als kolibri. Omze te lokken hang je een hummingbird feeder op met wat nectar en ja hoor met een beetje mazzel heb je er zo een paar. Het grappige van deze vogels, je hoort ze eerder dan dat je ze ziet, ze maken nogal herrie met hun vleugeltjes. Een van onze feeders wordt nu goed bewaakt door een en jaagt alle anderen weg veel machtsvertoon, hoe klein ze ook zijn, ze kunnen flink vechten. In de stad zijn alle feeders uitverkocht denk dat onze buren ook gek zijn om deze mooie vogeltjes.

5 comments:

Anonymous said...

Hier zijn er ook een partij vogels dat wil je gewoon niet weten. Het is dan ook af en toe een herrie, prachtig gewoon. En als je even niet oplet loopt er een chipmunk tegen het vogelhuisje op die eten probeerd te jatten. Dat is echt gaaf dan moet je de vogels eens horen... Hoezo war...

Unknown said...

Hier in nederland moeten we het met een musje doen, zo'n kolibri is dan wel wat anders.

Annemiek said...

Dat je ze op de foto hebt gekregen, ze zijn zo rap. Het geluid van de vleugels vindt ik net een grote hommel. Een oorlog bij de hummingbird feeder heb ik nog nooit gezien.

Anonymous said...

Ja, ik ken die machtsvertoon onder de hummingbirds ook .Bij mijn grootvader in West Virginia had hij ook aan zijn porch verschillende feeders hangen.Met alle moeite van de wereld hebben we ze op foto vastgelegd maar ze bewegen zo snel en zijn ook klein dat je het met een wazige plek moet stellen maar fasinerend zijn ze wel .Er zijn daar trouwens zeer veel mooie vogels maar een hummingbird is toch net iets specialer he
Groetjes MissFluffy

Anonymous said...

We zien ze ook op verschillende campgrounds, vooral de mensen die hier permanent wonen hebben bijna allemaal zo'n ding aan hun camper hangen. In Colorado stikte het er werkelijk van vorig jaar.