Sunday, May 08, 2011

Droogte

Hebben we hier vorige week (of was het de week ervoor alweer ?) nog leuk wat regen gehad met dat rare weer, vandaag gingen we naar Bryan, en daar is het DROOG, de enorme weilanden zien eruit of het pas gemaaid is en toen al het gras doodgegaan, echter er ligt nergens ook maar 1 baal hooi, helemaal niets. Het is ongeveer een uur rijden hiervandaan en het werd er niet beter op, we hebben nog 4 balen hooi voor de paarden en dan is het op. Ik heb de buurman al gevraagd of zijn hooileverancier al hooi te koop had maar die verkoopt geen baal meer, hij houdt alles zelf vast dus dat gaat nog wat beloven voor de hooiprijzen dit jaar. Met een beetje pech wordt het over de $ 100,-- per baal, ik ben blij dat we "maar" 3 paarden hebben en hopelijk krijgen we nog wel wat regen zo af en toe zodat er toch wat gemaaid kan worden. De grasmaaier-reparateur heeft het zo te zien ook nog niet eerder zo rustig gehad want als er 4 zitmaaiers staan dan is dat het wel zo'n beetje.

Maar we gingen dus naar Bryan vanwege de Flea Market, het zijn vooral Mexicanen daar, erg leuk en die verkopen veel lekker zoet fruit en bijzondere planten en fruitbomen voor in de tuin. Ik heb nog een roze pitloze druivenstruik gekocht en een ...... tja uhhh, het klonk ongeveer uit zijn breed lachende mond met 3 tanden waarvan 1 gouden als " aaagaaavuaajaaa" moet erg lekker zijn wat eraan gaat komen, klein maar zoet fruit. Ik denk dat het een Guava is als ik het zo eens op internet bekeken heb, daar lijkt het blad tenminste op.Inmiddels ben ik bezig zo af en toe wat aan de achter/zijtuin te veranderen want dat was een beetje een "achtergebleven gebiedje" hier omdat je er alleen doorheen loopt. Dan ziet het er alvast wat leuker uit als het andere huis gebouwd gaat worden. Ik heb heel voorzichtig nog een rozenstruik verpoot en dat "heel voorzichtige" was maar goed ook, want daar liep dus ineens diezelfde zwarte internet/telefoonkabel weer, blijkbaar maakt die een haakse bocht vanaf waar ik hem vorige keer doorgestoken heb naar ..... tja dat weten we dus nog niet, hij is in ieder geval deze keer netjes heel gebleven ;-)

4 comments:

B. said...

Leuk zo'n fleamarket, ik wil dan altijd van alles proeven en kopen wat ik nog niet ken.

Petra said...

Jee, wat een verschil met hier en vooral met Tennessee enzo, waar overstromingen zijn. De enorme verschillen in dit land verbazen me altijd weer.

Sisely.nl said...

En zo blijf je bezig met van alles en nog wat.Zo zie je maar weer dat het weerbeeld(overal) anders is, in NL is het ook te DROOG.

MissFluffy said...

Dat is best veel geld voor een baal hooi . En ik veronderstel dat ze zeker met die droogte die je nu daar hebt ,er nog eens dubbel en dik van gaan profiteren om die prijs hoog te houden .
Dan te zeggen dat ze in andere staten bijna verzuipen van het natte weer maar ja ,teveel regen is ook een merde .
Succes met je zoektocht naar goede en redelijke betaalbare balen hooi!

Groetjes Nancy