Friday, December 04, 2009

Jawel, de verbouwing is begonnen


Vanmorgen kwam Eddie om de afmetingen van het gebouw uit te zetten en de palen in te graven die het dak moeten gaan dragen. Het was IJZIG koud vandaag, er was sneeuw voorspeld maar op een paar pruttige hagel/sneeuwvlokjes na is er niets gevallen hier. Bij het uitzetten vroeg Eddie nog " lopen er leidingen hier" uhhh niet dat ik weet, neeeen, het gebouw heeft alleen electriciteit en dat loopt bovengronds en vanaf de watermeter bij het hek tot aan het huis loopt schuin van het storagegebouw af dus geen probleem" . Eddie heeft alle gaten gegraven en jawel ! bij het laatste gat " Bianca !!! I GOT WATER !" Hoera, we hebben overal natural springs (bij de buren dat wel) en dit was dan ook de waterleiding die vanaf de weg naar het huis loopt. Totaal niet waar je het zou verwachten dus. Het pijpje is slechts 1 inch diameter en er liggen meters en meters oppervlak hier en uitgerekend daar waar de laatste paal komt loopt die leiding ! Het gat waar de watermeter en tevens hoofdkraan in ligt (dus vooraan de weg bij het hek wat hier gebruikelijk is) moesten we met de hand uitgraven want het was met de laatste regen volgespoeld met zand en bijna onvindbaar. Ik weet nu weer hoe het voelde (van lang lang geleden) als je je vingers niet meer kunt bewegen van de kou. Maar het is gelukt, hoofdkraan dichtgedraaid en Eddy heeft er een vers stukje PVC met snelkoppelingen er tussengezet (ik weet nu ook hoe het moet, altijd handig) en een uurtje later hadden we weer water op de leiding. Dit weekend moet de porch van het gebouw er af gehaald worden, leuk klusje wordt dat ook want het ding is loodzwaar met al dat dikke hout. Dat zal wel loszagen worden en dan de pickup met sleeptouw om de boel van zijn plek te trekken, moet geen probleem zijn ;-)


En o ja, ik had nog een blog award gekregen ook, hartelijk dank en shame on me dat ik er geen aandacht aan heb besteed (ik was het eigenlijk een beetje vergeten, nog erger ;-) ! nu lees ik zelf op het moment geen 7 blogs meer maar de vragen kan ik natuurlijk nog wel een keer beantwoorden. Het briefje ligt naast mijn compuut (waar de kat ook speelt) en als ik soms eens geen inspiratie heb of tijd over (ik verwacht ergens in 2010 ;-) dan ga ik daar eens over bloggen.

3 comments:

Anonymous said...

Nou ben ik wel heel erg benieuwd wat jij onder ijzig koud verstaat...

gr petra

Annemiek said...

Dat zul je net zien dat je waar je gaat graven een leiding zit!

Bente said...

Hier ook ontzettend koud. Ik heb een rode schrale neus van de koude lucht. En inderdaad bevroren vingers. Terwijl ik binnen ! aan het werk was. Moet hoognodig mijn tochtgaten dichten.