Wednesday, June 02, 2010

HOERA ! hij staat


Gisteren was Red (die de wateraansluiting van de koelkast ging doen) vast van plan een leiding onder het huis te trekken, van alle plaatsen hier ga ik voor geen goud onder het huis, er leeft mij veel te veel daar wat ik niet wil zien. Toen ik dan ook het luik open deed in de veranda zaten er allerhande kogelspinnen (ik vertrouw er niet 1 want het hoeven geen zwarte weduwes te zijn om lelijk te kunnen bijten) en nog een bruine harige cocon van zo'n 2 inch lang met duidelijk "rozig leven" erin, geen idee wat het is het zag er zo al lelijk genoeg uit. Toen ik hem vertelde dat er bij de kraan die je daar beneden in het kruipgat kon zien een copperhead slang lag te slapen heeft Red wijselijk besloten het gewoon maar aan te sluiten op het kraantje van de wasbak in het toilet wat vlakbij de koelkastaansluiting zit. Alleen een paar gaatjes boren door de muren en klaar is Red.

Vanmiddag kwamen ze dus al de koelkast brengen, en toen bleek ons huis niet meer helemaal recht te zijn, de koelkast paste er net niet tussen want de wanden staan iets scheef dus (ik had wel gemeten maar voortaan weet ik ook dat ik het waterpas erbij moet houden ;-)
Maar we zijn niet zo moeilijk.....de wanden in dit huis zijn maar van hardboard gemaakt en vrijwel allemaal dubbelwandig, dus daar hebben we een stuk uitgehaald zodat de koelkast net wel past en je ziet er niets meer van dat het eigenlijk niet ging in eerste instantie. Het was milimeterwerk maar hij staat nu en we vinden hem geweldig ! Ik kan nu zien wat er in de vriezer zit en ik had geen idee dat ik nog 5 halve zakken frieten had en Hans heeft zijn chemisch helblauwe waterijsjes ook weer teruggevonden.
Wat ik nu binnen 1 minuut heb getyped heeft de halve middag in beslag genomen pffff en de wateraansluiting paste ook nog niet want de plug die van de waterslang naar de aansluiting op de koelkast moest had een verkeerde afdichtring erin zitten, de mannen van Sears bleven puzzelen ermee tot we maar besloten hebben dat ze die aansluiting aan de andere kant van de muur moesten maken (in de bezemkast dus niet meer achter de koelkast want daar kan niemand nog bijkomen) dan kunnen we dat zelf wel maken. We zijn hartstikke handig geworden in een paar jaar hier, morgen nog even de krassen die nu in de vloer zitten opnieuw lakken dan is dat ook weer klaar en de beschadigingen aan de rechtermuur zitten achter een mooie plank cederhout nu, zo handig al dat hout in huis ;-)
En toen de koelkast eindelijk op zijn plek stond en de mannen van Sears aanstalten maakten om weg te gaan was 1 van hen zijn zonnebril kwijt..... goh waar zou die nu liggen ? ...... juist, op de grond achter de koelkast, is dat nou jammer ;-)

En jawel, er zit een enorm buienfront van Waco tot San Antonio zag ik net op de buienradar, de honden waren als gekken door het huis aan het rennen en inmiddels onweert het dus, ik hoop toch zo dat het straks heeeeeeeeel hard gaat regenen ! Maar we hebben maar 30% kans op regen, toch maar eens kijken hoe die indianen een regendans deden.

10 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Mooi ding hoor. Hoop dat je er een hoop plezier van gaat krijgen..

Ik ga ook voor geen geld onder een gebouw. Mij niet gezien

gr petra

Kristel Holsbeek said...

Yep heel mooi en toch wel handig denk ik;-)
Brrr onder een gebouw kruipen tussen al die beestjes...krijg er nu al de kriebels van...

Anonymous said...

Hallo daar,

beestjes dus allemaal beestje volgens mij was dat een liedje hier in Holland. Laat de flessen drank eens staan en kijk dan nog een keer onder het huis hahahah


gr Alberto

Sisely said...

Mooi zeg geniet er maar van, ja regen is goed voor de natuur.Nou hopen dat het vlug weg trekt.Suc6 ermee.

Bibi said...

Ik neem aan dat die zonnebril daar nog steeds ligt? hihi! jeemig, maar wel een mooie koelkast hoor!
Die helblauwe water ijsjes smaken hier naar zoete bleek. Ik heb die invries water ijsjes in die plastic verpakkinkjes, die met die chemische kleuren, jullie ook?

Anonymous said...

Bibi, dat zijn inderdaad die ijsjes ha ha
groetjes
Bianca

Petra said...

Veel plezier met de koelkast. Jakkes, echt, een copperhead? Brrr!

Chuck and Anneke's RV travels said...

We hebben eens onze teenage dochters insulatie onder de crawlspace laten aanbrengen.De opening was te klein voor ons grote mensen. Vonden ze een dood eekhoorntje, ook best eng. Voor deze job hebben ze wel goed betaald gekregen.
Komt er gefiltreerd ijswater uit de deur. Dat is zo heerlijk.

Groetjes,
Anneke, Dayton OH

Annemiek said...

Mooi koelkast. Het had wel wat voeten in de aarde zeg.
Ik weet zeker als er zoveel vee onder ons huis zat dat Micky allang met een stevige chemical warfare begonnen was :)

Elke said...

Knappe ijskast! Maar wat een gedoe zeg vooraleer het ding er stond! Dat je er nu dus maar heel erg hard van gaat genieten.