Wednesday, August 31, 2011

Poison


we hebben er al menig keer over geschreven maar het wordt nu echt te gek met de BEESTJES, het zal wel vanwege de lange droogte komen (het heeft nog steeds niet geregend, heel misschien dit weekend maar we durven er eigenlijk niet meer op te hopen) maar we hebben nu in huis Mieren en Muizen en wel vlakbij de kranen en afvoeren want daar zit WATER. Ik hou het aanrecht schoon met glorix, vetreiniger enz maar we blijven van die ellendige piepkleine miertjes houden, de zogenaamde Sugar Ants. Dat klinkt wel aardig maar die krengen bijten ook nog en ze komen echt niet alleen voor Sugar, ze lusten alles en zijn zo klein dat ze in het schroefdraad van een deksel de pot in kunnen wandelen maar nu willen ze vooral water blijkbaar. Ik heb nu dik mierengif achter het fornuis gespoten want het lijkt of ze daar ergens uit de muur komen maar ons fornuis haal je niet zo snel van de kant. Het heeft nl een electriciteitssnoer van 10 cm en vlak boven de grond, rondom vaste kasten natuurlijk dus daar kom je nooit meer bij .

En dan heeft Mickey Muis ons afgelopen nacht wakker gehouden, familie van hem/haar hadden we als eens gehoord in het duct systeem van de airco, natuurlijk hebben ze een voorkeur voor de slaapkamer. ik heb hem 1 x uit de WC pot zien springen 's nachts een week geleden, hij heeft een gat gegeten in een van mijn spijkerbroeken (o wee als die aan mijn Mukluks gaat beginnen !) en afgelopen nacht zat het mormel heel hard te knagen in het badkamerkastje aan mijn kant, ik had hem bijna bij zijn staart te pakken om naar buiten te gooien maar hij was me te snel af. HIj heeft wel grappige kraaloogjes trouwens. Maar toen ik vanmorgen zag dat hij op mijn tandenborstel had gepoept (!) heb ik al mijn principes over arme vergiftigde muisjes enz enz overboord gezet en vandaag hebben we GIF gekocht en zojuist heb ik achterin het badkamerkastje het pakje met dodelijke gifgroene muizenkorrels neergezet, ik heb nog even getwijfeld maar ik dacht "straks piest ie over een tandenborstel en dat zie je toch mooi maar even niet" resoluut het kastdeurtje dichtgedaan met een touwtje om de handvaten zodat er geen hond het open kan maken mochten die eerder een zieke muis bespeuren dan ik.
O ja en de katten... die slapen de hele dag (en nacht) want ze vinden het te warm om wat te doen ;-)

7 comments:

petra timmer said...

ja leuke lieve beestjes. ik zag vorige week chips onder het rek liggen en ja hoor een half open gevreten zak chips. Een klem gezet en 2 dagen later bingo. Een vieze volgevreten dikke vette muis..

Klem staat weer voor het geval er familieleden ergen in de store huizen.

Als ze inderdaad over je tanden borstel heen lopen, jasses zeg. het idee alleen al... Ik zou der ook geen moeite mee hebben.

gr petra

Kristel Holsbeek said...

brrr een muis die op je tandeborstel zit, bah bah bah!!!
Groot gelijk dat je gif zet!!!
Veel succes en we horen het wel vermoed ik als je ze te pakken hebt, wie weet ook ineens heel de familie!!

Sisely.nl said...

Eigenlijk is het wel zielig voor de dieren, maarja niks aan te doen zeker als je er last van hebt.Dan zou ik er ook iets aan doen om ze weg te kunnen jagen.Iek moet er niet aan denken dat ze op mijn tandenborstel poepen, gatver zeg.Hopen dat er toch wat regen valt voor jullie.

MissFluffy said...

Ik weet wat het is als een muis nachtwerk verricht daar waar je slaapt . Heb het mooi ondervonden tijdens onze laatste vakantie en vooral geinig voor zij die daar niet sliepen dan . Heb bijna op punt gestaan om mijn koffers te pakken want kreeg haar maar niet in gang om vallen te geven .
Kan nog erger hoor,ik werd wakker toen een muis aan mijn wijsvingernagel knabbelde . En volgens haar kon het niet zo zijn dat ze binnen waren ,neen die waren allang terug gaan lopen .
Uiteindelijk na een pleidooi van hoe vies zoiets is ,hoe onhygienische diertjes dat wel niet zijn ...kwam ze in actie . Wat pindakaas erop en we hebben 2 exemplaren gevangen gehad ,de derde kregen we niet te pakken maar hoorde die nadien ook niet meer . Vervolg waarschijnlijk in december want de slaapkamer dient dan tot dan als opslagruimte ...net iets voor muizen .


Gr, en succes met de vangst .

Anonymous said...

en nou maar hopen dat ze niet eerst door het gif lopen en dan hun voetjes afvegen aan je tandenborstel;-s xT

Petra said...

He, jakkes, muizen zijn zo onhygienisch. Tegen de mieren hielp bij ons Terro enorm goed.

Anonymous said...

Vanmorgen rond 06.45 hoorde ik Hans op radio 1 vertellen over de branden in Texas. Leuk om je stem eens te horen :-)

gr, Ine