Monday, July 05, 2010

Happy 4th July

Het landelijke leven is geweldig, iedereen die hier komt vindt het een super rustgevende omgeving: glooiende heuvels, veel bossen, meertjes, fluitende vogeltjes, kwakende kikkers enz. Wij vinden het ook nog steeds heerlijk maar soms ook wat minder.....
De plaatselijke super heeft een zeer beperkt aanbod en is ook nog duur, dus eens in de 2 weken of nog wat langer want het is bepaald mijn hobby niet ga ik naar Walmart om boodschappen te doen. Zo dus ook zaterdagochtend, ik ben vroeg op pad gegaan want zondag was het hier July 4th De Nationale Feestdag en zou het wel erg druk gaan worden bij Walmart.
Heen en terug is ongeveer 85 mijl (zo'n 128 km) dus met de auto vol met boodschappen kwam ik rond de middag weer thuis, het was inmiddels weer snikheet buiten dus de rest van de houten vloer in huis gelegd in toilet 2 en in het halletje want daar lag nog die lelijke oude vloerbedekking in. Een goede kennis kwam 's middags nog even een motorfiets afleveren hier, eigenlijk een gewone zaterdag dus.
Zondagochtend willen wij naar Centerville want daar is de jaarlijkse 4th of July Parade, elk jaar hetzelfde maar toch leuk om te zien. We hebben als gevolg van Alex wat onstabiel weer hier, het is heel erg warm (zeg maar HOT) met af en toe een fikse regen of onweersbui en ook gisterenochtend was het best donker buiten maar het klaarde weer op en wij dus naar Centerville..... echt volledig uitgestorven daar, alleen auto's bij de kerken en dat was het. Nergens een bordje of iets dergelijks dat het afgelast was, ook niet op de website van July 4th, er was dus helemaal niets. Vrienden van ons zouden meerijden in de parade dus dan maar even bij hen nagevraagd wat er aan de hand was..... in de Bible belt waar wij dus wonen wordt July 4th dus "gewoon" op de 3e gevierd als het op een zondag valt en waren wij dus een dag te laat !
Dat vergeten we dus ook niet snel meer pff ;-)
O ja, en als July 4th op een zondag valt is de maandag erna geen postbezorging (ook niet door UPS en Fedex) en zijn de banken ook dicht, vond het al zo rustig vandaag met de pakketten ;-)

6 comments:

Natasja Valentijn said...

Wat jammer dat ze het bij jullie op de 3e hebben gevierd! Bij ons gelukkig wel op de 4e; het vuurwerk was prachtig. Sterkte met de hitte, zal niet altijd meevallen!

sisely said...

Ja ik moest meteen aan jullie denken(toen ik hier op tv in NL)dus hoorde van Alex...sterkte met de hitte, houd je hoofd maar koel.

Petra said...

De plaats naast de onze had zijn vuurwerk ook op de 3e, maar ik denk, dat dat meer met het festival, dan met religie te maken had. Wel balen, dat jullie het net misten!

MissFluffy said...

Das wel spijtig om zoiets te missen .Raar wel dat ze dit gewoon een dag eerder geven ,je moet het maar weten .Je zal het wel nooit meer vergeten .

Groetjes Nancy

Sisely said...

Jammer dat jullie het gemist hebben, de volgende keer beter.Leuk om zo te lezen wat er af speeld in een andere wereld deel.

Monique said...

Tjonge, zo'n bible belt is ook wel bijzonder he.

Jullie zijn trouwens lekker bezig met het vervangen van allerlei spul wat 'met het huis' kwam!