Saturday, January 09, 2010

Na vorst komt.......klussen grrrr


Gisteren heeft het de hele dag gevroren en afgelopen nacht was het minstens -10 Celsius. Al een paar dagen moet ik met een hamer de ijslaag uit de paardendrinktroggen slaan, het was minstens 1.5 cm dik. Vandaag hadden we weinig waterdruk want er was ergens een lek bij het waterbedrijf, niet zo verwonderlijk met deze voor hier extreme kou. Vanmiddag hadden we nog weinig waterdruk en toen ik voorbij het douchegebouw liep hoorde ik daaronder het geluid van kletterend water !! Het zal niet waar zijn....... maar jawel, een FONTEIN hadden we eronder, een elleboog in de PVC spaghetti onder het gebouw afgebroken, vanmiddag was het boven het vriespunt (zowaar) en met het ontdooien is dus het water gaan stromen en niet zo'n klein beetje ook. Dus direct de hoofdkraan dichtgedraaid vooraan de weg (die weer uitgegraven moest worden want er was weer zand in het gat gestroomd>gaan we deze week echt wat aan doen). We hadden de leidingen onder het gebouw wel geisoleerd zo goed en zo kwaad als dat ging want het ziet er echt uit als pvc spaghetti zoals het is aangelegd eronder dus je kunt niet overal meer bijkomen, de ruimte tussen de grond en het douchegebouw is net te klein om goed onder te kunnen komen en het is ook geen fijn karwei om te doen. Beestjes (vooral erg enge beestjes) zitten graag onder gebouwen hier. De foto komt van internet als je zoekt op redneck plumbing......ik wou dat het er bij ons zo netjes uitzag: hier is het alsof (en is zeer waarschijnlijk ook echt zo) het van allemaal reststukken pvc aan elkaar gezet is, overal elleboogjes en manchetten en her en der zag ik ijspegeltjes hangen aan de pijpen dus we hebben nog meer lekken dan die ene grote. Gelukkig heeft de camping een aparte aftakking van de waterleiding -hebben we vandaag ontdekt- dus die blijft voorlopig even dicht tot het ijskoude weer voorbij is. Rep vindt het niet erg, die heeft al 3 dagen bevroren leidingen aan zijn trailer en Don kan er gelukkig ook niet mee zitten dat er geen water meer uit de kraan komt nu.
Morgen gaan we SHOPPEN bij Lowes hoera ! PVC pijpen, lijm, manchetten, ellebogen, PVC zaag, glaswol enz want ik geloof zeker dat we het zelf beter kunnen dan degene die het aangelegd heeft ooit grrrr Maar........vannacht vriest het nog zo'n 6 graden en de komende nachten niet meer HOERA !

11 comments:

Kristel Holsbeek said...

Amai dat idd vrij koud.
In ieder geval veel plezier met het shoppen van materiaal en daarna het klussen ervan...ben benieuwd;-)

Sisely said...

Pech onder weg. En wil je (wat geld uit besparen, dan is het beter om het zelf te proberen te maken). Shop ze zou ik zeggen, en niet de hele winkel leeg ruimen grapje.Nog een fijn weekend dagje.

Anonymous said...

ook al lekkage gehad hier ook al voor de derde keer sneeuwstormen en weeralarm; het is wel wennen..succes met de reparatiesxt

Bibi said...

Hoera Lowe's! Hahaa gelukkig maar dat je er nog een beetje om kan lachen, ik hoop dat jullie het allemaal snel verholpen zullen hebben.Klus ze!

Petra said...

Dat is balen! Hier de nodige gesprongen waterleidingen van de gemeente, maar gelukkig niets aan ons huis (even afkloppen!).

www.vandijkjes.punt.nl said...

Aiii.. Waar kennen wij deze problemen van. O ja het eerste jaar dat wij hier woonde. Ook hier van die super handige,z eer zuinige loodgieters die van niks leidingen gemaakt hadden. Maar inmiddels is het hier dik -20 en laat ik het afkloppen maar we hebbnen geen last meer. Wij hebben wel verwarmingen onder de gebouwen want anders zou het wel een groot probleem zijn.

gr en veel succes petra

Petra said...

Ook hier berekoud en zijn de meren bevroren. Iets wat niet vaak voorkomt hier. Balen dat je dan lekkage krijgt. Gelukkig hebben ze hier ook Gamma's ;-)

Martin said...

Jee, wat een ellende! Gelukkig hoorde je het water kletteren. Voor hetzelfde geld dacht je dat het bij de gemeente was en krijg je straks een waterrekening voorgeschoteld voor water dat je gewoon weg hebt laten stromen.

Succes ermee. :-(

Monique (Nieuwen Oord) said...

Ha, wij zullen zorgen dat we met een volle tank bij jullie aankomen, dan kunnen we in de camper douchen ;-) Haast je niet.

Als je maar zorgt dat ik Internet heb, dan ben ik zo zoet als een klein kind.

Onze stallen zijn nog steeds vorstvrij. Ideaal, we hebben elektrische lintverwarming om de leidingen liggen daar.

Annemiek said...

Wat een balen als er leidingen springen.
Ik moet eens een foto van ons verwarmingsbuizensysteem plaatsen, ook zoiet.

MissFluffy said...

Minder leuk werkje maar je kan niet zonder die buizen .Zou ook niet omroepen om onder die huizen te kruipen ,je weet nooit wat je daar nog aantreft .
We staan ook voor een herstelling in het afwateringsnetwerk maar stellen het nog even uit tot het weer wat betert .
Groetjes,