Monday, June 20, 2011

Voorlopig een X-je door het huisje

Het heeft nog steeds niet geregend maar morgen en overmorgen hebben we 40% kans op regen, alleen bij de kans op regen wordt ik al helemaal happy.
Dat we woensdag 2 containers moeten laden is minder als het regent maar wellicht valt er 1 druppel 's morgens en giet het 's middags pijpenstelen (dan zijn we klaar namelijk met laden namelijk) dat zou niet voor het eerst zijn ;-)

Ons huisje heeft nu al een "X-je": er gebeurt nl helemaal NIETS. Of beter niets zinnigs eigenlijk. Aannemer 1 (die van het loghome ) belde vorige week met een prijs: " uhhhhh ik ben een maand geleden ongeveer bij jullie geweest en ik weet niet precies meer waar het over ging maar mijn vrouw heeft een galblaasoperatie gehad en de prijs voor het huis is ongeveer $ 90000,-- (!). Op mijn vraag wat er dan allemaal op en aan zit had hij geen antwoord, want daar moest hij dan nog een lijst voor maken "een keer".

Toen dachten we aan een Barnhome, nog leuker zelfs dan een Loghome en gemakkelijker te realiseren...... Barnbouwer 2 komt met een prijs voor alleen een frame van zo'n $ 40000,-- op basis van een barn waar je een compleet hooiveld gebaald in kan stoppen. Hij moet nog steeds afkomen met een prijs op basis van onze afmetingen.....

Barnhome bouwer 3 kon het voor ons bouwen, zou het binnen een maand staan want hij hield van opschieten, dat klonk goed ! 2 weken geleden (of langer al) heb ik hem een gevraagd een simpel floorplan te maken + een prijs voor het bouwen, echt simpel want we hadden het floorplan zelf al zo goed als klaar. Tot op heden niets gehoord/ gezien....
Mr Mex die het grondwerk zou gaan doen en een dag zou komen met zijn bulldozer is niet op komen dagen en neemt ook zijn telefoon niet meer op inmiddels....hij had het de laatste keer dat hij hier was verlangend over rentenieren dus wellicht is hij dat aan het doen.
O ja, en er was nog een Loghome aannemer, die liet ook weken niets van zich horen, stuurde een vage en erg hoge offerte en toen we daar niet binnen een paar dagen op reageerden belde hij nogal geïrriteerd dat we niets van ons lieten horen (die kan dus ook het dak op om maar even bij het onderwerp te blijven)

We hebben nu maar besloten het voorlopig op de lange baan te schuiven, we hebben het veel te druk om ons over een huis druk te moeten gaan maken want met een beetje pech heb je heel erg lang heel veel ergernis ervan: aannemers die niet op komen dagen, materialen die verkeerd geleverd worden, maandenlang een bouwput in de tuin + waarschijnlijk een hoop dingen die mis gaan en die we nu nog niet eens kunnen bedenken ;-)

Afgelopen weekend hebben we ons kantoorhoekje verhuist naar slaapkamer 2 in huis en we hebben nu een lekker ruim en licht kantoor, heerlijk ! Dus is het idee gerezen dat we dit huis dan maar grondig gaan verbouwen, we hebben in ieder geval alvast het dak boven ons hoofd en een airco die het goed doet en dat is het belangrijkst met temperaturen van boven de 40 graden in de schaduw ;-)

9 comments:

Sisely.nl said...

Soms zit het niet mee, wat je zou willen.(Verhuizen binnen je huis)dan maar.Hopen dat er regen komt, in NL regent het al dagen.

Kristel Holsbeek said...

Oh jeetje wat een gedoe daar om iemand vast te krijgen!!!
Raar toch want het brengt geld op nochtans;-)

Petra said...

Jee, wat een manana gedoe van die aannemers! Ik hoor telkens over bosbranden in Texas hier, hopelijk niet bij jullie in de buurt.

MissFluffy said...

Ik zie dat mijn vorige comment blijkbaar ergens heen is gegaan waar het niet hoefde te gaan 'lol' .
Poging 2 :
Ik begrijp niet hoe je als zaakvoeder zo'n werk door je vingers kan doen glippen .Als ik het zo bekijk ,dan zou ik ook niet met een van hen in zee gaan ...wie weet hoelang zoiets zal aanslepen en hoe zoiets gaat afgeleverd worden .Denk dat de keuze om te verbouwen niet eens zo slecht is !Hopelijk vind je daar beter en sneller vakmannen die je kunnen bijstaan .

Gr, Nancy

Annemiek said...

Vreselijk als je zo niet vooruit komt met mensen! Hopelijk komt het op deze manier ook goed.

antoniatimmer@gmail.com said...

Ik kan mij daar een heeeeleboel bij voorstellen. Bella wiol ook een huis bouwen. Al 4 jaar en er ligt al een drive way.
Types mentaliteit die ik ook nog dagelijks zie ook al willen sommige mensen dat bij hoog en laag ontkennen. Afspraken maken met Amerikanen is zeer moeilijk. En over het nakomen er van al helemaal. En niet alleen bedrijven. Ook vrienden. Je spreekt iets af en wij gaan er dan vanuit dat je komt. Maar das ook lang niet altijd het geval.

Je mag van ons wel wat regen overnemen hoog. Alle mensen wi veranderen hier zo ongeveer in een stel eenden. Is het 2 dagen pracht (35) graden dan krijgen we erna gelijk weer 5 dagen regen. Spuug zat ben ik de regen. Ik wil zomer!!!

gr petra

Natasja Valentijn said...

Wat een gedoe om een offerte te krijgen of om met die aannemers duidelijke afspraken te maken! Jammer dat het niet doorgaat, maar na het lezen van de reacties van de aannemers zou ik er ook geen vertrouwen meer in hebben.
Pfff, wat is het warm bij jullie! Is het nog vol te houden?

Car said...

Wat een gedoe rondom dat huis. Als het geen noodzaak is gewoon je ogen openhouden en wie weet met wie je op een gegevens moment in contact komt.

Astrid said...

Jeetje, het is dat je temperaturen in de winter niet kloppen, maar anders zou ik denken dat je in Canada woonde.
Hier precies dezelfde reakties van aannemers.
..willen de mensen nu verdienen of niet.