Friday, May 15, 2009

voortuin, achtertuin en....... FreekjeMet de hoge luchtvochtigheid en nog hogere temperaturen groeit het gras hier afgrijselijk hard.
En omdat onze "lange vrienden" graag in hoog gras zitten en ik ze dan niet kan zien hou ik het gras zo kort mogelijk rond het huis en waar wij en de honden regelmatig lopen, ik moet er niet aan denken om op een slang te gaan staan (of nog erger de honden) want ik heb tenminste altijd laarzen aan. Van onze riding mower - dat riding slaat trouwens nergens op want die rotdingen zijn om de haverklap kapot en staan dus vaker stil dan dat ze riding zijn- is dus vorige week de gearbelt afgelopen, hij heeft dus geen versnellingen meer en de enige manier om daar nog mee te maaien is het kreng achter de auto binden of Hans laten duwen met mij op de mower, beide is geen goed idee geloof ik ;-)

Het was vandaag wat bewolkt (hoera !)dus dat werd weer pushmowen, gelukkig hebben pushmowers hier ook een motor maar eigenlijk zijn die dingen gemaakt voor een tuin normaal formaat(lees voor de begrippen hier postzegelformaat). Nadat ik de achtertuin had gedaan, wat ongeveer 1.5 uur maaien is heb ik de voortuin gemaaid, dat doe ik met pauzes want dat is zo'n uurtje of 4 maaien en dan praten we nog maar niet over wat buiten het begrip "tuin" valt hier want dan zakt de moed me totaal in de schoenen. Een tractor voor een leuke prijs hebben we nog niet gevonden en een beetje goede zitmaaierkost ook een zeker dik over de $ 1000,--.
Maar goed, alles ziet er weer redelijk netjes uit, ik moet de randjes om de stenen heen nog knippen maar dat doe ik van het weekend wel. De pushmower braakt nu ook zwarte wolken uit als ik hem start, ze gaan hier ongeveer 1 jaar mee en deze deed het al 1.5 jaar dus ik mag niet klagen ;-)

Freekje had het ontzettend heet (het koelt hier 's nachts af tot zo'n 28 graden Celsius op het moment) met die lange haren en dikke vacht van hem dus dacht ik.......laten we Freekje ook maar even onder handen nemen dan.
Ik had goed en wel 5 keer de tondeuze over zijn rug gehaald toen het kammetje /afstandshoudertje afbrak, gelukkig had ik het bijna op tijd in de gaten dus met de ene hand de tondeuze vasthoudend en met de andere het kammetje erop houdend + Hans die Freekje vasthield is het toch nog een beetje gelukt. Morgen even naar de feedstore om een echte goede clipper / tondeuze te halen om Freekje weer wat te fatsoeneren, hij ziet er wat "aangevreten" uit nu. Want de zomer duurt nog laaaaannnggggg, sterker nog: moet zelfs nog beginnen pfffff.

7 comments:

Bibi said...

Hihi nou je hebt wel mazzel zeg, een slecht functionerende lawnmower en idem push mower en honden tondeuse. Arme Freekje;-)
Ik had geen idee dat die push mowers maar 1 jaar meegaan, wow hee. Dus je zou dan elk jaar een nieuwe moeten kopen? Of in jullie geval, elk anderhalf jaar?

www.vandijkjes.punt.nl said...

Wij hebben hier gelukkig wel een zit mower. Wij hebben ook nog al een stukje tuin om te maaien en ook hier groeit het erg hard. Wij hebben een paar van die push mowers gehad, maar na een paar maanden mishandelen vallen ze van ellende uit elkaar. 1.5 jaar vinden wij al heel erg knap. Gj was met een push mower precies een hele dag zoet.

Arme freekje.. Kan me best voorstellen dat ze het heet hebben. Rhomar begeeft het hier al bijna laat staan bij jullie..

gr petra

Annemiek said...

Alles gaat ongeveer tegelijk kapot, het is wat. Dat is een hele plak om te maaien!
We hebben hier ook een paar push mowers, met een paar man tegelijk het gras maaien, dan schiet het lekker op. Eentje is al heeeel erg oud. De motor en alles is nog prima, alleen is de stang waarmee je het ding duwt nu afgebroken. Ze zijn toch allemaal ouder dan 1 jaar. Maar het veld is een beetje kleiner dan bij jullie. Ik denk ongeveer een uur of anderhalf uur maaien, maar dan wel elke week de hele zomer lang.

Kasaka said...

Inderdaad gaan die riding mowers vaak stuk, die van Rick ook. Wij hebben lang niet zo'n grote tuin als jullie, maar het neemt toch al gauw een paar uur in beslag om hem te maaien. Een rotwerk vind ik dat!

Anonymous said...

en hier is het komende weken lekker 20 graden met zon, af en toe een buitje, lekker windje: mijn ideale temp...warmer hoeft van mij sowieso niet! Succes want het kan een lange hete zomer worden daaro! Is Hans al weer beter? xT

Sisely said...

Is wel dan een schouder klopje waard voor je, in ieder geval het ziet er weer mooi en verzorgd uit. Het gras dat groeit als kool ook in NL(en bij mij niet, heb kunst gras) dat is echt fijn je hebt er geen om kijk om.En je hoeft het niet te maaien.

MissFluffy said...

Een zitmaaier is een must als je zo'n groot stuk grond hebt .Moet er niet aandenken om dat met een grasmachine af te doen .Al hebben wij dat hier ook die eerste jaren met een duwertje gedaan en het was iedere keer puffen en afzien .En dit niet eens met jouw temperaturen .

Groetjes Nancy