Wednesday, May 20, 2009

Texas bat en nieuwe grasmaaier en aanlopertje











Vanmorgen zagen we Jason in sluiphouding door de tuin gaan en daar lag iets vreemds... toen we dichterbij kwamen zagen we pas dat het een vleermuis was die op zijn rug lag met zijn vleugels omhoog, zie zijn lieflijke snuitje op de foto. Ik ben niet bang van vleermuizen maar deze was echt eng, hij siste, blies en maakte dat vreemde klikkende geluid waarmee ze afstanden bepalen.
We hebben hem maar een stuk verderop in de schaduw in de tuin gelegd wat zo te zien vond hij/zij dat zonlicht maar niets, een paar uur later was ie weg (gelukkig).

Vandaag hebben we een NIEUWE GRASMAAIER aangeschaft, wat een luxe is dat. Het hele "voorweiland (tuin kun je het niet noemen) is inmiddels gemaaid zonder dat er ook maar iets is stukgegaan. Het apparaat start in 1 x (!) stopt er niet mee halverwege (!), en maakt nog weinig geluid ook (!). We hadden nog gezocht de afgelopen weken naar een goede 2hands zitmaaier maar wat we gezien hebben was stuk en hoefde alleen een "kleine reparatie", die verhalen kennen we inmiddels, met een beetje pech koop je iemand anders zijn ellende. Dus vandaag de knoop doorgehakt en Hans heeft bij Sears dus de nieuwe gehaald (zie foto, is het geen plaatje ?)

Rep en wij (wij doen de "day care" als Rep naar zijn werk is) hebben een nieuwe hond erbij, maandagavond zat hij ineens onder Rep zijn trailer zomaar uit het niets vandaan. Hij doet het inmiddels een stuk beter, de schaafplekken op zijn kin en buik beginnen te verdwijnen en ook loopt hij gelukkig niet meer kreupel. Het kleine mormel vreet enorm en speelt heel wat af met onze honden. Wat voor mix van honden het is, is ons een raadel, maar volgens ons is hij vrij groot (hij heeft nog maar piepkleine tandjes) maar moet hij zeker in gewicht aankomen. Wie weet wat het is voor soort hond het is mag het zeggen.


10 comments:

Unknown said...

http://www.appenzeller-sennenhond.nl/.
Hier lijkt hij wel een beetje op.
Groetjes Aad

Sisely said...

Zo zie je maar weer dat je elke dag wel weer iets hebt waar je voor moet gaan zorgen, (en ik denk wel dat die op zijn goede plek is bij jullie die hond).

Anonymous said...

nou die grasmaaier is van het soort ; hele fijne grasmaaier, die vleermuis is van het soort; heel eng, de hond is van het soort; nog niet veel goeds meegemaakt in het leven kan alleen maar beter worden en die man in het rode tshirt is van het soort ;broer...... x;-) t

Petra said...

Hoera!!!! Lang leve een werkende zitmaaier!!! Wat een genot ;-)

Ik moest ook denken aan een appenzeller-sennenhond. Maar dit hondje heeft wel een spitse neus.
Misschien gemixed met een collie achtige?

Bibi said...

Wat een eng beest en waarom lag hij nou op de grond met zn vleugels omhoog? Hier hebben we kleintjes, die zijn niet zo eng. Maar lelijk blijven ze ;-).Van honden weet ik niet zoveel maar hij ziet er leuk uit!

MissFluffy said...

Goede keuze die zitmaaier .Je zal er heel wat tijd mee besparen .

Ook rare houding van die vleermuis .Zal hem iets niet goed bekomen zijn .Ik weetniet of ik direct zo'ne held zou geweest zijn met dat diertje op te pakken.

Groetjes,

Petra said...

Brr, die vleermuis! Die kunnen ook hondsdolheid hebben (zelden, maar pas toch op). Fijn een nieuwe maaier. Heeft de nieuwe hond een staart of zie ik het goed op de foto, dat die er niet is. Hij ziet er als een Aussie uit, zo van verre.

Petra said...

Heb hem nu op de grotere foto bekeken en ben er vrijwel zeker van, dat het een Aussie is. De afgeknipte staart hoort daar ook bij, maar zijn blik is precies die van Cosmo, alleen andere kleuring (en die hoort ook bij de Australian Shephers).

Annemiek said...

Ik dacht ook aan een aussie, of een mix. Fijn zo'n grasmaaier!

Monique said...

Ik weet niet wat voor pup het is, maar hij is wel leuk!!