Wednesday, December 08, 2010

Living in a trailer house deel 1





Soms realiseren we ons ineens weer dat we in een "trailer house" wonen, want ondanks de leuke porches voor en achter, al het houtwerk aan de buitenkant en de binnenkant verandert er niets aan hoe het huis gebouwd is tenslotte. En dat is een heel groot verschil met de stenen huizen in Nederland die meestal ook nog dubbelsteens zijn en ik dacht: dat is nou best eens een leuk onderwerp om wat blogjes van te maken want voor ons is het inmiddels al heel normaal geworden eigenlijk. Van veel huizen, net als de onze, kun je bijna niet meer zien dat ze eigenlijk op een enorm metalen frame staan en van 2 stukken aan elkaar zijn gezet. En er zijn echt heel erg leuke Trailer Houses te koop. De "double wides" zoals wij dus hebben worden over de weg vervoerd in 2 delen, het zijn erg GROTE transporten en op de plaats van bestemming worden de 2 delen op blokken gezet en tegen elkaar aan geplaatst. Dat ons huis niet naadloos aansluit in de huiskamer kwam ik achter met het leggen van de houten vloer toen de schroeven op de "middennaad" van het huis in het niets bleken te schroeven ;-) er zit -schat ik- een opening tussen de 2 vloerdelen van het huis van zeker zo'n 5 cm. Maar met die houten vloer eroverheen en de vloerbedekking die daar nog onder ligt ter isolatie zie je daar niets van ;-)
Nu het hier ook pittig afgekoeld is (voor ons is 10 graden al erg koud en alles daaronder is heeeeel erg koud) en de vloerverwarming op hete lucht doet het niet erg goed tot de "master bathroom" de grote badkamer naast onze slaapkamer. In het "kleine badkamertje" is het wel lekker warm maar was al heel lang de kraan stuk, de diverter die bepaald of het water uit de douchekop komt of gewoon uit de kraan is maar een ielig stukje plastic en was dus lang geleden al afgebroken. Gisteren heb ik een nieuwe kraan gekocht, speciaal voor Mobile Homes, kwalititief net zo slecht als de vorige maar iets anders is er niet te koop tenzij je alle leidingen en aansluitingen gaat aanpassen en daar beginnen we dus maar niet aan. Het zag eruit als een fluitje van een cent, en dat was het ook: aan de achterkant van de "muur" (lees dubbele plank) waar de badkraan in zit is een houten plankje wat je loshaalt, vervolgens zie je dus een gat in de houten wand met daarachter de plastic leidingen en plastic aansluitingen. De aansluitingen losgedraaid, nieuwe kraan erop en weer aangedraaid en de hoofdleiding buiten aan de weg weer opengezet en toen hadden we een FONTEIN achter de muur natuurlijk. Gelukkig was Red er ook en met zijn tangen en 4 handen hebben we de boel weer waterdicht gekregen want als je de plastic aansluitingen aandraait draait ook de plastic buis van de waterleiding mee in de dubbele muur. Voor de zekerheid heb ik het gat nog maar even opengelaten tot ik 100% zeker weet dat het niet meer lekt en zo kan het daartussen ook nog een beetje opdrogen, het waait in ieder geval wel daar tussen die muren dus volgens mij is dat ook niet helemaal goed ;-) Nu maar hopen dat er geen enge beestjes uit komen kruipen brrrr


8 comments:

Petra said...

Grappig te lezen. Wij hebben natuurlijk een degelijk tenminste een laag stenen huis, maar mijn schoonzus en zwager woonden vroeger in een trailer. Daarbij vergeleken is jullie "trailer house" een mansion, geloof me! Bij hen zag het er ook echt uit als een stacaravan, maar ze maakten het wel gezellig.

Kristel Holsbeek said...

Dit is wel leuk om te lezen want je denkt dat het overal stenen huizen zijn wat dus blijkbaar niet het geval is;-)

Sisely.nl said...

Zo zie je maar weer, dat niet iedereen in een zelfde huis woont, suc6 ermee(wat er op jullie pad komt), mooie foto van het huis zeg.

Bibi said...

Je ziet ze hier veel, sommige trailers zien er echt uit als trailers, compleet met rotzooi in de yard maar je hebt ook kleine paleisjes, met mooie kleine tuintjes waar je echt kan zien dat mensen er trots op zijn. In warme streken zou ik er ook wel open voor staan maar hier zou je je arm stoken.

Annemiek said...

Er zijn ook mansions die van modular stukken in elkaar gezet zijn, het hoeft niet altijd maar in 2 delen te komen. Hier wordt er ook vaak een kelder onder gebouwd. Net zoals in een huis dat ter plekke gebouwd wordt moeten ze onderhouden worden en daar schort het vaak aan.
Ons huis is dan wel hier gebouwd, er zitten genoeg scheve bouwfouten in!

Elke said...

Ik begin hier ondertussen ook vertrouwd te raken met de gipswanden-en-houten balkjes bouwstijl. Al heeft ons huis rondom wel een laag baksteen. Ik heb dus geleerd om dit soort van muren "bij te werken" nadat je dingen van de muur verwijderde (bv. een giga grote spiegel in de badkamer die vastgeschroefd was op 2 punten, maar daarnaast ook nog eens volledig verlijmd was, waardoor de halve muur bij wijze van spreke gesloopt werd toen we die van de muur (pardon: drywall) trokken...

MissFluffy said...

Hier zie je ook veel double wides ,al wonen de meeste hier in trailer .Lijkt wel heel klein maar sommige zien er binnenin wel heel mooi uit .Eigenlijk heel betaalbaar tegenover onze stenen woningen en als je iets wil veranderen ,kost het je geen fortuin .
Hier zie je dan ook geregeld zulke grote transporten voorbij komen .
Het zijn wel heel mooie foto's van die huizen .

Groetjes Nancy

Monique said...

Grappig om te lezen. Ook wij lopen hier tegen heel andere bouwgewoontes aan als in Nederland. Pluggen in holle muren enzo ...

Verder is het amper geïsoleerd en zo gebouwd dat je de zon zoveel mogelijk buiten houdt. Logisch, met de hete zomers, maar toen het vorige week zo koud was, even wennen.

We stoken op hetelucht airco in combinatie met infraroodradiatoren en dat is ook even zoeken ;-)

En o ja, we zitten op dit moment zonder licht (schemerlampen werken wel gelukkig), de stop klapt er steeds uit. Electricien komt zo, hoop ik. Mañana ...?