Friday, September 21, 2012

bijna een maand verder alweer

Ongelooflijk een maand om alweer. Het is hier inmiddels lekker warm met zo'n 30 a 35 graden celsius, dus gelukkig niet heet meer. We hebben hollands bezoek gehad in de tussentijd, erg gezellig en hopelijk tot volgend jaar ! En omdat het wat afgekoeld is buiten wordt het tijd om weer wat dingen onderhanden te gaan nemen, zoals de VIJVER.... Een paar maanden geleden toen de vissen rondzwommen in een soort erwtensoep had ik er wel een beetje genoeg van zo onderhand,ik had alles er wel aangedaan in de afgelopen tijd, nieuwe grotere filter gemaakt, zwaardere pomp erin, 2 pompen erin, extra zuurstof, nieuw filtermateriaal, onderwaterplanten (vinden koi's blijkbaar erg lekker), japanse slakken (lusten Koi's ook geloof ik want nooit meer 1 gevonden)maar het water bleef of werd weer opnieuw groen. En toen zag ik een simpel berichtje op een forum en stom dat ik daar niet eerder aan had gedacht, de waterhyacinth (die had ik al in de filter zitten en deed het erg goed daar). Gewoon in zonnige gebieden 70% van je water bedekken met die plant en jawel ! binnen een maand of 2 is het water eindelijk helder en kan ik zien hoe GROOT die Koi's geworden zijn. Schrik ! ze zijn enorm gegroeid, en toen ik net zo even zat te lezen op internet zag ik dat ze in goede omstandigheden (en die hebben ze nu zeker) een inch per maand kunnen groeien en ook hoe groot ze kunnen worden woehaa ! zie foto van internet gedownload en ook dat ze minimaal 100 jaar oud kunnen worden woehaa 2 ! Helaas lukt het niet om ze goed op de foto te krijgen want ze woelen direct alles om als ze eten krijgen, er zouden er zeker wel 8 in moeten zitten + goudvissen en 1 is inmiddels zeker 15 inch (zo'n 37 cm) Dus ..... nu ik eindelijk het schoonwaterbeheer onder controle heb (denk ik) zou het misschien toch wel leuk zijn om.... en we hebben een tractor tenslotte dus dat graaft een stuk gemakkelijker dan met de schep.... en we hebben ruimte genoeg ook.... Het is nog maar een idee maar daar begint alles mee tenslotte ;-) Jammer alleen dat er ook een slang zit en de kikkers opeet. af en toe horen we een kikker benauwd gillen en 2 weken geleden zag ik die slang (ik denk een niet giftige bellyracer) met een grote knobbel in zijn keel waar die kikker zat. het was ook ineens heel stil geworden bij de vijvers ;-)

5 comments:

Sisely.nl said...

Ja het gaat echt snel om de maand, nog even en het jaar is alweer om.Mooie foto's zeg van de vis.Ben als de dood voor een slang, dus let maar op ermee.Lekker weer bij jullie, hier in NL is het niet meer zo warm.Groetjes.

Anonymous said...

Dat lijkt wel een gigantische vis zo op die foto! Fijn dat je hebt uitgevonden hoe het wel goed gaat. Ja, de maanden vliegen om!
Annemiek

Anonymous said...

Holy cow ! Wat een enorme joekel die vis.
De vijver ziet er mooi uit met de water hyacinthen. In de Everglades in Florida heb ik ze ook volop zien groeien- en bloeien, en daar is het water ook mooi helder. Goeie zet, hyacinthen er in.
Groetjes uit Alphen aan den Rijn van Marion.

Bibi Snelderwaard Brion said...

Gaaf die vissen! Je kan ze nu gelukkig beter zien. Hopelijk zijn ze nu ook te groot geworden voor roofdieren die vissen eten?

Natasja Valentijn said...

De tijd gaat inderdaad erg snel. Jemig, wat een joekel van een vis zeg!