Wednesday, October 20, 2010

De hekmannen






"De Hekmannen" zijn er ! dinsdag wilden ze het klaar hebben en waren ze hier met 3 man. De oprit aan de weg is nu veel breder geworden en daar zijn de afgelopen dagen al een aantal truckchauffeurs heel blij van geworden (wij ook want ze hoeven nu niet meer vlak langs de watermeter)
Wat de reden van de plotselinge onthaasting is weten we niet, ze kregen het dinsdag niet af, zijn hier vandaag ook de hele dag bezig geweest (met 2 man) en morgen zijn ze hier weer. We hebben een fixed price deze keer dus wij vinden het prima. Ze hebben erg plezier in hun werk, ze werken netjes en hebben dezelfde smaak als wij dus dat is zeker mooi meegenomen. Toch snappen we het soms niet helemaal: in de nieuwe rijbak ligt een dode boom, het ding is loodzwaar en echt wel groot, die moet er nog uit. Dus wij denken dat ze die eerst wel weg zullen trekken maar nee.... de hekken zijn gezet en de boom ligt er nog steeds. Die kan er weliswaar nog steeds uitgetrokken worden maar moet nu een hoek om, lijkt mij minder handig maar het zal wel goed komen, ze hebben kettingzagen en een tractor dus zijn beter uitgerust dan wij voor de klus.

De junkyard is nu 2 x zo groot geworden, de paardenrijbak is GROOT en het ziet er super uit, het hek heeft een liggende plank bovenop zodat het hele hekwerk sterker is tegen duwende paarden (dat doen ze nou eenmaal altijd) maar je kunt er ook op zijn "cowboys" lekker op zitten zo. Gisteren hebben de paarden aardig hun best gedaan om de hekmannen te "helpen" (zouden ze het daarom niet klaar gekregen hebben misschien ? ;-) De palen zijn gezet met een grote boor achter een tractor, anders is er geen beginnen aan met al die boomwortels hier, daarna zijn ze in cement gezet. De paarden hebben wat zakken cement kapot gebeten en opengetrapt, emmers water omgegooid die ze nodig hadden om cement te mengen, 1 heel grote doos schroeven omgegooid in het weiland dus we hebben een poosje op de knietjes gezeten, schroeven van 6 cm uit het gras trekkend en uit de paardenpoep halend, maar het is gelukt, ze zitten allemaal weer netjes in de doos.
De pickup truck van een van de hekmannen is vandaag door Cherokee "schoongemaakt" (zie foto) zou me niet verbazen als er wat tandenkrassen in zijn lak zitten nu. Maar het zijn cowboys dus die kijken daar gelukkig niet van op.
Morgen gaan ze 2 "ranch style" hekken maken voor de nieuwe Riding arena (wat klinkt dat he ? alsof ik goed kan paardrijden ! ;-)zodat we die af kunnen sluiten en een hek voor de carport zodat de paarden die niet verder kunnen vernielen. Het hek wat grenst aan een deel van onze achtertuin wordt dan ook vervangen dus het wordt allemaal heel erg mooi buiten !
Als ik morgen tijd heb maar weer eens het zadel en hoofdstel invetten, Red (van de towing truck) kan dan komende week dinsdag of woensdag na het laden van de container de eerste rit met Boy gaan maken in 2 jaar, dan heeft hij nog een week de tijd om te herstellen voor we weer een container gaan laden ;-) ;-) ;-)



9 comments:

Kristel Holsbeek said...

Moet wel prachtig worden;-)
Hihi die paarden, je zou denken dat ze van ver gaan staan kijken;-) hihi
ik ben benieuwd voor nog meer fotos als alles af is...

Natasja Valentijn said...

Dat ziet er al mooi uit. Maar die spijkers zoeken klinkt wat minder...

Sisely.nl said...

Jullie hebben het er maar druk mee, suc6 ermee.

Petra said...

Ha ha, die paarden, ik zie het voor me. Het ziet er goed uit.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Ziet er gaaf uit. Ben er g benieuwd naar het eind resultaat.

gr petra

Annemiek said...

Prachtig. De paarden willen ook helpen.

Bibi said...

hihi die paarden hebben toch mooi geholpen hoor, het ziet er al strak uit! Succes met Boy-)

MissFluffy said...

Ziet er prachtig uit !
Paarden zullen wel een leuke tijd hebben met die werken te volgen .

groetjes Nancy

Monique said...

Ziet er super uit jongens!