Monday, May 25, 2009

Small town talk

Er zijn onlangs verkiezingen geweest over een al sinds jaar en dag""hot item" namelijk drankverkoop. Wij wonen in een deels dry county, hier in de supermarkt en in restaurants is geen alcoholische consumptie te verkrijgen. Maar.....met een nipte overwinning is er een grote verandering op komst nu, er waren voor het eerst sinds (misschien wel ergens in 1800 zoveel) een paar stemmen meer die zijn voor verkoop van alcohol dan degenen die tegen zijn. Dat is nogal wat hier.
Op zich is het ook onzinnig dat drankverbod want nauwelijks 4 mijl vanaf Buffalo kun je direct zien waar het dry county ophoudt: daar staat al meteen een "booze drive through" en daarna volgen er nog een paar op vrij korte afstand van elkaar. De tijd dat het met paard en wagen te ver rijden was naar deze "localen van hel en verdoemenis" is tenslotte al lang geweest.
Ook de verkiezing over wel of geen ambulance heeft opgeleverd dat er hier wel een ambulancedienst actief blijft/wordt, dus dat wordt een extra belasting betalen maar dat hebben we er wel voor over. Je zult er maar 1 nodig hebben tenslotte.
Vanavond waren we nog even bij de buurman en die vertelde dat Buffalo (gelukkig) minder "clannish" aan het worden is, want er bestaan nogal wat kerkklieken hier die absoluut niets veranderd willen zien. Vooruitgang hoeft niet altijd een verbetering te zijn maar ook geen verslechtering tenslotte, dus wie weet komt er hier ooit een Walmart ! of een Wholefoods, of een HEB, zou dat een luxe zijn ! Maar dat zal nog wel eens een jaartje of 10 kunnen duren ;-)

Gisteren waren we uitgenodigd voor een heuse "cook-out" bij kennissen en het was heel gezellig + het eten was SUPER, heerlijke biefstuk, aardappelsalade, guacamole, en fruit met room enz. Zitten we te praten met C. die we als eens eerder ontmoet hebben en een dierenvriend in hart en nieren is, en komen dus op het onderwerp "puppy". Puppy is hartstikke lief en we zijn dol op hem maar 4 honden is toch een beetje te gek in huis en Rep kan er ook niet alleen voor zorgen want hij werkt overdag, en zeker met de jaarlijkse vlooienplaag die we nu hebben (vlooien zijn dol op warm zand en daar hebben we erg veel van buiten).
Blijkt het C. zijn droom te zijn om zo'n puppy te hebben (hij is alleenstaand en wil graag gezelschap in de vorm van een hond), dus C. mee naar ons huis en helemaal verliefd op puppy, hij mag zelfs bij hem in bed slapen, gaat binnenkort met hem naar de dierenarts voor zijn inentingen etc waar vind je een beter huis dan zoiets. Dus puppy heeft een nieuw liefdevol huis gekregen gelukkig, hopelijk nu toch echt even een poosje geen zwerfpuppy's meer want het kost toch best wat moeite om zo'n beestje met iemand mee te geven.
We weten nu ook hoe "trouw" honden zijn: Freekje sprong bij C. en puppy in de auto (dat heeft hij al eens eerder bij iemand anders gedaan het loeder) ging naast puppy op de voorstoel zitten zo van "ik ga mee" en toen ik Freekje wilde pakken sprong hij gauw op de achterbank alsof wij slecht voor hem zorgen pfff Volgende keer houden we de zwerfhond ;-)

Onze overbuurvrouw is in het ziekenhuis opgenomen en heeft diverse bypasses gehad, maar ze is al heel behoorlijk op leeftijd en ze hersteld niet zoals het zou moeten eigenlijk. De kans is dan ook best groot dat ze de operatie die ze gehad heeft niet gaat overleven hoewel het een taaie tante is. We hopen er het beste maar van maar ik vind het er nu al akelig uitzien dat het huis aan de overkant nu donker is elke avond want ze had dag en nacht licht aan in huis. Dat is voor het eerst van ons hele leven (in Nederland heb je altijd wel lichten van buurhuizen) dat we geen lichten van buren kunnen zien vanuit ons huis, dat is best vreemd eigenlijk.... Gelukkig wonen Don en Rep hier ook nog, dat scheelt.

7 comments:

Anonymous said...

mooi zo voor puppy, ik zei nog : kan alleen maar beter worden ( zo denkt Freek er kennelijk ook over;-)))?!. Ja wij zien overal lichies savonds, vind ik idd ook wel een goed gevoel. Hopelijk knapt ze toch weer op the old lady aan de overkant?!en mooi dat die ambulance er komt, dat vond ik een naar idee, zo verstoken van medische noodhulp bij jullie!
hartgrt T

www.vandijkjes.punt.nl said...

Ik verkoop meer bier dan benzine bijna. Dus een dry country is het hier beslist niet. Slaat ook inderdaad nergens op.

Dat is wel mazzel hebben dta je iemand tegen komt die graag eeen pup wil. Zie zo'n beestje maar kwijt te raken aan iemand waarin je vertrouwen hebt dat ze er ook voor gaan zorgen.

Het is wel te hopen dat buurvrouw opknapt. Arme mensje..

gr petra

Sisely said...

Je wilt het dan wel beetje woonbaar zien, dat er leven in de brouwe rij is. Dan is een lichtje zien een fijner gevoel, dat vind ik dan persoonlijk. Nou hopen dat het oud dammetje er boven op komt.

Petra said...

Fijn, dat jullie een plek voor puppy hebben gevonden! Hopelijk knapt de buurvrouw op. Ik kan me niet voorstellen geen buurlichten te zien.

Annemiek said...

Wat fijn dat Puppy nu een thuis heeft!
En fijn dat er nu weer ambulance service is. Beterschap voor de buurvrouw.

MissFluffy said...

Ik denk dat je ook meer gerust zal zijn met een ambulancedienst in de omgeving ,ook al moet je er voor betalen .

Dat is snel geregeld een nieuwe eigenaar voor de hond.Baasje content maar ook de hond tevree.

Hopelijk verbetert je buurvrouw haar gezondheid snel!

Groetjes Nancy

Bibi said...

Dat dry county gedoe hebben we hier ook, maar dan kom je in Mansfield verderop en daar kan je gewoon drank halen. Heel veel mensen drinken hier alcohol, dat kun je wel zien aan al die lege bierblikjes langs de kant van de weg. Goed dat je toch een ambulance hebt, al moet je er extra voor betalen.
Er zijn hier ook veel mensen die niets willen veranderen. Maar helaas moet het wel wil Liberty kunnen voort bestaan, want zonder geld van nieuwe inwoners die doorgaans meer geld hebben zouden we hier niets hebben. Een fatsoenlijke sidewalk in het dorp is al een hele kostenpost. Een tijdje geleden wilde de zoning comissie een regel invoeren dat al het land hier niet meer gebruikt mag worden voor commerciele doeleinden of zelfs woningbouw. Dus het moet precies zo blijven. Betekent, geen groei en geen nieuwe inwoners met geld. Dat gaat niet goedkomen, hadden Scott en wat invloedrijke mensen hier bedacht dus dat idee is gelukkig van de baan. Die mensen die met dat idee kwamen gaven ook toe dat ze er eigenlijk niet over hadden nagedacht maar dat het ze wel aardig leek. Ai.
Hopelijk komt het met de buurvrouw toch nog goed.