Thursday, April 21, 2011

10 dagen verder alweer





en het is nog droger dan het al was, overdag is het 35 graden in de schaduw en het waait heel behoorlijk de meeste dagen. Alles zit onder het stof, buiten en binnen. Het gras wil helemaal niet meer groeien eigenlijk en uit de vijvers verdampt ongeveer 1 inch water in een paar dagen tijd. O ja en de vissen hebben ook gezinsuitbreiding gekregen, ik kan alleen nog niet zien of het Koi's zijn of goudvissen hoewel we er van die laatste maar 2 hebben en aanzienlijk meer Koi's dus de kans dat het babyKoi's zijn is wat groter.
Ik heb met de "mannen van Overton fisheries" afgesproken dat als ik teveel vissen krijg ik ze gratis terug kan brengen daar, dan kunnen zij ze weer verkopen want anders moet ik elke paar jaar een vijver erbij gaan graven ;-)

Gisteren hebben we 2 containers achter elkaar geladen en die waren ook al "lekker" warm, we waren zo ongeveer wel een beetje versleten gisterenavond want er ging ook nog heel wat erg zware onderdelen mee. Maar....toen we 1 van de auto's gingen laden en Hans de motorkap opendeed kwam er een chickensnake in grote haast uitkruipen, die had daar lekker in de schaduw gelegen al denk ik niet voor heel lang want in de middag zou die gebakken zijn onder een zwarte motorkap. Hij is snel het weiland in gegleden want ze moeten helemaal niets hebben van mensen (geef ze eens ongelijk hier ;-) Wij laten ze lekker leven want ze vreten ratten en muizen, en die zijn erger dan een chicken snake zo af en toe, al schrik je wel heel behoorlijk als je er ineens eentje ziet van vrij dichtbij ;-)
Het schijnt zelfs dat eekhoorns ook slangen roadkill lusten, ik had deze week per ongeluk een slang aangereden hier vlakbij en die heeft dat zeker iet overleefd. Toen Hans daar even later langskwam was er een eekhoorn met een gier aan het ruziƫn over wie het beste stukje mocht hebben blijkbaar en volgens Wikipedia eten eekhoorns inderdaad ook "freshly killed snake", vers was die zeker. Weer wat geleerd...

Het beton naast de barn en onder de carport is gestort inmiddels en we hebben 2 extra carports besteld om auto's onder te zetten. Volgende week gaan we het afdak naast de barn verder afmaken, een Mexicaanse aannemer wilde het wel komen doen voor $ 600,-- (!)Alleen een dakje maken van 18x18 ft, met 2 man zet je dat in een halve dag. Voor dat geld halen we zelf wel de zaag, schroeftol en boormachine uit het stof vandaan weer, het is op het moment vrij rustig met de emails want het is Paasweekend in Nederland en hartstikke mooi weer als we het zo lezen en horen dus dat komt allemaal precies goed uit zo.
Iedereen alvast een Happy Easter gewenst ! met veel mooi weer en wij hopelijk dikke regenbuien.













4 comments:

Bibi said...

En ik maar denken dat die schattig eekhoorntjes alleen maar eekhoorntjes brood en nootjes eten...!

Anonymous said...

tis hier heerlijk weer en prachtig buiten en een lang en vrij weekend; wat wil je dan nog meer dan een PAASEI;-)?????? xT

www.vandijkjes.punt.nl said...

Nooit geweten dat eekhoorns slangen eten. Jasses zeg...

fijne pasen gr petra

Natasja Valentijn said...

Weer wat geleerd over de eekhoorns. Nooit geweten dat die slangen eten. Fijne paasdag!