Monday, May 31, 2010

We zijn weer in "blogland"
Vanmorgen hebben we pa en Elly naar het vliegveld gebracht, de tijd dat ze hier waren is omgevlogen, veel te hard gegaan en afscheid nemen is dan altijd moeilijk. Van bloggen is dan ook niet veel terecht gekomen de afgelopen tijd.
Na een rit van 2.5 uur waren we in Dallas op de luchthaven, online inchecken gisteren en vanmorgen bleek bij Delta onmogelijk, de stoelnummers waren niet vast te leggen en ook bij het inchecken aan de balie werd het boarding pass voorzien van de stempel seat request. Ongelooflijk, de dame zat met een kladblokje vol aantekeningen naast haar incheck computer en kon dus ook geen stoelen vastleggen, ze had geen idee hoe ze dat moest doen blijkbaar, een collega van haar moest eraan te pas komen en vertelde kort dat de vlucht vol zat en ze dus aan de balie geroepen zouden worden 45 minuten voor vertrek om te kijken wat er nog vrij was aan stoelen en of ze bij elkaar konden zitten. Fijn is dat pfff, Ik heb nog even dringend gevraagd aan de Deltamevrouw of het wel echt 100% zeker was dat ze met deze vlucht zouden vertrekken want alleen "confirmed" te zien op de site van Delta vertrouw ik niet helemaal, maar dat zat allemaal goed.
Gelukkig belde pa een paar uur later om te melden dat ze naast elkaar in het vliegtuig zaten, nog wel bij het raam en dat ze net de deuren van het vliegtuig aan het sluiten waren en gingen vertrekken, gelukkig niet zo'n terugreis als de heenreis. En volgende keer wordt het Continental Airlines en dan rechtstreeks naar Houston ipv Dallas. Is allemaal een stuk eenvoudiger en van wat ik ervan gezien heb in korte tijd een stuk professioneler en klantvriendelijker ook.

Pa en Elly hebben het super naar hun zin gehad en wij vonden het heerlijk om ze hier te hebben, vooral Jason zal het eitje, de kaas, het witte broodje en wat al niet meer bij hun ontbijt wel erg gaan missen want die zat elke ochtend aan tafel bij ze, af en te vergezeld door de teckels. Wellicht komen ze nog even voor de winter terug hier om wat zon op te doen. Ze weten nu ook dat 40 graden hier heel anders heet is dan een zomerdag in Nederland met dit droge klimaat. Wij hopen inmiddels op een paar pittige regenbuien en wat minder warm maar het zit er niet echt in geloof ik op wat verdwaalde thunderstorms na.

Op weg naar huis in de auto werden we gebeld door een goede bekende van vroeger dat ze hier bij ons voor de deur stonden, dat was nog eens een verrassing en erg gezellig, zij vliegen morgen weer naar Nederland. Met al dat uit eten gaan zijn we kilo's aangekomen dus vanavond alleen soep en brood. Morgen weer een container laden, woensdag een keukenkastje eruit slopen en nog een stukje houten vloer leggen (want dat heb ik om de oude koelkast heen gedaan) en onze oude koelkast van de kant halen want vrijdag komt onze nieuwe KOELKAST !! ik verheug me er enorm om want wat we nu hebben is niet bepaald handig te noemen, het ding kwam met het huis toen we dit kochten en is zo diep dat ik altijd op mijn knieen moet zitten om iets achter uit de koelkast vandaan te halen. Het vriesgedeelte zit boven de koelkast en is erg klein. Er moet altijd een lekbak achterin staan anders is de vloer eronder een zwembad. De nieuwe koelkast heeft een waterfilter (heerlijk geen chloorsmaak meer aan het water) en kan ook nog 2 verschillende soorten ijsblokjes maken, heel veel ruimte enz enz wat een luxe !!
En omdat 1 juni het orkaanseizoen begint hebben nu alvast maar een generator gekocht, laten we nu eens op tijd zijn ;-) ze verwachten een heftiger orkaanseizoen dan andere jaren dit keer en als deze koelkast zonder electriciteit komt door een storm dan moet ik 2 dagen BBQ-en om al het vlees op te krijgen ;-)8 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Jammer dat het alweer voorbij is.

Wij hadden ook zo;n koelkast. Hij is 2 jaar oud geworden en was toen stuk. de ijsblokjes hebben we nooit aan het werk gekregen. Althans niet goed. Filters werkte niet en weet ik wat al niet meer. Inmiddels staat hier een ander model met 1 deur en een ijsblokjes ding in de vriezer die de blokje in een bak gooit, Met de 35 graden die wij nu hebben ideaal en hij werkt als een tierelier...Is echt zalig, geen bakken met blokjes weer.


Gr petra

Annemiek said...

Ook een leuke en drukke tijd gehad zo te lezen. Lekker heet daar. Als het een droge warmte is is het inderdaad wel te doen.

Petra said...

Jee, wat warm alweer bij jullie! Kan me voorstellen, dat het afscheid moeilijk was. Fijn, dat de vlucht dit keer wel goed verliep. Wat een pracht van een koelkast!

Monique said...

Wat jammer dat het zo raar liep bij Delta in Dallas. Hoorde laatst hier ook hele verhalen over Delta. Continental en Houston ... pff, da's ook niet alles als ik het verhaal van Petra onlangs hoorde.

Wat een mooie koelkast, zoiets wil ik ook als ik groot ben (of als ik in Spanje ga wonen!

Sisely said...

Fijn dat ze toch langs elkaar hebben kunnen zitten, ja afscheid nemen is niet fijn(maar hoort er wel bij) in het leven.40 graden das warm.Werk aan de winkel weer, suc6 met wat er op je pad komt.

Astrid. said...

Heerlijk zo'n koelkast..ik heb bijna net zoiets, ook dubble deur maar dan onder 2 vrieslades.
En die ijsblokjes..wat een genot.
ipv dat ge-emmer met zo'n plastic bakje en ze eruit wippen.

MissFluffy said...

Wat gaat dat toch snel maar je hebt weer iets om naaruit te kijken ,als ze later in jaar er terug zijn !
Met jouw temperaturen kun je wel een degelijke ijskast gebruiken .Veel succes met je nieuwe aankoop ,keep it cool !

B. said...

Gelukkig dat het nog goed is gekomen met de terugreis. Ja, Delta=thumbs down voor ons. Mooie koelkast!