Wednesday, December 23, 2009

Daar zijn we weer


We hebben niet stil gezeten (of juist wel aan de compuut met emailen en orders plaatsen) want het is ongelooflijk druk geweest de afgelopen dagen. Eddie is inmiddels klaar met verbouwen en omdat het op zijn Texaans is gebouwd moet er nog wel het een en ander netjes afgewerkt worden maar dat hadden we al ingecalculeerd het ziet er in ieder geval super uit, nu de details dus nog. Vandaag hebben we verlichting gemaakt binnen, nu de buitenlampen nog maar om zo de dag voor Kerst naar Walmart of Lowes te gaan is denk ik niet zo'n erg goed idee, ik moet er niet aan denken om in een ellenlange rij voor de kassa te moeten wachten.
Inmiddels staan er al weer heel wat dozen in de nieuwe opslag.

Afgelopen nacht heeft het gestortregend en vanmorgen was het ineens warm buiten toen ik de paarden ging voeren. Vreemde gewaarwording blijft dat sterk wisselende weer in de winter hier want ook vandaag kwam het water met geweld uit de lucht vallen en dat bij een temperatuur van ruim 21 graden Celsius. De slagregens van vanmiddag waren een staartje van de tornado die een aantal mijlen hiervandaan langsgetrokken moet zijn zagen we vanavond op het nieuws, we hebben er gelukkig verder niets van gemerkt. Zal je gebeuren dat je verbouwing zo goed als af is en er komt een tornado overtrekken pffff

Een vriend van Eddie heeft gisteren en vandaag een stuk van het weiland afgezet waar de oude/sloop auto's komen te staan, netjes uit het zicht, morgen gaat hij beginnen aan het houten deck onder het afdak van de nieuwe opslag, hij doet dat stukken beter en sneller dan ik en bovendien loop ik akelig achter met onze eigen boekhouding (joepie ;-))

Morgen wordt het veeeeeel kouder dan vandaag en op Kerstdag krijgen we wind chills van 17 graden (fahrenheit jawel = ongeveer -8 celsius dat is hier heeeeel erg koud) + een wind advisory want we kunnen windstoten krijgen van 40 mph. Gelukkig is mijn verkoudheid bijna over anders zou je het alsnog wel krijgen. Dat wordt dus alles stevig afdekken buiten omdat het anders kapotvriest.

In de tussentijd is er ook nog een kip vermoord en opgevreten door een Opossum (een paar avonden geleden heb ik een heel GROTE opossum zien langswandelen buiten), of beter: kip was aangevreten, het zag er bijzonder akelig uit toen ik dat kippelijkje onder het kastje in de schuur vandaan trok. Ze ligt nu op de " kippenbegraafplaats" in de tuin, misschien een goed idee om daar komend voorjaar de moestuin te maken ;-)

4 comments:

Sisely said...

Beterschap met je verkoudheid, jeej is echt en verschil van temperatuur.In NL ligt er nog steeds sneeuw(daarbij is het ook koud brr).Je blijft elke dag wel werk houden.Probeer ook aan jezelf te denken(wens jullie vanuit NL fijne feesdagen).Groetjes!!!

MissFluffy said...

Merry Christmas .
Ik zou vandaag ook die winkels vermijden .Werk vordert wel aardig en ja , afwerking laat hier soms wel te wensen over .Maar je zal al goed geholpen zijn met die extra ruimte .
Hier is de regen ons aan het inhalen en daar blijft het niet bij ...extreem wind wordt hier verwacht .Weather werkt hier dit jaar niet zogoed mee maar als we dit overleven en morgen nog verzekerd zijn van electriek ,dan klagen we niet he.
Nog een prettige avond en kerstdag morgen!
Groetjes Nancy

Petra said...

Vrolijk Kerstfeest! Inderdaad idioot druk in de winkels, verstandig om niet te gaan. Wat een kou voor zover naar het zuiden!

Annemiek said...

Arme kip! Wat zitten er toch een beesten op de loer om ze op te eten.