Sunday, September 26, 2010

Er gaat een (water)wereld voor me open ;-)Lang geleden in Nederland had ik ook een vijver (met als gevolg een paddenplaag bij de buren maar ik heb ze nooit verteld dat dat weleens door mij geweest zou kunnen zijn ;-)
Maar dat was toch heel wat anders om daar een vijver te hebben dan met die warme temperaturen hier: We hebben nu tijdelijk een Redneckvijver, van narigheid heb ik zelf een filter gemaakt in een erg lelijke grote blauwe plastic regenton en een bakblik als waterval (misschien moeten we het maar zo laten ;-) want het water begon in vrij rap tempo op erwtensoep te lijken. Ik weet ineens weer waarom we het zwembad niet zo leuk meer vonden, maar met vissen erin kun je moeilijk een chemicalien-mix in het water gooien dus zelf maar een filter gebouwd met oude kussenvullingen en lavastenen, en het werkt nog goed ook. Deze week wordt er een "echte" filter afgeleverd die er dan tussenkomt, dat is een stuk gemakkelijker schoonmaken dan die ton met stenen leegkiepen, uitwassen enz.

Over de Walmartvisjes heb ik te hard geroepen, dat kan ook niet goed gaan natuurlijk ;-) er was er vanmorgen niet 1 te vinden behalve een dode op de bodem. Ik snapte er niets van totdat ik ineens wat groots zag zwemmen in de vijver, en die schijnen kleine goudvisjes best lekker te vinden. Wat de vos is voor de kippen is de KIKKER blijkbaar voor goudvisjes, er zwemmen er nog 3 in (die waren later op de dag weer tevoorschijn gekomen) en als "dank" heb ik een kluit kikkerdril in het water, vastgekleefd aan de slang van het watervalpompje. Meestal vind ik kikkers wel leuk maar deze heeft toch een soort van akelige ogen. Het schijnt ook dat Koi's graag kikkereitjes eten dus dan is de cirkel weer een soort van "rond" en anders gooi ik die kluit kikkerdril wel in de pond een stuk verderop.
Of ik de vijver nog groter ga maken / uitbreiden met meer moet ik nog even over nadenken inmiddels want er zijn hier ook Bullfrogs, en grote vijvers....... lokken misschien wel heel grote kikkers ;-)8 comments:

Sisely.nl said...

En zo blijf je bezig, su6 ermee.

Bibi said...

nou, geen walmart visjes meer dus, wat een enge ogen heeft die kikker, vast eigenlijk een lelijke prins ;-)

Petra said...

Ja, leuk, bullfrogs, maar die houden je wel wakker ;). Het kan me een concert worden! Veel plezier met je waterecosysteem. Wij hebben ook een klein vijvertje en Rick is er maar druk mee.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Een brul frog...? Nooit van gehoort. Moet eens effe googlen daarop...

Wij hebben hier een swamp genied achter onze tuin. Bo is er dol op (in). Vergeven van de kikker, maar dan van die gewone groene. Heerlijk om te horen. En een berg slangen. ook ongevaarlijke gelukkig (meestal)

gr petra

MissFluffy said...

Die bullfrogs heb je liever niet zitten in je vijver want het zijn veelvraten .Al vind ik kikkers en padden ook wel leuk .
Mijn buren hebben ook kikkers ,kleintjes maar roepen voor 10 'lol' .Het stoort mij geheel niet ,hoort bij de natuur maar dat vinden anderen hier weer niet .
Ik leesde net afgelopen week dat de pad het meest aangereden dier hier is .Raar want heb nog nooit een pad op de baan weten zitten en heb er hier in de tuin ook .Egels zie je veel doodgereden liggen en nochtans kunnen ze snel lopen maar er zijn nu eenmaal van die rijders die graag erop af gaan .
Misschien dat je vijver filteren wel helpt om de populatie van de kikkers in te tomen want is het niet zo dat zij liever stilstaand water houden ?

Groetjes Nancy

Natasja Valentijn said...

Wat een dierenrijk bij jullie. Die kikker is niet echt moeder mooiste...haha.

Sisely.nl said...

Kikkers daar ben ik bang voor, zeker door dat er een keer(een kikker binnen zat)bij mij. Maar jij veel pelzier met je, water wereld.

Anonymous said...

als je door jouw ogen onze wondre wereld beschouwd zie je alleen maar moois;-) xT