Thursday, September 23, 2010

En de 23e is ook al bijna weer om

De tijd gaat veeeeel te hard, maar het is dan ook lekker druk en dat is een goede zaak.
We halen nog regelmatig een heatindex van rond of over de 100 F. Ik heb al een paar keer verlangend naar mijn Mukluklaarzen gekeken, me afvragend of ik die ooit nog nodig zal hebben hier ;-)

Inmiddels heb ik een vijver in de tuin gemaakt, van opgestapelde spoorwegbielzen, pondliner erin, een vijverpomp met fontein (LEUK!) 3 koi's (wat een geluk dat de Koi"visboer" hier aan de overkant van de snelweg woont ;-) + wat kleine goudvisjes van Walmart. Vandaag hebben we geen Walmartlijkjes in de vijver voor het eerst, ze staan op internet ook niet al te best bekend heb ik achteraf gelezen bij de recensies. Van de 15 visjes zijn er nog zo'n 8 over denk ik maar die zullen het wel redden nu. Nu nog een keer een oude Whiskey barrel op de kop zien te tikken om die om te bouwen tot vijverfilter, maar dat komt wel een keer weer.

Op een vroege ochtend deze week zat op het schuurtje in de achtertuin DE VOS weer, we hebben nu nog 5 kippen over waarvan 2 met een zwaar gehavende staart.

We moeten binnenkort het land weer uit, even de grens over bij Laredo Mexico voor dat idiote i-94 documentje. Maakt niet uit of je een visa hebt voor 5 jaar, die i-94 moet elke 2 jaar vernieuwd worden. Via internet of verlenging aanvragen in de US schijnt problemen te kunnen geven en aangezien de fee $ 300,-- (!) is voor de verlengingsaanvraag met kans op afwijzing en dat je dan alsnog de grens overmoet...tja gaan we maar een poosje in de auto zitten (enkele rit ongeveer 6 uur). We hebben tenslotte toch niets beters te doen pfff Rep past dan op de honden en neemt die 1.5 dag de pakketten in ontvangst en de vrachten.
Dus even de grens over, direct omkeren, stempel halen en weer terug hierheen.

Er is geen Texaan (ook legale Mexicaan niet) hier die begrip heeft voor dit soort overheidsregels want steevast krijgen we een verhaal te horen zoals vandaag weer: een mexicaanse familie die -in een naburig dorp- al vele vele jaren illegaal is en waarvan 7 kinderen in de US geboren zijn (die kinderen zijn dus US citizens). De illegale kinderen van dat gezin zijn jaren geleden hier "gewoon" naar school gegaan en de oudste die nu zeker meerderjarig is is opgepakt voor......paardendiefstal (jawel dat gebeurt hier nog ;-) En is die het land uitgezet ??? neen.
Wij zijn wel goed geintegreerd hier, want net als onze texaanse buren en kennissen begrijpen wij het ook niet. ;-)

4 comments:

MissFluffy said...

De plek waar je moet oversteken in Mexico ,is daar niets te zien ? Zou anders een leuke uitstap kunnen van maken .Eigenlijk is dit wel een maatregel van kus mijn ...... en inderdaad illegalen kunnen daar een volkomen normaal leven leiden en jij die er zo'n investering doet ,moet zich maar maken dat je met alles netjes in orde bent .Te gek voor woorden .

Groetjes Nancy

Sisely.nl said...

Ja de tijd die gaat echt snel, vind ik zelf ook...voor je het weet ben je oud.Ergens moeten ze een grens stellen, suc6 ermee om even naar Mexico te gaan en dan weer terug.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Jammer dat jullie zo ver weg zitten anders konder we samen een grens uitstapje maken..hahaha

Nee ook hier is er geen Amerikaan die er iets van snapt. Zou Obama het zelfs snappen denk je of het hoofd van uscis....Vast niet..

Gr petra

Car said...

Nu jij dit weer schrijft realiseren we ons dat dit ook tegen ons verteld is.(nu zal die van ons toch wel automatisch worden verlengd als wij op voor familiebezoek naar NL gaan) Dit zijn echter regels die menig mens toch echt vergeet. Ongelofelijk om voor een stempel op een nieuw formulier dit te moeten ondernemen.
Wij vonden het ook al zo vreemd dat de 10 dagen termijn opnieuw ging lopen toen mijn man binnen een week het land alweer uitging waardoor het SSN nu vertraging op aan het lopen is.
Vreemde regel.