Tuesday, March 22, 2011

Arme Marley



Moest ik nog een foto plaatsen van Marley op zijn mooist deze week, vanmorgen was het echt erg. Hij was buiten geweest om zijn behoefte te doen en gedroeg zich zo vreemd toen hij weer in huis kwam: in kussens rollen met zijn snuit en daarna weer naar buiten met zijn snuit in het zand rollen, ik ging naar hem toe en zijn hele snuit was aan het opzwellen ! Hij was erg aan het hijgen en ik was bang dat hij zou gaan stikken als het nog verder zou opzwellen: zijn lippen waren eens zo dik en 1 oog was zo dik geworden dat het dicht zat dus direct de dierenarts gebeld en met Marley naar de dokter. Ze hebben hem uitgebreid bekeken en 3 injecties gegeven, vrij zeker is hij vanmorgen door een slang gebeten in zijn snuit, de zwelling begint nu iets minder te worden en is aan 1 kant bijna weg, maar zal zeker nog een paar dagen duren voor het helemaal weg is. Een harde les voor hem om te leren dat hij niet overal zijn snuit moet insteken.

Helaas is het hier veel te vroeg in het jaar al behoorlijk warm en een paar dagen geleden heb ik al een Copperhead onthoofd op de oprit, zo vroeg in het jaar heb ik ze nog niet eerder gezien. Het was nog iets te koud voor het kreng om snel te kunnen bewegen en was waarschijnlijk 's nachts van het warme asfalt van de weg gekropen. Ze zijn niet groot maar wel akelig gemeen, dus vandaag tijd om de herfstbladeren uit de voor en achtertuin te harken, gras maaien en hopelijk blijven ze dan een beetje weg die slangen. En straks een grootverpakking Benadryl halen om de zwellingsreactie te onderdrukken mocht het nog eens gebeuren (hoop van niet want we zitten nog van de schrik bij te komen pfff)



11 comments:

Elke said...

Ocharme...
Ben blij dat hier (bijna) geen slangen zitten, ik vind die beesten doodeng. En ook gevaarlijk.

Kristel Holsbeek said...

Ocharme....Oh dat zal wel niet goed gedaan hebben? Ik ken niks van slangen maar ben het even gaan opzoeken bah...blijkbaar wel giftig maar niet dodelijk voor mensen, voor dieren dan wel? Kan je die tanden dan nog zien staan op zijn neusje?

MissFluffy said...

Ik hoop dat hij snel weer de oude mag worden . Vreselijk om dit mee te maken en hopelijk heeft hij er ook een flinke schrik van te pakken zodat hij die ontwijkt de volgende keer .
Algoed dat je zo snel bent geweest met te reageren .

Gr,Nancy

Petra said...

Ach arm dier!! Ik ben daar met Cosmo vooral in de lente ook altijd bang voor. Gelukkig kon hij geholpen worden.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Yah..dat is dan wel een gelukje dat het hier niet zo warm is. Geen slangen. Alleen meneer beer die rond struint.

Hij zal er wel lekker last van hebben gehad. Hopelijk inderdaad een lesje geleerd..

gr petra

Petra said...

Neeeee.... wat zielig....
Dat is dus mijn grootste angst hier voor de hondjes.
Heeft hij trouwens alleen Benadryl gehad?
Of te wel, wat te doen bij slangen beet bij hond.
(naar de dieren arts natuurlijk, maar ben wel benieuwd wat verder hoor)

Anonymous said...

Hoi Petra,
Hij heeft 3 injecties gekregen, 1 antihistamine + 1 penicillin + 1 Dexamethasone (moet nog opzoeken wat dat is ;-) Maar bij een slangenbeet of een ernstige allergische reactie met opzwellen kun je het best eerst een Benadryl 25mg (zei de dierenarts) geven en dan direct naar de dierenarts. bij grote honden als de zwelling niet minder wordt binnen een half uur nog een Benadryl geven en ze niet even alleen laten wanten ze kunnen (net als mensen) doezelig en suf worden ervan.
Hopelijk gebeurt het je nooit en ons ook niet meer, ellendige beesten die slangen.
Groetjes
Bianca

Bibi said...

Jee wat zielig voor Marley, hij zal wel ontzettend geschrokken zijn.
Brrrr, ben blij dat we hier niet zoveel gevaarlijke slangen hebben.

Sisely.nl said...

Slangen iek, och arme marley sterkte met hem.

Natasja Valentijn said...

Ohh, wat een pech voor Marley! Dat was even paniek in de tent! Jeetje, zijn jullie zelf ook al een beetje bijgekomen? Ik hoop dat dit de eerste en de laatste keer was voor Marley!

Annemiek said...

Arme Marley. Ik hoop dat hij weer helemaal de oude is.