Friday, August 07, 2009

Het pondje deel ???





Van de week dus kwamen buurman Ed en Lennard met " het grote geweld" de dozer en de backhoe om onze pond groter te maken, gezien de droogte en aanhoudende hitte stond er al niet bijster veel water meer in dus hoe meer regenwater je op kunt vangen hier....juist. Dan moet ie wel wat groter zijn, dus Lennard heeft met de backhoe (tractor met bak voor en achter) klei geschept en in het gat gereden en Ed met de dozer de boel aangeduwd en geplet. Donderdag kon ik er water in laten lopen en wat een plezier is dat, het is jammer om de kraan weer dicht te draaien maar anders hebben we een waterrekening van hier tot Tokyo en daar hebben we geen zin in. Helaas stond er vanmorgen heel wat minder water in, de klei heeft zich nog niet gezet dus dat wordt - als ik een keer goede zin heb weer - de oude cowboylaarzen aan en de modder aanstampen met een hark. Voorlopig wordt er toch geen regen van betekenis voorspeld dus ik hoef me niet te haasten met deze klus. Op de foto Boy: hij is niet in het pondje geweest, hij heeft het " gewoon warm"

Vandaag zijn we met de honden dan bij de dierenarts geweest waar we maandag een afspraak hadden, ik heb nog maar even gebeld van te voren en daarna was het direct de auto in en ernaar toe, ze hebben alle prikken weer gehad en hier krijgen ze jaarlijks een rabiesinjectie gezien de hoeveelheid wilde dieren hier die drager van rabies kunnen zijn.

Vandaag hadden we bijna een Armadillo als (tijdelijk) huisdier erbij gehad, ik reed op de highway en zie ik op de andere weghelft een kleine armadillo zitten en natuurlijk kwam daar een pickuptruck aan..... Armadillo bleef netjes in het midden van de auto dus dat ging wonderwel goed, alleen kwam er nog een pickuptruck aan, met trailer !
Dat ging bijna verkeerd al zat hij nog steeds in het midden van de auto, ik zag hem even een koprol maken, op de weg gaan zitten en een stukje verder ben ik omgedraaid, vond het zo zielig om hem daar te laten zitten maar gelukkig was hij al weer verdwenen. Was het bijna een Armedillo geweest ;-)

9 comments:

Ymkje said...

Ik wens jullie een regenbui waarbij de vijver in een keer vol stroomt :)

Ymkje said...

Ik wens jullie een regenbui toe waarbij de pond in een keer vol water staat :)

sisely said...

Op letten geblazen waar je ook bent, want een ongelukje zit in een klein hoekje.Zo de dieren kunnen er weer tegen, leuk is je verslag op de site van de paarden waar je een colunm voor schrijft.Wens jullie een fijn weekend.

Martin said...

Ik denk dat water bij jullie wel erg duur zal zijn. Hopelijk komt er toch nog snel wat regen. Droogte is heerlijk, maar maand na maand zonder een druppel tegen gehad te hebben, lijkt mij ook geen pretje.

Waar wij wonen hebben we de afgelopen jaren ook bijna geen regen gehad. Soms 6 tot 8 maanden geen druppel, alleen maar zon, zon en nog eens zon.

Dit jaar hebben we gelukkig wel veel regen gehad. Nu zo'n 3 keer per week, maar niet langer dan 5 minuten tot maximaal 10 minuten en dan is het weer of er niets gevallen is, hahaha...

MissFluffy said...

Wat een stof brengt dat mee !Niet moeilijk dat planten en bloemen daar moeilijk kunnen overleven ,zo'n gebrek aan water.Hopelijk regent het binnenkort eens ferm zodat je pond ineens goed gevuld wordt.

Groetjes Nancy

Monique said...

Denk dat we maar eens een keer in het voorjaar bij jullie komen kijken, de zomer is echt heel erg he?

Annemiek said...

Hoe groen het hier is, ook vergeleken met het westen! Vanuit het vliegtuig was dat pas goed te zien, een zee van groen.
Erg toch dat het zo droog is bij jullie. Hoe belangrijk water is! Dat het snel weer eens mag gaan regenen bij jullie.

Bibi said...

Ik hoop dat jullie flink wat stortbuien krijgen binnekort. Zal wel een flinke klus zijn om met je hark het hele stuk aan te stampen! Voor ons is het water gratis:-) want wij hebben een waterput. Iedereen zegt hier altijd dat het oh zo schoon is, maar als ik in het spoelbakje van mijn wasmachine kijk liggen er altijd kleine zandkorreltjes in. Dus ik weet niet of het wel zo lekker is.

Anonymous said...

ach tis nog maar een maandje;-) tlijkt of dit al maaaaaaaaaaaaanden aan 1 stuk aan de gang is die droogte en die hitte bij jullie???? dus of het in september beter wordt?? ik help het jullie hopen!!!: doet mij alleen maar weer blij zijn met het gewone NL weer, wisselvallig;-))
Frankrijk was ook heet, maar een weekje wel te doen, zeker als je niet hoeft te werken toch;-))xT