Friday, July 30, 2010

Mooie nieuwe sticker en van alles wat


Hoera !! Ranchero is door de keuring en ik heb een mooie nieuwe sticker op de voorruit (die met die cowboy) ! de keuring duurde wel 10 minuten want keuren gaat hier snel. De "keurmeester" stapt in mijn auto, rijdt er een stukje mee naar de garage waaruit blijkt dat de remmen het nog doen (gelukkig ;-) knipperlichtje links, knipperlichtje rechts, tuut tuut, ruitenwissers aan en uit en de lampjes is hij deze keer "vergeten" want het was al snikheet buiten in de zon, en dat de banden die niet bijster veel profiel hebben viel hij ook niet over. Maar die vervangen we nog wel want dat is toch een stukje veiliger op de weg mochten we hier weer eens een keer -bij hoge uitzondering- een nat wegdek hebben. Eigenlijk wil ook wel mooie chromen velgen, ik heb er al zo veel voorbij zien komen hier van klanten dat ik er een beetje hebberig van geworden ben ;-) die wil ik ook !! helaas heb ik maar 15 inch wielen en wat groter is eigenlijk ook wel mooier maar....... dat staat ook ergens "op de lijst van komt wel een keer". Het is tenslotte bijna Sinterklaas ;-)
Voor de rest weinig nieuws hier, er is een paar dagen geleden 2 cm water uit de lucht gevallen en dat is al weer volledig opgedroogd, alleen de luchtvochtigheid is er weer fiks van om hoog gegaan waardoor het buiten niet echt prettig werken is. Vorig jaar hadden we volgens de weermensen veel meer hete dagen dan nu, minimaal 40 dagen over de 100 F maar het voelt dit jaar stukken heter aan pfff maar het is nog wel mooi groen buiten, dat is dan ook wel weer fijn. En dan moet augustus nog beginnen, dat is de heetste maand hier hoera !! 1 maand nog ;-) Over een paar weken komt er weer hollands bezoek, hartstikke gezellig en op de een of andere manier heb ik het altijd minder warm als ik iemand anders heel hard zie zweten (gniffel)
Voor de container van komende dinsdag hebben we de opslag ouderwets vol staan, er gaan zeker 168 pakketten + 1 auto + 1 motorfiets mee dit keer dus van het weekend alvast maar een en ander op "laadvolgorde" klaarzetten dan is dat alvast maar gedaan.
Omdat ik regelmatig geen zin heb om te koken op het moment: zonde van de tijd en te warm om echt trek te hebben gaan we nu maar een poosje aan de kant en klaarmaaltijden, ik heb vanavond de eerste geprobeerd: Sesame chicken, het was warm en meer valt er eigenlijk niet van te zeggen en ik ben er niet ziek van geworden, dat ik ook wat waard. Hans had lasagna en die was een stuk beter. Morgen maar eens kijken of Walmart wat smakelijkere maaltijden heeft op dat gebied.
Prettig weekend allemaal !

8 comments:

Elke said...

Lekker voor tijdens warme dagen: spaghetti koken en koud laten worden, beetje sla er onder en tomaatjes, erwtjes en worteltjes en/of andere dingen die je graag hebt. Paar snippertjes van een uit, peterselie, en kruiden naar believen. Beetje mayonaise, en dan nog een blikje zalm (of verse zalm) erbij. Heerlijk vinden we dat! Je kan het bijvoorbeeld 's morgens maken en in de ijskast zetten, en tegen 's avonds smaakt het dan lekker.

Sisely said...

Kant en klare maaltijden zijn ook handig, fijn dat die (goed en wel) door de keuring is gekomen.Wens jullie een fijn weekend.

MissFluffy said...

Ik sta ook soms versteld met welke kale banden men hier rondrijdt .En mijn garagist wilde afgelopen december niet met mijn wagen verder in 't dorp rijden omdat een stukje van de band was afgesleten ,niets in vergelijking met wat ik hier zie .Als je dan onze wagen zag die net is afgekeurd ,die zou hier nog redelijk uitzien dan sommige andere wagens hier .Als je het mij vraagt ,een heel gemakkelijke keuring hier .
Wel mooie sticker !
Veel succes met je zoektocht naar kant en klare maaltijden !

Groetjes Nancy

Chuck and Anneke's RV travels said...

We hebben pas ook eens een diepvriesmaaltijd geprobeerd. Met al de happy hours tijdens de rallies kwam er niet veel meer van koken. Afwassen was ook een probleem ,daar we geen stromend water en riool aansluiting hadden. Lean Quisine lasagne was goed te eten.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Gelukkig is het hier heerlijk wat temperatuur betreft. Kleine 30 helemaal goed.

Wij hebben legio van die maaltijden geprobeert toen we in eht motel in fort ann woonden. Ze konden mij niet bekoren. Ik heb er sinds dien geen 1 meer gekocht.

Hier hebben supermarkten vak verse kant en klaar maaltijden. Die zijn wel vaak lekker.

Maar of die supermarkt dat bij jullie ook heeft..betwijfel het..

gr petra

Natasja said...

Koken met het warme weer is ook niet mijn hobby. Laatst heb ik zelf huzarensalade gemaakt! Een flinke grote pan, waar we twee dagen van konden eten. Maar ja, je moet wel tijd hebben om het klaar te maken en daar heb jij het te druk voor! Fijn dat je auto door de keuring is gekomen!

B. said...

haha ja die keuring hier stelt echt niets voor. En voor een prikkie.

Kristel Holsbeek said...

ha hij is er door;-) Leuk!!
Zo hard werken met zo heet weer, bah...
Tja zweten, we kennen er alles van...