Thursday, August 18, 2011

Bianca's Tok show

Omdat ons kippenbestand tot ongeveer 2 gekrompen was met dank aan vossen, wasberen en ander beestenspul wat blijkbaar 's nachts erg graag kip eet besloot Bianca afgelopen zaterdag op de lokale Flea market weer wat vers vlees te kopen. Zes kippen a 8 Dollar per stuk werden vervoerd richting Holland Ranch. Jason en Marley dachten dat we een soort kentucky Fried Chicken geopend hadden behalve de Fried want we konden nog net op tijd een kip bij de klapperende kaken van jason weghouden. Kippen maar even voor de nacht op sluiten en Bianca de volgende dag aan de slag met schroeftol en hamer. Gelukkig hadden we nog een krat staan wat ideaal was als kippen appartement, even wat palen de grond in, wat gaas en voila, de kippen hadden een nieuw onderkomen. Marley heeft vrij veel herders instincten dus is regelmatig bij het hok te vinden, de kippen vinden dat witte gevaarte maar niets, maar na een paar dagen went zelfs Marley. Bianca weet dat kippen gek zijn op sprinkhanen dus die zag ik net nog met een gifgroene vliegenmepper sprinkhanen uit de struiken meppen. Texaanse sprinkhanen zijn vaak 10 cm lang en springen zo 5 meter uit stand, dus naast kippenvoer is het een soort sportieve inspanning die je mag verrichten. Naast de kippen eigenlijk het gewone gangetje op de ranch, blijft een graadje of 42 en geen druppel regen, ons gras was al niet veel maar we gaan steeds meer richting woestijn, nog even en er staan nomaden tenten en er lopen kamelen in plaats van longhorns. That's all folks.





6 comments:

Kristel Holsbeek said...

Jeetje 42 graden hoe houden jullie het uit...

Anonymous said...

droog ( die humor;-D)
zit in de family xT

Sisely.nl said...

Pff dat is warm zeg..zou er niet tegen kunnen.Sterkte

Annemiek said...

Fijn dat je de kippen veilig kunt houden zo (hopelijk). Ze zouden hier ook geen lang leven beschoren zijn als we ze niet op zouden sluiten 's nachts.
Pff nog altijd zo warm! Hier was het lekker herfsttemperatuurtje vandaag.

petra timmer said...

Dat gras ziet er echt droog uit zeg. Inderdaad heel woestijn achtig aan het worden.

Zoals annemiek al zei het lijkt wel herst vandaag. Maar woensdag gaan we weer boven de 30 gelukkig.

gr petra

MissFluffy said...

Zijn je katten ook niet gek op die sprinkhanen ? De onze dus wel en kraken dat dat kan .Pfff
Er is dan toch niet veel grasmaaien bij bij jullie nu ? Hier mankeert er niets aan .
Ik dacht even dat het zou afnemen nu we tegen september aanlopen maar door de koelte en regen is dit net het tegenovergestelde .Onze zitmaaier weigerde ook plots dienst (denk verstropte carburateur ,is ondertussen verholpen) waardoor we met de gewone grasmaaier moesten maaien ...duurde 3,5u voor we klaar waren .Grrr

Gr, Nancy

Toch spijtig dat ge geen pakjes met hitte kunt versturen !