Saturday, February 12, 2011

En we hebben weer water !

waar we het niet willen hebben...... pfff
Afgelopen nacht was de laatste nachtvorst voorlopig (gelukkig) en sinds 1.5 of misschien wel 2 weken hebben we weer voorzichtig water op de camping gezet vanmiddag. Volgens de postbode had vrijwel iedereen kapotte leidingen.....alles leek goed te gaan tot Don ineens achter zijn trailer stond te zwaaien, een van de koperen leidingen erin is zo lek als een zeef na deze strenge vorst en het water spoot in kleine straaltje alle kanten op, dat moet dus gerepareerd worden en dat douchegebouw ben ik inmiddels vrij zeker van dat daar een soort vloek op rust. Gelukkig heeft dat gebouwtje een eigen aftakking van het campingwater en kan die apart afgesloten worden maar toen ik die dus open draaide lekte het heeeeel erg hard onder het gebouw ! En ik heb nog wel alle leidingen leeg laten lopen voor het begon te vriezen maar die ellendige PVC pijpjes kunnen niets hebben blijkbaar. De leidingen die we nu nog gaan vervangen is alleen die van het mannengedeelte en de rest blijft maar gewoon zonder water, er zit tenslotte een haakje op de deur voor wie die ruimte in gebruik heeft. We hebben er geen zin meer in om weer die "spaghetti leidingen" te laten repareren en er honderden dollars tegenaan te gooien terwijl het bij een volgende vorstperiode van minder dan -6 Celsius weer kapot is. Wat er nu vervangen moet worden gaat gewoon met een dikkere versie van een gewone tuinslang en soortgelijke koppelingen want die dingen liggen het hele jaar buiten te bakken in de zon, liggen buiten in de winter als het vriest en gaan alleen kapot als je er per ongeluk met de grasmaaier overheen rijdt ;-) Dat hadden we eigenlijk al veel eerder moeten doen ;-)

Maar het wordt deze week (morgen al) 21 graden ruim overdag, volop zon en nachttemperaturen van een graadje of 10. Heerlijk hoor ! zonder jas naar buiten weer hoera !

8 comments:

Kristel Holsbeek said...

Veel succes met het repareren!! Althans dat stukje;-(

Petra said...

Dat jullie al hoera roepen na zo'n korte vorstperiode ;). Kun je wel nagaan hoe die 62 graden op donderdag voor ons gaat voelen! Heel vervelend, die slechte leidingen. Even afkloppen, maar bij ons is nog nooit iets gesprongen.

Sisely.nl said...

Jeej vervelend zeg, fijn voor jullie dat je weer water hebt.Heerlijk zonnetje geniet er maar van met z'n lekker temperatuur.Sterkte met alles.

www.vandijkjes.punt.nl said...

Jeetje dat er met zo;n beetje vorst toch zoveel stuk kan gaan. Hopelijk krijgen jullie nooit zo;n kou als wij want dan is het einde helemaal zoek.

Maar vervelend is het wel.

gr petra

MissFluffy said...

Echt vervelend je ergens herstellingen moet doen .Zeker als je zelden zulks koud weer krijgen en dan al meteen vorstschade oplopen .
Maar je hebt wel mooi weer in het vooruitzicht .
Ik hunker ook al naar de zomer !

Groetjes Nancy

Natasja Valentijn said...

Geen water....dat was even iets minder! Gelukkig wordt het weer snel warmer bij jullie! Daar kun je zo naar uitkijken, hè!

Monique said...

Werken ze bij jullie helemaal niet met tyleenslangen? Die houden het meestal vrij goed, ook bij vorst.

Astrid said...

Wij kijken ook uit naar warmere temperaturen, Hier is het nu 23 graden..alleen helaas voor ons..ONDER nul nog steeds.

Is er nog plek in Texas voor ons..dan moeten we daar maar eens gaan kijken, ik begin die winters meer dan zat te worden hier, zeker na 2 van die waardeloze zomers op een rij.

(volgens mij heb ik last hier van een winterdepressie LOL