Monday, June 06, 2011

Jason van binnen

Vanmorgen hebben we om 8 uur Jason bij de dierenarts afgeleverd, ik vind dat altijd zo ellendig om te doen, zat er het hele weekend al tegenaan te hikken. De honden snapten er allemaal niets van, geen toast en geen cornflakes voor ze vanmorgen want Jason moest nuchter gebracht worden. De dierenartsen hebben hem grondig onderzocht en waar ik al bang voor was is inderdaad zo alleen gelukkig niet zo erg als ik dacht. Toen hij onlangs op 3 poten stond met zijn achterpoot naar de zijkant uitgestoken en omhoog dacht ik echt dat zijn poot half uit de kom was.
Zijn heupkommen missen een "stukje" lengte waardoor de kop van zijn bovenbeenbotten niet mooi opgesloten zit erin en daardoor is er lichte arthritis op de koppen en in de kommen (het lijkt wel een servies zo) , zijn rechtervoorpoot heeft ook arthritis maar gelukkig heeft hij een echte pitbull kont, dus zware spieren en is hij kerngezond voor de rest. Met goede voeding, extra supplementen (die krijgt hij nu sinds zo'n 4 weken elke dag) + Omega 3 visolie -no burp zelfs ook nog- en opletten dat hij niet zwaarder wordt dan hij nu is en nog een pot Deramaxx arthritispillen mee (die hij gelukkig niet elke dag hoeft) kan hij er nog jaren tegenaan.


Photobucket

6 comments:

Petra said...

He, toch wel goed nieuws, dus. Ik weet hoe het voelt, ik wil Cosmo helemaal niet onder narcose hebben woensdag!

Astrid said...

He jakkie, wat sneu, maar gelukkig is het onder de duim te houden.
Mijn hond zit ook aan de gewrichtspillen, maar zij wordt dit jaar 10, dus is het te verwachten.

Je lift ziet er super uit..dat wordt laden en lossen of het niets is.

Groetjes

Kristel Holsbeek said...

Amai das allemaal niet min wat hij moet doen (alle eerder jullie)

Natasja Valentijn said...

Nooit fijn als er iets met je huisdier aan de hand is. Kan me voorstellen dat je er tegen op zag. Gelukkig is het met medicijnen onder controle te houden.

MissFluffy said...

Ik hoop dat het met die medicijnen goed aanslaagt en hij goed wordt geholpen .Maar het is alleszins proberen waard , gezien zijn jonge leeftijd .

Gr, Nancy

Sisely.nl said...

Is niet niks als je huisdier iets heeft(kan het wel begrijpen dat je er tegen op zag), toch beetje goed nieuws.