Thursday, December 18, 2008

Kippen en Mexico




Eergisteren heb ik de 27 kippen losgelaten, ze zijn groot genoeg om vrij in de tuin te wandelen want in 2 weken tijd zijn ze heel behoorlijk gegroeid. Het leuke en tevens nadeel is dat ze zo tam zijn dat je moet oppassen niet op ze te gaan staan, als je buitenkomt komen ze direct op je afrennen en gaan bijna op je schoenen staan.
De kat snapt er helemaal niets van en werd vandaag zelfs achterna gezeten door 5 bruine hennen.
Ook Jason is een aantal kilo's en centimeters gegroeid, we zouden bijna denken dat een van zijn voorouders een deense dog is geweest ;-)

Onze vaste gast S. die de Dutchman trailer huurde heeft min of meer de kuierlatten genomen, we hebben gezegd dat hij voortaan de huur op tijd moest betalen nadat hij weer uitstel had gevraagd omdat hij een cadeautje van $ 300,-- (!)voor zijn "lieve zoontje" had gekocht voor Kerstmis. Huur betalen is voor hem minder belangrijk dan dat, nu is alles voor hem belangrijker dan de huur op tijd betalen, dat scheelt. Datzelfde "lieve jongetje" dat het peperdure fietsje dat hij voor zijn verjaardag had gekregen in elkaar stond te trappen en dan nog zeggen "is hij niet schattig"....
Dus heeft S besloten per direct te gaan samenwonen (arm nieuw slachtoffer dat hij heeft gemaakt, we hebben er heel wat gezien, en we zijn blij dat het dit keer elders is ipv op ons terrein), hij heeft uiteraard een vieze bende achtergelaten in de trailer maar we hadden niet anders verwacht. Natuurlijk hebben we hem verteld dat hij de boel schoon moet achterlaten en anders schoonmaakkosten moet betalen maar daar had hij wat op gevonden: een erg aardige en beschaafde collega van hem die hier tijdelijk woont en blijkbaar een lagere positie heeft op het werk dan hij "mag" de trailer schoonmaken. Wij vinden het niet erg dat S. vertrokken is dat moge duidelijk zijn.
D. is een aardige nette man en woont al een hele tijd in onze kleinste airstream, en betaald ondanks zijn zeer krappe inkomen de huur zelfs altijd een week te vroeg, de airstream waarin hij woont is superschoon en dus hebben we D. gevraagd of hij groter wil gaan wonen (voor hetzelfde geld als wat hij nu betaald). Hij verdient het gewoon vinden wij. D. schoot bijna vol toen we het hem vertelden en twijfelde zelfs nog even want hij is echt veel te bescheiden. Vandaag heeft hij zijn nieuwe onderkomen waterpas gezet, hij wil t.z.t. een nieuwe vloerbedekking erin leggen en is meer dan de Koning te rijk. Een echte slaapkamer met een full size bed erin, badkamertje met toilet, huiskamer en open keuken. Elke keer als we hem zien staat hij te stralen en zit vol plannen, hij wil weer gaan koken (want in zijn "nieuwe huis" is een gasfornuis en oven), wat reparaties verrichten voorzover dat nodig is enz enz Superleuk dus al met al.

Morgen moet Hans naar Mexico voor vernieuwing van zijn I-94, wat een bureaucratische en uiterst zinloze plaag is zo'n documentje toch ook (ik heb mijn I-94 nu weer voor een periode van 2 jaar gekregen, terwijl de vorige een aantal maanden geleden afgegeven werd tot einde van mijn visum, nl 3 jaar) Kost altijd geld die flauwekul en al jaren is bewezen dat het totaal niet helpt tegen illegale immigranten. Alle overheidsdocumenten die we bedrijfsmatig invullen worden overgetypt hebben we gemerkt (je krijgt ze nl terug als er een gegeven niet is ingevuld) Of het nu handgeschreven of via de computer is ingevuld door ons maakt voor het aantal fouten dat er bij het overtypen gemaakt worden niet uit. vb: Als S. Pieters ineens J. Peters heet en een andere geboortedatum heeft gekregen bij het overtypen van de gegevens, waar blijf je dan nog met het voeren van een juiste administratie ?

5 comments:

Anonymous said...

Jammer dat ze dit keer je I 94 niet voor de volledige periode hebben gegeven. Maar inderdaad is 2 jaar de max. Bij jou hebben ze het gewoon fout gedaan de voruge keer wat jou geluk was.

Waarom komen mij die verhalen van vertrokken bewoners en vies achter gelaten ka,ers/trailers nou toch zo bekend voor..?

Ik hoop dat het bij Hans net zo makkelijk gaat als bij ons naar canada. Die I 94 is inderdaad voor een visa houden compleet overbodig want je visum is toch geldig. maar ja.

gr petra

Annemiek said...

Goed van jullie zeg dat je die man een groter onderkomen hebt aangeboden. Zo'n mensen zijn "keepers".
Ik vroeg me al af hoe het met de kippen zat. Ze zien en mooi uit en al groot. Die gespikkelde zwart/witte hebben we ook; silver spangled hamburgs. Zijn die ook tam? Die van ons zijn de meest hypernerveuze kip die je ooit gezien hebt, en als je ze pakt (als dat al lukt) schreeuwen ze als een banshee. Vliegen kunnen ze ook goed.

Anonymous said...

Die zwarte/witte kippen zien er wel heel mooi uit.Zijn inderdaad al heel groot .

Wel,ik had die man ook wel beloond ,zo vind je er niet veel die zo zorgzaam en respect hebben voor iemands anders materiaal.Die andere zijt ge beter kwijt dan rijk he.
Hopelijk verloopt alles vlot met de I94 ,eigenlijk een overbodig geloop dat je daar mee hebt.

Groetjes Nancy

Petra said...

Ik heb ook mijn "verse" I94 binnen en mag me nu weer verheugen op een tripje naar de DMV, zodat die ook weer "vers" is.

Anonymous said...

Beetje kippig zijn de kippen wel, nou pas maar op dan. Wens jullie ook fijne feestdagen.