Wednesday, August 10, 2011

gebakken, gekookt of BBQ

Het heeft hier nog steeds betrekking op hoe het voelt als je hier buiten loopt, met name in de middag is het niet te harden buiten zo heet. Ik ben zelfs begonnen de eiken rond het huis regelmatig een plens water te geven want het blad begint geel te kleuren. Nu laten bomen in tijden van nood eerder hun blad vallen maar ze gaan ook wel echt dood en daarvoor staan ze net wat te dicht bij het huis en de opslag ;-)

Maar........afgelopen zaterdag is hier vlakbij iemand begonnen met een buiten keuken ! (helaas geen fototoestel bij me dus dat wordt een andere keer) anders kun je het niet noemen eigenlijk: er staan BBQ's, kooktoestellen en een smoker. Onder een grote Gazebo staat een flink gezette "black guy" (niet discriminerend bedoel d uiteraard maar je kunt aan hem zien dat hij alles weet van lekker eten) met een grote smile zo super lekker te vertellen over eten en hoe hij het klaarmaakt dat je zelfs spinnen lekker zou vinden, en het eten is GEWELDIG ! zijn moeder maakt cake die is zoooo fluffy en toch niet droog en heerlijk van smaak en dat was nog maar een simpel cake-je. ze gaat ook nog cake bakken met kaneel en Pecans en vanille hmmmmm

Ik heb voorzichtig gevraagd of hij ook ( vanwege zijn Cajun / New Orleans opvoeding (letterlijk) wel eens van gerookte makreel gehoord had want daar heb ik toch wel zeer regelmatig ontzettend trek in hoor. En JAWEL ! hij is opgegroeid (daarbij vriendelijk op zijn omvangrijke buik kloppend) met Mackerel als ontbijt, Mackerel cake enz enz, gerookt had hij nog nooit gedaan maar dat wil hij zeker gaan doen want zijn broer zit in het seafood ! Hij wil ook Dirty Rice, Cajun kreeftjes, Jambalaya en nog veel meer van dat soort gerechten gaan doen en hopelijk gaat het zo goed lopen dat hij meerdere dagen per week daar kan staan. Ook Rib Eye's worden klaargemaakt waar je bij staat, kun je precies zeggen hoe je het hebben wilt.

Ik ga hem straks bellen want je kunt bestellen: 2 kippen van de BBQ (we hebben er zelf nog 3 maar dat wordt nog wel vervolgd later) , Spare Ribs, Mama's cake, en nog wat meer en dan kan ik het zaterdagmiddag ophalen daar, voor door de weeks wat in de vriezer doen (want ik hou niet van koken als het zo heet is)
Tjonge kan het nog mooier ? nee toch zeker.




4 comments:

Kristel Holsbeek said...

Wow das idd wel heel leuk, hmm gerookte makereel...lekker...
volgende keer fotos hé;-)
Leuk dat je met de hitte niet moet koken...

Sisely.nl said...

Mmm lekker dingen zeg, nou bestel maar.Smakkelijk alvast.

Anonymous said...

kijk now we are talking; als dan heet dan toch lekker;-) maakt hij ook ijs?? xT ( hier regent het weer )

Annemiek said...

MMMM! Lekker hoor.