Tuesday, August 17, 2010

Het jaarlijkse dierenartsenbezoek... en ze krijgen het warm deze week ;-)

Vanmorgen om 9 uur zaten we met de 3 honden bij de dierenarts in Buffalo, bij de mooie praktijk deze keer waar Freek al eens eerder was geweest want die andere "praktijk" gaan we maar niet meer naartoe.... Het was tijd voor de jaarlijkse prikken, rabies en nog meer, 2 prikken per hond, ze zijn gewogen, ontwormd, harten en longen beluisterd en getest op hartworm. Niet dat dat echt nodig was die hartwormtest maar de vorige dierenarts heeft niets bijgehouden over onze honden en als het niet zeker is of ze elke maand die tabletten wel krijgen moeten ze eerst getest worden. Gelukkig heeft geen van hen hartwormen, Teun heeft nog even gedreigd de dierenarts te bijten, Freek (Piet Paniek) zijn nagels van zijn achterpoten zijn ook nog geknipt want wij krijgen het niet voor elkaar bij hem zo gaat ie tekeer en die "nageldremel" van de TV reclame werkt bepaald niet zoals in de commercial. Goh ;-)
De assistente moest hem in de houdgreep nemen, ondertussen tegen Freekje pratend " mommy is still with you, she is here" Ja ja, ik ben " mommy" maar daar had Freekje totaal geen boodschap aan, ongelooflijk hoe sterk zo'n hondje nog kan zijn dan en met al dat gespartel.....knip en .....aaaghhh bloed bij de 2e nagel, (ik kan daar niet heel goed tegen) Freek had het niet eens in de gaten gelukkig met al zijn gespartel pffff
Jason was natuurlijk direct de dierenarts zijn "Buddy" hij is vriendjes met iedereen, gelukkig hoefde hij niet op de behandeltafel getild te worden nadat ze hem gewogen hadden: hij weegt nl 80 lbs (bijna 37 kg) dus dan gaat de dierenarts gewoon op de grond erbij zitten, veel gemakkelijker. Na ruim een half uur stonden we weer buiten met de vereiste rabies tags en $ 300,-- armer maar dat hebben we er graag voor over, ze zijn alle 3 blakend gezond en kregen de complimenten van de dierenarts dat ze er zo goed uitzagen ! Dat is toch weer mooi dan.

Morgennacht komt er bezoek uit Nederland (die vorig jaar dus zonder slippers in het moerasgedeelte van Fort Boggy was gaan wandelen en in zijn voet gestoken door "iets", die dus ;;-) ;-) , ze blijven 2 weken en zijn al eerder hier geweest, hartstikke gezellig weer, alleen is het nu voor de 19e (?) dag op rij dat we over de 100 Fahrenheit zitten, met 's middags een heat index van 110 ongeveer vanwege de luchtvochtigheid, wind staat er zo goed als niet dus die gaan het heeeeeel erg warm krijgen hier de eerste paar dagen (of 2 weken ;-) zelfs als je buiten in de schaduw stilstaat of zit loopt het zweet langs je lijf, zo voelt 110 F ongeveer.
En komende dinsdag hebben we 2 containers te laden, denk dat ik maar een staande ventilator en verlengsnoer ga opzoeken vast ;-)







7 comments:

Bibi said...

En alvast maar wat baggerlaarzen regelen voor het bezoek ;-)?

Petra said...

Mooi, dat ze zo gezond zijn! Ik was gisteren voor Sushi alleen al bijna $150 kwijt en dan is onze dierenarts een van de goedkoopste in deze omgeving. Ik ben toch wel blij, dat die heel erge warmte hier voorbij lijkt te zijn.

Kristel Holsbeek said...

Oh wat leuk dat ze zo gezond zijn!! super gewoon;-)

Anonymous said...

Bij Petco kan je alle nodige inentinge krijgen voor $50.00.

Natasja Valentijn said...

Wat fijn dat je honden helemaal gezond zijn. Zo'n compliment van de dierenarts is altijd leuk om te horen, nietwaar? Dat het bij jullie zo warm is, heeft John vorige week ervaren. Hij zat toen in Fort Worth! Sterkte ermee en natuurlijk veel plezier met het bezoek dat gaat komen.

Martin said...

Hahaha, wat een spektakel moet het geweest zijn bij de dierenarts, haha... ik zag het al helemaal voor me.

In Nederland hadden wij ook een kat die eens naar de dierenarts moest. Die kat was zo lief, echt een kroelkont. Ja, tot hij bij de dierenarts was en de dierenarts vrij agressief aanviel. Er stond gelijk een note op de 'klantenkaart' bij de dierenarts" KAT AGRESSIEF EN VALT AAN.

Wij trots als een pauw natuurlijk, maar niet heus. :( Thuis was 'tie altijd zo lief....

Anonymous said...

Mooi, alle hondjes weer gecheckt. Brr, ben niet jaloers op de temperaturen bij jullie!