Tuesday, December 30, 2008

Van alles wat op (bijna) Oudejaarsdag



We zijn hier lekker druk met auto-onderdelen, kleding, auto's, motoren, en van alles en nog wat.Het was wel even een beetje ingezakt gezien de recessie maar met de huidige dollarkoers is het weer leuk winkelen in de US. Vandaag heb ik mezelf bij Walmart dan ook op 2 nieuwe spijkerbroeken getracteerd, wel $ 37,-- bij elkaar ;-) want die andere zijn inmiddels gaten in gevallen en uitgescheurd op de knieen.
Ze gaan hier ook niet al te lang mee met de paarden, in het bos werken, verven, timmeren en op mijn knieen zitten om dozen met onderdelen te controleren of alles wel goed en volledig is uitgeleverd.
Ook nog een paar tapijten voor in huis gekocht want Jason- onze zwarte labrador- heeft al van die weke poten (hopelijk groeit hij daar nog overheen maar is nog een gevolg van zijn bijna verhongerd zijn als puppy) dat we niet willen dat hij zich nog eens een ongeluk glijdt op de keukenvloer. Laatst ging hij bijna in een spagaat op de vloer, we schrokken ons een ongeluk. Hij loopt nu al weer een paar dagen kreupel met zijn linkervoorpoot en krijgt nu weer dagelijks supplement voor sterke botten en gewrichten, hopelijk helpt het want niet geven helpt zeker niet. Gelukkig heeft hij er verder geen pijn aan want je kunt zijn poot overal aanraken en buigen, het is ons een raadsel eigenlijk. Als we in Nederland hadden gewoond hadden we hem zeker al meegenomen naar de dierenarts maar dat is hier toch een stuk lastiger want een beetje goede dierenarts met een moderne praktijk is zeker een uur rijden hiervandaan en die arme hond is doodsbang in de auto. Ook met de teckels erbij die autorijden superleuk vinden, het helpt niet. Dus we hopen maar dat de pillen gaan werken.

Vandaag is ook Kye de hoefsmid weer geweest, de meisjes staan er weer netjes bij.
Ik denk erover om Summer en Sugar te gaan verkopen of inruilen op 1 ander vriendelijk en betrouwbaar paard wat bereden is. Of het gewoon bij 2 paarden houden, ik kan met Cherokee (die een knots van een paard is geworden inmiddels) gaan trainen en volgens Kye (die zelf paarden traint) is ze groot genoeg inmiddels om af en toe even op te gaan zitten (heel kort) zodat ze vast kan wennen aan gewicht op haar rug.
Over ongeveer 1 jaar kan ze dan verder getraind worden zodat ze bereden kan worden. Het is een superlief en braaf paard, eigenlijk is het meer een heel grote hond. Heel wat anders dus dan Summer en Sugar: Afgelopen week scheelde het weinig of Thelma de ezel had in de achtertuin gelegen, Summer stond net klaar om haar met 2 achterbenen door het hek te schoppen, dat is gedrag waar wij niet blij van worden en Sugar doet haar moeder na. Ik ben al pittig bezig het ze af te leren maar dat valt bepaald niet mee en ik voel er weinig voor vandaag of morgen zelf een schop van Sugar te krijgen.

Onze ex-vaste gast S is hopeloos verdwaald in "the booze" we hoorden van een collega van hem dat hij zelden meer op zijn werk verschijnt en denkt dat hij door demonen achterna gezeten wordt. Zijn wij blij dat we hem gezegd hebben hier nooit meer terug te hoeven komen. Zijn collega heeft hem dringend geadviseerd te stoppen met drinken en wat vaker naar de kerk te gaan als therapie....En we wonen nog wel in een dry county.

Onze kerstboom ligt in de tuin, we hebben hem vandaag maar de deur uitgedaan want het was een erg lelijk groot droogstukje geworden. Ineens weer een hoop ruimte in huis en niet meer overal afgevallen lange naalden meer. Maar buiten hebben we nog lichtjes genoeg en die blijven nog wel even.

Onze hollandse gasten gaan morgenavond waarschijnlijk oud en nieuw vieren in Houston want hier in de buurt wordt er niets aan gedaan. Geen vuurwerk oid want alle buren hebben voor een kapitaal aan hooi liggen, het gras buiten is gortdroog (staand hooi noemt men dat hier)dus gevaar voor brand is veel te groot en wie wil dat zijn koeien of paarden ineens na een paar vuurwerkknallen in het weiland van een ander staan ?
Hier zijn de vuurwerkkraampjes weer open en het is er razend druk (not dus), nogal wat vuurwerk is te koop voor de prijs van "5 voor de prijs van 1" zou dat de oude voorraad zijn en hoe lang is vuurwerk houdbaar eigenlijk ? Kan toch niet goed zijn als het een zomer lang in zo'n houten keetje ligt opgeslagen.

Het is vandaag weer heerlijk "winter"weer, vanmorgen een beetje vorst toen de zon opkwam en vanmiddag dik 20 graden en volop zon, geen wind, heerlijk hoor !
Alleen hoop ik toch wel (en velen met mij hier) dat het volgend jaar veel vaker gaat regenen dan dit jaar het geval is geweest.

Wij wensen iedereen alvast een heel fijne jaarwisseling en een supergoed, gezond en vooral heel gelukkig 2009 !

8 comments:

Petra said...

Jullie ook een heel fijne jaarwisseling! Voor jullie NL gasten zou ik aanraden te kijken, wat er in Houston gaande is. Vuurwerk is geen Amerikaanse traditie met Oud en Nieuw.

Annemiek said...

Pas maar op ja, dat je zelf geen schop krijgt van die paarden!
Dat vuurwerk doet me denken aan een 4 juli die we bij mijn schoonbroer in Texas doorbrachten. Niels als kleine 1-jarige vroeg bij het vuurwerkstandje voor een 'big bomb'. Hij vond het allemaal prachtig!
Een gelukkig nieuw jaar gewenst!

Anonymous said...

Maak er maar samen een fijne jaar wiseling van, in NL knetterd het goed met het vuurwerk!!!

Anonymous said...

Poeh, onbetrouwbare paarden kan je inderdaad beter verkopen. Kijk uit met te vroeg op Cherokee gaan zitten, je doet er vaak meer kwaad dan goed mee. In een keer goed inrijden als ze ruim drie jaar is, blijft het beste.

Wij zijn ook niet kapot van al dat vuurwerk met de paarden, voor mij hoeft het helemaal niet, dat stomme spul.

Groetjes en een hele fijne jaarwisseling!

Albert & Monique

Anonymous said...

hier knallen ze al de hele dag...nog anderhalf uur en dan breekt de pleuris los denk ik- zo tussen het Broek en Klarendal in en overal studenten0
met een enorme knal het nieuwe jaar in: happy new yearxT

Anonymous said...

Wij wensen jullie ook een fijne jaarwisselinge en een goed en gezond 2009. Ons derde jaar is ingegaan. Gaat snel he..

Ook hier geen vuurwerk hoor. Wij blijven lekker thuis en vooral binnen want je vriest hartstikke dood hier.


Gr petra

Anonymous said...

Ik hoop dat 2009 ook voor jullie een topjaar mag worden en dat we mog veel van jullie verhalen kunnen genieten.
Hier gaan we straks ook rustig het nieuwe jaar in maar zelfs thuis zouden we niet de drukte opzoeken.Nog een prettige avond !

Groetjes Nancy en Rusty

Anonymous said...

Wens jullie gelukkig nieuwjaar.