Friday, June 04, 2010

wat een zegen, een hele dag regen !


Eergisterenavond hadden we weer een fraaie lichtshow buiten aan bliksemflitsen, urenlang, prachtig ! en toen ging het regenen, hoera ! en gisteren heeft het de hele dag geregend, dikke druppels lauw water, we hebben ongeveer 9 cm water gehad ! Wat een weelde is dat, iedereen hier begon zich al ernstig zorgen te maken dat dit weer zo'n zomer zou worden als vorig jaar maar dan nog een maandje eerder begonnen, we hebben zelfs dinsdag weer kans op regen dus dat gaat goed zo. Bedankt alle Hollanders die wat buien onze kant op zouden sturen in ruil voor wat zon en warmte, blijkbaar is het deze keer gelukt.

Het is hier nu buiten erg warm wel, om niet te zeggen, stikbenauwd, alsof je door warm water loopt maar...... dat nemen we voor lief, gewoon een handdoek mee als je wat gaat doen buiten want je weet niet of het zweet is of condens op je huid ;-)
Maar alles is weer fris groen buiten, heb net nog even de achtertuin gemaaid want het gras schiet de grond uit nu.
Erg fijn dat er met 1 druk op de knop ijsblokjes/ijswater/of crushed ijs uit de koelkast komt vallen, morgen een pak vanilleijs kopen en dan kunnen we weer ijskoffie maken.

Vanmiddag waren we nog even bij het autoschadebedrijf waar een paar auto's van klanten worden opgeknapt en overgespoten (knap spuitwerk doen ze daar, zou graag de Ranchero daar nog eens brengen maar dat is een ander verhaal, ooit..)
Maar ze hebben daar ook een prachtig pondje (meertje) bij hun huis/werkplaats, dat het water blauw gekleurd was is wat minder fraai maar dat is hier wel gebruikelijk want ziet er mooier uit dan bruin kleiwater en zover ik weet is het niet schadelijk voor wat dan ook en zelfs nog goed tegen algenaangroei.
Toen ik tegen de eigenaar zei dat hij zo'n mooi pondje had zei hij direct dat het er stikte van de slangen, coach whips (heb ik nog nooit in het echt gezien) schijnen dus niet te bijten maar vandaar dus de naam coach whip hier: ze kunnen wel gemeen hun staart tegen je benen slaan en hij had ook nog cottonmouths in het water (die zijn wel giftig en erg agressief, heb ik gelukkig ook nog niet in het echt gezien).
Heb je een meertje bij je huis kun je nog niet zwemmen met die hitte vanwege de slangen, is dat wat pffff
Op de foto van internet geplukt: zo'n kleur heeft het water dan, mmm eigenlijk best wel mooi zo op de foto, misschien moet ik voor onze bruine pond ook maar zo'n zakje kleurstof kopen ;-)

7 comments:

Petra said...

Ik zou zeggen overslaan dat meertje. Wat een bonte verzameling aan enge beestjes wonen daar ;-)

Petra said...

Brrr, die slangen bij jullie. Ze zitten hier ook, maar meestal van de niet giftige variatie.

MissFluffy said...

Oogt wel mooi dat blauw kleurtje en nodigt ook uit om erin te gaan 'lol' .Maar ik zou er ook voor bedanken hoor .

Groetjes Nancy

Kristel Holsbeek said...

Bah zeg al die slangen...moet er niet aan denken...
Wel een mooi kleurtje;-) Kom eens langs hier zwemmen;-)

Hé hoe maak jij je ijskoffie?

www.vandijkjes.punt.nl said...

Dat je ooit nog eens zo blij kon worden van regen. Had je dat ooit gedacht?

Hier hebben we de afgelopen week voldoende regen gehad,maar gelukkig veel s'nachts. Overdag ook heerlijk 85 warm zat.

Behh al die slangen, mag ik passen.

gr petra

RV Hans said...

De laatste tijd was het in NL niet geweldig, maar dit weekend is het super 25°, heerlijk. Maar ook de tuin kan wel een beetje water gebruiken, dus laat bij voorkeur 's nachts maar wat vallen.
En stuur die slangen even de andere kant op voordat wij komen.

sisely said...

Regen is goed voor de natuur.Mooie kleur zeg... dat water, en de foto.Slangen moet er niet aan denken.