Monday, June 21, 2010

Happy Double N (oftewel No Nuts)Ik had me al eens afgevraagd hoe het zou moeten zou Thelma of Louise iets overkomen waarvoor een dierenarts nodig zou zijn hier of een hoefsmid: we hebben hier geen ruimte om ze in op te sluiten, zodra ze maar een touw zien of iets wat op een halster zie je alleen nog een bokkende ezel verdwijnen in een grote stofwolk waarna het enige tijd duurt voor ze je weer vergeven hebben. Ezels kunnen nogal rancuneus zijn....
We hebben geen zin om een constructie te timmeren met hekken en toestanden om de boel in bedwang te kunnen houden zou het nodig zijn, een goede constructie is gelast en kost behoorlijk wat geld. Omdat we hier vooral zand hebben, erg veel zand slijten ezelhoeven erg slecht, die van Thelma waren dus veel te lang geworden maar hoe los je dat op als je niet eens naar haar hoeven mag kijken ?! vrijdagavond heb ik het dus nog maar weer eens geprobeerd, borstel gepakt, Thelma geborsteld en geprobeerd een been op te tillen, nou dat was dus weer de bekende stofwolk en gelukkig weer niet geraakt door een paar schoppende ezelhoeven. En toen had ik er genoeg van eigenlijk, om me schuldig te voelen tegenover de ezels dat ik niet genoeg tijd aan ze besteed. De tijd die ik over heb naast het werk en de schaarse uren dat het hier buiten niet veel te heet is om iets met de paarden of ezels te doen besteed ik liever aan de paarden dan aan de ezels. Dus hebben we besloten ze aan Wes te geven, die ze graag wilde hebben, zaterdagochtend om 7 uur was Wes hier om ze in de trailer te laden, dat viel gelukkig alles mee hoe snel ze erin stonden want.........Wes heeft een Jack (een mannetjesezel) genaamd Double N en al Wes zijn ezelinnen hebben veulens of zijn nog drachtig dus Double N was al een tijdje "werkeloos" waar hij helemaal niet gelukkig van was inmiddels, Thelma en Louise zullen inmiddels al dikke vriendjes zijn met Double NN en meer dan dat ;-)

Het verhaal van Double N alias No Nuts: Wes en Joanie hadden ooit een gevlekt ezelveulen gekocht om later mee te gaan fokken, echter toen hij al zeker de leeftijd had waarop er een paar testikels zichtbaar moeten zijn gebeurde er niets, en dat is nog maanden zo doorgegaan. Wes en Joanie hadden inmiddels de hoop al opgegeven dat het nog goed zou komen met "hem" want of het wel een hij was was ook twijfelachtig geworden, maar het is allemaal goed gekomen en Double N heeft al heel wat mooie nakomelingen gemaakt inmiddels. Voor een Jack is hij uitzonderlijk aanhankelijk en lief van karakter, ook voor zijn "dames".

De paarden vinden het totaal niet erg dat de ezels vertrokken zijn, want zulke goede vrienden waren het niet meer toen ze eenmaal allemaal volwassen waren en we kunnen het dit jaar hopelijk af met 20 balen hooi nu want gezien de droogte kan het wel weer eens erg duur gaan worden dit jaar. Vandaag zijn alvast 10 balen goed paardenhooi gebracht door de buurman, de paarden zijn er erg blij mee (wij ook) na het slechte hooi van vorig jaar. Mooie truck vind ik dat toch waar hij mee rijdt !

9 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Wat een balen hooi zeg. Wl jammer dat je de ezels weg hebt gedaan. Ik vond ze wel gaaf, maar ja ik hoef ze niet te verzorgen en ik kan me voorstellen dat dit niet makkelijk is.

gr petra

Petra said...

Ha ha, wat een verhaal over Double N. Ik begon me al af te vragen hoe een no nuts ezel ezelinnen zwanger gemaakt kon hebben.

sisely said...

Je moet soms keuze's maken, en dat valt niet altijd mee.Mooie foto's zeg.

MissFluffy said...

Altijd spijtig als je dieren moet wegdoen maar ze gaan zeker goed terecht komen en dat maakt veel goed .
Vind wel goed bedacht 'No Nuts'
Groetjes Nancy

Annemiek said...

Leuk verhaal. Misschien zijn de ezels op hun nieuwe plek veel gelukkiger :)

Natasja Valentijn said...

Jammer van de ezels, maar je weet nu in ieder geval dat ze een goed plekje hebben. Met kameraadjes, dus dat is toch een troost. Goh, wat is het toch droog en warm bij jullie! John gaat het meemaken volgende week, want dan moet hij weer naar Fort Worth.

Astrid. said...

Ik weet precies wat je bedoelt, ik heb om die reden 3 geiten verkocht.
Het enige wat ik op een gegeven moment nog deed was, hooi over het hek gooien en water bijvullen.

Nu heb ik er nog 4 en met 1 paard en 1 koe, blijft het gezellig.

Bibi said...

Zou ik ook gedaan hebben. Fijn dat een bekende ze nu heeft, dan kun je ze misschien toch af en toe bezoeken:-)

Monique said...

Verstandige beslissing Bianca. Als je geen tijd hebt voor je dieren en er ook weinig plezier aan beleeft, staan ze bij Wes beter.

Elk dier heeft het volgens mij goed bij Wes & Joanie, lekker onder de grote bomen.