Saturday, June 04, 2011

geen brug te ver enzo
Vanmorgen zijn we om 7 uur begonnen (om de ergste hitte voor te zijn) met de 2e carlift waarmee we containers gaan laden. Het ging deze keer een stuk gemakkelijker met de buurman en zijn tractor erbij. Deze brug is een stuk steviger (veeeeeel zwaarder) en groter dan die in de barn staat en het middengedeelte kunnen we dichtmaken zodat we een laadplatform hebben. Kan het nog handiger ?
Nu nog een grote boomstam op de grond leggen tegen de betonplaat aan, zo weten de containerchauffeurs waar ze moeten stoppen (boem is ho tenslotte) zodat ze de boomstam raken en niet onze car lift.
Gelukkig schoot het aardig op zo want een paar uur later moest je de zwarte metalen delen al beethouden met handschoenen aan en vanmiddag kon je er zeker een fikse steak op bakken. Alles werkt dus we zijn er bijna helemaal klaar voor, nog een 60 ft rol industriƫle anti slip tape besteld om op de runways (daar rijdt je de auto dus op) te plakken want die zijn - niet te geloven- glad metaal. Dat is niet echt handig met natte banden (alhoewel het hier weer gortdroog is) of olie op banden, dus dat plakken we er dinsdag op en dan nog voor de zekerheid metalen guards langs de runways laten lassen en dan is het helemaal naar onze wens.

Diezelfde buurman gaat bij ons ook de gebouwen verhuizing doen (hopelijk komende week) alleen heb ik vandaag iets teveel verteld: namelijk over de slangen onder de schuur, hij is als de dood voor slangen namelijk.....

Maandag moet Jason naar de dierenarts voor foto's van zijn heupen, poten en rug. Vanaf dat hij puppy is is het al tobben elke keer met zijn poten/gewrichten. In 2009 kon er op foto's niets gevonden worden maar hij had erge last van kreupel lopen sinds 1.5 week met een achterpoot en heeft nu sinds die tijd arthritis medicijnen waar hij het goed op doet (helaas en gelukkig want hij is pas 3) maar om zeker te weten wat er aan de hand is moeten er foto's gemaakt worden, ik hoop maar zo dat er niets akeligs gevonden wordt pfff

6 comments:

Anonymous said...

Ziet er goed uit! Nu nog de pakketten op pallets zetten en een palletwagen aanschaffen en je kan je laadplateau helemaal optimaal gebruiken.

gr Wiebe

Sisely.nl said...

Sterkte met Jason(arm diertje)nou hopen dat het niks ernstigs is.En zo blijf je maar bezig met van alles en nog wat.

Petra said...

Ach jee, arme Jason! Hopelijk is alles goed!

Bibi said...

haha Boem is ho, sja zo is het.
Jullie zijn goed bezig, raar dat die runways glad zijn.

Natasja Valentijn said...

Ik ga duimen voor Jason! Hopelijk valt het allemaal mee!

MissFluffy said...

Die brug ziet er heel practisch uit !

Oei , hopelijk valt het met Jason nog mee .

Gr,Nancy