Sunday, May 13, 2007

School bus and airco





Naar aanleiding van deze tekst hebben we de schoolbus gekocht:

FOR SALE
1960s Chevy Bluebird school bus converted into somewhat of an RV.

Includes...

* new carpet
* reupholstered driver's seat
* Dearborn heater
* a/c
* curtains all the way around
* bed
* couch
* chair
* TV stand
* interior lights
* receiver hitch
* new gas tank (that needs to be drained)
* body is in excellent condition
* clear title


Nu naar aanschaf van diverse auto's, Airstreams hebben we geleerd dat Amerikanen nogal graag ovedrijven en vergeten de waarheid te vertellen ;-) The new carpet is waarschijnlijk uit 1980 ?? en de a/c werkt niet zoals ik al vermoede. Gelukkig hadden we nog een raam-unit liggen en deze vandaag maar eens op zijn voordeligst ingebouwd, bus blijft toch staan, waarom moeilijk doen met veel bouten. Maar het blijkt elke keer weer dat men hier spullen verkoopt die niet werken, dus je wordt op zijn Hollands 'genaaid'. Heb ook van onze kampvuurplaats een soort Stonehenge gemaakt, maar ziet er gezellig uit. De planten staan vol in bloei, dus lijkt wel lente, maar voelt als zomer ;-)

7 comments:

Anonymous said...

ja daar zijn wij ook wel achter gekomen. Daar komt nog bij dat bij Pakistanen (oude eigenaar hier) alles altijd "good, good" en " new" is.. Alleen is dat new een erg rekbaar begrip en good good al helemaal. Bv gras maaier:no no works good new" waarheid : geen beweging in te krijgen...

De buurman die hem wel even zou repareren zou vorig weekend al komen. Alleen ik heb hem niet gezien.

gr Petra

Hans Hendriks said...

@Petra: kon nog aan het verhaal toevoegen dat de bus niet liep, de uitlaat kapot is (gebroken) en de gordijnen vol gaten zaten. Betreft repareren, wij zitten op sommige mensen al een maand te wachten, blijkbaar in heel Amerika hetzelfde.

Anonymous said...

Maar als 'oud Hollander' bekijk en controleer je toch alles even voordat je iets koopt? Om zodoende wat van de prijs af te krijgen? Of denk ik nu te makkelijk :)

Anonymous said...

Jammer dat veel dingen niet blijken te werken. Gelukkig zijn jullie erg handig! Die vuurplaats ziet er erg gezellig uit. Heerlijk om daar op zwoele avonden te zitten met z'n allen! Hier is de zomer ver te zoeken, zucht :(.

groetjes,
Bianca

Hans Hendriks said...

@ Mr-Leo, veel zaken hebben we via Internet gekocht, op afstand. De bus stond 200 mijl verderop, dus even langs gaan om te kijken zit er dan niet in, wel via mail al 500 Dollars afgedongen en gekocht voor 900 Dollars, dus blijft een goede deal. Zelfde verhaal geld voor de Airstreams, afstanden zijn te groot om even te gaan kijken. Maar we blijven Hollander en heb al een hoop gekocht voor een stuk minder dan de vraagprijs ;-)

blips said...

Hier klaagt men ook sten en been over de airconditioners in die schoolbussen, de stroomkabel is tekort.
(Kon het niet laten) LOL
----------------
Service met een glimlach, genaaid met een bulderlach. Ook ik kan je verhalen vertellen... Oh wacht eens dat doe ik op mijn weblog al. :)

Hans Hendriks said...

@blips: leuk van die verlengkabel, ongeveer even oud als de Belgische overdekte vliegvelden ;-) Denk dat wij kaaskoppen nooit aan de Amerikaanse verkoopmentaliteit zullen wennen, maar een gewaasrchuwd mens.....