Saturday, May 02, 2009

uhhh waar is de rest ?????


De paarden hebben de gewoonte om rond etenstijd bij hen voerbakken te gaan staan, zo niet vandaag. Ze stonden een paar meter verderop een beetje bangig te kijken en toen ik om de hoek keek wist ik direct waarom: er had een slang zijn oude huid afgedaan en deze was zelfs nog vrij zacht en soepel dus niet zo lang daarvoor moet het "beestje" vervelt zijn, het is de grootste huid die ik gevonden heb hier en is volgens mij van een chicken snake, er zit geen ratel aan, chicken snakes kunnen erg lang worden (erg groot ook) maar ze doen voor de rest geen kwaad behalve dat ze wel eens een kuiken lusten, ratten en ook eieren erg lekker vinden. Deze is voor zijn lengte nog vrij dun, als ze 8 ft lang zijn hebben zo ongeveer de omvang van een fikse onderarm. Hopelijk verkiest deze voor die tijd om ergens anders te gaan wonen hoewel het hier een hemel op aarde moet zijn voor die slang ;-)


We verwachten vandaag of morgen weer eens voor het small claims court te mogen verschijnen. Dat is nog een erfenis van toen we -dom genoeg- nog vertrouwen hadden in de locale bedrijven (1 enkele goede uitzondering daargelaten) .Vandaag kwam de voormalig uitvoerder (we noemen hem S.) van het bedrijf wat hier de septic heeft aangelegd (ruim 2 jaar geleden is dat alweer) "zomaar" even langs, leek het.....

S. had toen een offerte opgegeven wat de werkzaamheden zouden gaan kosten, toen zijn baas na afloop van het werk de rekening kwam brengen bleek deze ongeveer $ 28000,-- te zijn, $ 10000,-- meer dan was geoffreerd door S. Daar waren en zijn wij dus niet mee akkoord. Baas ging dus heel erg boos weg met zijn 12 kladvellen handgeschreven faktuur want wij maakten hem uit voor leugenaar aldus hem ? uuhhhh ??? we zijn niet akkoord met een rekening die veel hoger is dan opgegeven, wij hadden het woord leugenaar niet eens in de mond genomen alleen gezegd dat hij dan maar eens dringend met zijn uitvoerder S. moest gaan praten en dat ze hun slechte bedrijfsvoering maar binnenshuis moesten uitvechten en niet over de rug van een klant. Als S. niet capabel is om offertes te maken moeten ze hem die vrijheid niet geven. Afijn we hebben dus 2 jaar niets meer gehoord nadat we een keer $ 17000,-- betaald hadden (het afgesproken bedrag van de offerte). Geen rekening, geen aanmaning, niets op papier gezien van deze "betrouwbare locals" in al die tijd. S. is in al die tijd hooguit 2 x geweest om "erover te praten" en wij hebben toen voorgesteld dat we hooguit $ 22000,-- wilden betalen voor het hele project. Want een paar electriciteitspalen en wat leiding onder de grond kunnen nooit $ 10000,-- meer kosten. We komen dan wel uit het buitenland maar toch zeker niet uit een ei.
Vandaag kwam S. dus vertellen dat de rekening was gecorrigeerd, de kosten voor de permit waren 2 x berekend en de uren die de mannen hadden gewerkt hier waren ook dubbel geschreven. (wie was er ook alweer geen leugenaar ?)
Erg "netjes" dat ze nu dan de rekening teruggebracht hadden tot $ 25000,-- Blijkbaar was hij ervan uitgegaan dat wij na dit fantastische bericht al juichend van blijdschap op zouden springen, direct naar het checkboek rennend om de resterende $ 8000,-- aan hem mee te geven. Helaas, toen hij in de gaten had dat dat niet ging gebeuren en ik hem vertelde (ik ben een B*T*H dat wil je niet weten, dat snap je natuurlijk wel ;-) dat zijn baas hem geen offertes moet laten maken als hij dat niet kan en dat hij niet de vrijheid moet nemen om offertes te maken zonder zijn baas te informeren, en dat het probleem dus bij hen ligt en niet bij ons.
Hierop stapte hij erg boos op ondertussen onduidelijk roepend dat zijn ex-baas hem gestuurd dat, dat hij daar niet meer werkte, en dat hij er eigenlijk helemaal niets meer mee te maken wilde hebben. Wij denken dat zijn ex-baas hem verantwoordelijk wil houden voor het verschil gezien zijn overspannen reactie maar dat zoeken ze daar maar uit. Dus wordt vervolgd.....

Hoewel wij ook liever met dat hele stel niets meer te maken zouden willen hebben.



5 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Daar heeft ie wel lang over gedaan om die rekening te corrigeren.
Was blijkbaar niet eenvoudig.

Jeetje wat een slange huid zeg. Jij liever dan ik hoor...Zeker hetgeen er in gezeten heeft..
brrrrr

gr petra

Annemiek said...

Pff wat een verhaal.
Dat is wel een erg grote slang!

MissFluffy said...

Goh, wat een lang stuk vel .Tja,je weet wat je wel eens kan tegenkomen in dat kippenhok .
Brr..

Groetjes Nancy

Petra said...

Ha ha, die hond, die toch even aan de slangenhuid moet ruiken. Wat een sufferd, die vent, wel vervelend, als jullie naar small claims court moeten erdoor, maar zeer terecht om niet te betalen!

sisely said...

Jakkie dat huid van de slang. Tja het is allemaal wat zeg.