Tuesday, July 06, 2010

Zomaar een dag container laden




Vanmorgen al vroeg onder het laken vandaan, zo rond 6.30 uur want om 9 uur container laden. Dan heb ik ruim de tijd om alles klaar te zetten, alle zware pakketten met engines, uitlaten, transmissies, leafsprings etc (jawel ik heb serieus spierballen ;-) die als eerste geladen worden in de container vooraan, dan de lichtere pakketten en de breekbare pakketten apart. En niet te vergeten handdoeken klaarleggen want ondanks dat we vroeg laden is het al pittig warm (zie foto van de thermometer in de schaduw van de opslag).
En...... om onze tijd 1.30 zou Nederland spelen en dat moet natuurlijk gezien worden (hoewel Hans het wel leuker vindt dan ik) Red van de Wreckerservice was ook al op weg hierheen en om 8 uur, jawel hoor telefoon van de Dispatch: de chauffeur kan hier pas om 11.30 uur zijn want bla bla verhaal, er stond geen container klaar op Houston ivm July 4th.
Laden duurt zo'n 2 uur met een fikse hoeveelheid pakketten en dat is fiks aanpoten om het klaar te krijgen, 2 uur in de sportschool is peanuts vergeleken met een container laden dan. De container is 40 ft lang en alle pakketten worden achterin vastgestrapt. Het werd 11.30 en 12.00 uur en nog geen container, dus nog maar eens gebeld waar die nu bleef, nou bla bla de chauffeur was op de "scales" vastgehouden (soort weegbrug / controlepunt) en was nog 45 minuten later dan de herziene planning ! Inmiddels begonnen er ook nog een paar boos uitziende wolkenkoppen deze kant op te drijven, er waren thunderstorms voorspeld en dat is helemaal fijn laden als er net zo'n hoosbui losbarst, gelukkig heeft het 5 minuten geregend, dat was meer dan genoeg ook. Gezien de hoge luchtvochtigheid hebben we ook veel muggen en die zijn dol op bezwete, natgeregende mensjes. Om 2 uur komt eindelijk de chauffeur aanrijden, een die we al vaker hebben gehad, erg aardige nette man en die verteld dus dat hij vanmorgen pas bericht had gekregen van de Dispatch dat hij om 11.30 uur (!!) een container moest ophalen in Houston en hier afleveren. Fijne jongens die Dispatchers, we doen er al een tijdje zaken mee en so far so good maar ze hebben dus personeelswisselingen gehad, hoera. Blijkbaar is er dus een vergeten dat er een container voor vandaag op de agenda stond hier. Gelukkig kwamen ze er vandaag nog achter, het is ook wel eens voorgekomen bij een andere dispatcher dat ze het helemaal vergeten waren, maar dat is lang geleden gelukkig.
Vandaag hebben we 107 pakketten geladen en 2 auto's, onze vuile (tjonge wat een vieze container hadden we vandaag, stonk nog ook naar "iets" wat niet te definieren is) natte kleren zitten in de wasmachine, alle container info: het gewicht + aantallen pakketten + waarde + inhoud van de pakketten is verzonden aan de rederij.
Nu nog een paar keer de Bills of Lading - die ik nog moet krijgen- controleren want 1 typefout op dat papiertje in het vinnumber van een auto en we hebben een fors probleem bij de douane. Volgende week dinsdag gaat de volgende container weer en vandaag kregen we berichten van tevreden klanten die hun spullen van een vorige container hadden opgehaald bij de agent. Van 1 klant kregen we een foto en filmpje met geluid van de nieuwe uitlaat onder zijn auto, een ander stuurde een foto van zijn glimmende chromen velgen onder zijn truck, super ! Dat is nu precies waarom wij dit werk zo leuk vinden (al is het een beetje te heet soms ;-) ;-)

6 comments:

www.vandijkjes.punt.nl said...

Afspraken. Ach wat zullen we er van zeggen. Gelukkig zijn ze daar hier in Ny heel stipt in. Vooral in het vergeten ervan.

Ook hier heeeet, een heat wave last ik in de krant. Dik boven de 40.

Klinkt inderdaad als zwaar werk die containers laden. En zeker met die hitte zeg!

keep cool Petra

Petra said...

Zo'n thermometer kan ik nu ook plaatsen ;). Het werd hier warmer, dan bij jullie! Gelukkig maar voor even.

Annemiek said...

Je hebt hier een leuk handeltje van opgebouwd!

Sisley said...

Ookal is het heet, het dagelijkse werk gaat gewoon door...sterkte ermee, en houd je hoofd maar koel.

MissFluffy said...

Dat is wel heel vervelend als je staat te wachten en er daagt maar niemand op .

Nu voetbal zegt me ook niets maar nu Nederland de finale gaat spelen ,vind ik het wel spannend hoor .Toch knap dat ze al zover geraakt zijn !

Bibi said...

Tjemig wat een werk zeg, gelukkig kwam die dispatcher er nog redelijk op tijd achter dat ie bij jullie moest zijn. Leuk dat mensen jullie echt laten merken hoe ze jullie werk waarderen:-)