Tuesday, April 26, 2011

(B)Log Home


Eigenlijk waren we het volgend jaar pas van plan: een ander huis laten bouwen want een mobile home of trailer house heeft een beperkte levensduur en die van ons begint nu toch echt wel bejaard te worden. Het is een harstikke leuk huis maar eigenlijk moeten alle kranen vervangen worden, lades in de keuken zijn al verstevigd met extra hout door ons want de plastic geleiders zijn nogal broos geworden. Maar wat erger is: de lange buitenmuur aan de achterkant heeft op de aanhechting met de vloer in de huiskamer inmiddels een vrij grote kier gekregen, het huis staat dus niet waterpas meer, het laten levellen van het huis kost behoorlijk wat geld + wat ze eventueel aan de onderkant (waar allemaal enge beesten en beestjes wonen) nog vinden wat er niet in orde meer is. Waar het huis ooit naadloos aan elkaar is gezet zit een kier van 8 cm ongeveer maar daar ligt een houten vloer overheen en tapijt dus dat zie je verder niet maar OK is het natuurlijk niet echt ;-)

Gisterenavond is het behoorlijk woest weer geweest een stuk noordelijk van hier maar vanmiddag om een uur of 4 werd het hier ineens een stuk donkerder buiten: teken om te kijken wat de buienradar op de compuut verteld en we hadden een tornado watch die al heel snel veranderde in een tornado warning die " worst of all" ten zuidwesten van ons was en die komen dus deze kant op. Om 5.30 uur zou de tornado bij Centerville zijn (dat is slechts 8 mile hiervandaan) en vandaar deze kant op trekken, ik had al gelezen en gehoord (lang geleden)dat als je het geluid van een goederentrein hoort er een tornado aankomt, maar hoe kun je dat horen tijdens rolling thunders ? ? Angstvallig hebben we het weerbericht, de alerts en piepen op TV (dat er een belangrijke onderbreking is) in de gaten gehouden, onderwijl vaak naar buiten lopend en naar de lucht kijkend of er een tornado deze kant op kwam zodat we hopelijk ons vege lijf en dat van de honden konden redden door te schuilen in de paardenvoerschuur want die staat met dikke houten palen in de grond. Geloof het: je telt de minuten op je horloge naar het tijdstip dat de "weermensen" aangeven dat de tornado er zal zijn, ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo zenuwachtig van het weer geworden ben. Onvoorstelbaar dat die tornado's in een paar minuten kunnen ontstaan maar ook weer net zo snel kunnen verdwijnen. Maar gelukkig is het hier alleen bij zware regenval (hoera toch regen) en harde windstoten gebleven en tornado's houden niet van bossen, dat scheelt ook. De buren die hier in afgelopen jaren een tornado "op bezoek" hebben gekregen hebben vrijwel allemaal huizen op een grote open vlakte, wij zitten bijna rondom in heel veel bos en weilanden daartussen. Reken maar dat we ons bos in stand houden pffff.

En dus besloten we dat we dit jaar het liefst al willen gaan beginnen met het laten bouwen van een Log Home (al jaren een droom van ons) De oude paardenstal en douchegebouw gaan de verkoop in, het blauwe gebouw gaan we verplaatsen naar een andere plek op ons terrein. Het huis waar we nu in wonen wordt dan kantoor / opslagruimte en omdat het Log Home er vlakbij komt te staan hoeft het maar een "klein" huisje te worden. Wasmachine en droger en nog veel meer kunnen gewoon hier blijven staan dus dat scheelt al veel ruimte die we niet meer nodig hebben in het nieuwe huis. Log Homes zijn vele malen storm en tornado bestendiger dan gewone huizen en zeker vergeleken met mobile homes, het dak kan er nog wel vanaf waaien natuurlijk maar in vrijwel alle gevallen blijven de wanden gewoon staan omdat het van massief houten stammen is gemaakt. We hebben een offerte opgevraagd bij Satterwhite en het huis wat wij leuk vinden (zie tekening) is voor ons groot genoeg, kosten inclusief betonnen fundering, inclusief bouwen van de shell (dus muren, binnenmuren en dak + de porches aan beide kanten) en klaargemaakt voor het aanleggen van bedrading, plumbing etc kost zo'n $ 42000,-- maar dan heb je ook een Echt Huis ! we verheugen ons er nu al op ! Zeker ook omdat het nu al weer heel behoorlijk aan het onweren gaat en we nu ineens ook weer een tornado warning hebben....

Dit is de link van ons nieuwe huis "to be"
http://www.satterwhite-log-homes.com/g4/pages/plans/retreat.html

8 comments:

Petra said...

Gelukkig geen tornado, ik herken die angst voor het weer, die had ik twee zaterdagen geleden. Dat ziet er echt leuk uit, die log home! Een echt "Lincoln Log" huis.

Elke said...

Gelukkig zijn jullie aan een tornado ontsnapt!
En wat leuk dat je zo'n log house gaat laten bouwen. Dat gaat dus heel snel klaar zijn, zo te zien?

Natasja Valentijn said...

Gelukkig is jullie een tornado gespaard gebleven! Wil je toch niet meemaken! Wat een leuk huis, trouwens! Succes met de voorbereidingen!

Kristel Holsbeek said...

Oh wat een geluk enkel regen...hopelijk blijven jullie er gespaard van...
Hé ziet er een heel leuk huis uit, ben benieuwd naar de foto in het echt;-)

MissFluffy said...

Is altijd leuk als je aan zo iets kan beginnen . Zeer mooi loghome !

Gr,Nancy

Car said...

Wat een leuke spannende ontwikkelingen. Dat moet een prettiger gevoel gaan geven als je weet dat je huis tornado bestediger is dan het huis wat er nu staat.

Astrid said...

Wat een prachtig huis, ik ben gek op loghouses.
Toen we ons huis opnieuw van siding gingen voorzien wilde ik graag die loghouse siding..ok het is niet the real deal..maar beter dan dat zal het bij ons nooit worden.
Uiteindelijk kozen we voor kunststof ivm makkerlijker onderhoud.
Maar een loghouse...het blijft mijn favoriet.
Veel foto's plaatsen please.

Annemiek said...

Wat leuk zo'n loghome. Ik heb het al eens eerder tegen Micky gezegd dat we als de kinderen allemaal het huis uit zijn we kleiner zouden moeten gaan wonen (en zonder verdiepingen want we worden ook een keer ouder) en een loghome bouwen.
Het ziet er erg leuk uit!