Friday, September 16, 2011

Positieve noot

Even iets anders na alle bosbranden, droogtes en andere natuurrampen, we komen verdacht dicht bij 2012 als je erover nadenkt, Nederland verzuipt en kent aardbevingen, wij veranderen langzaam in een woestijn, een stuk verder noordelijk bij de van Dijkjes kunnen ze geen water meer zien, er ontbreekt nog een vulkaanuitbarsting in Dallas, oeps, dat is niet positief.
Even wat goed nieuws, zakelijk draaien we erg goed, we hebben het zo druk dat we wat rustiger aan willen gaan doen want 7 dagen in de week werken van zo'n 7 uur smorgens tot 9 uur 's avonds (en dan is het nog niet af) met wat tussenstops erin wordt eigenlijk te gek. We hebben van de website gehaald dat we kleding, schoenen etc ook aankopen en opsturen per post, dat doen we alleen nog voor vaste klanten want het kost veel te veel tijd. Ook alle bijzaken die geen auto's of autoparts/ motorfietsen/boten enz zijn gaan we minder tijd aan besteden, het is veel te bewerkelijk om bijv inboedels internationaal erbij te doen. Het is (weer) de bedoeling om de weekenden vrij te houden voor andere dingen waar er nog heeeeeel veel van liggen. Maar we zijn wel vrijwel altijd hier in de weekenden als er auto's afgeleverd moeten worden, het is nu 20.30 uur en net belde nog een trucker dat hij zo een auto komt afleveren hier en morgen of overmorgen komt hopelijk die klassieker aan van een klant want die chauffeur stond met een kapotte as onderweg, dat blijven altijd leuke dingen als zo'n auto of motor hier eenmaal staat en we kunnen foto's ervan sturen dat het aangekomen is.
We gaan als het wat koeler is weer wat reorganiseren, de opslag en garage upgraden en investeren in goed gereedschap: blijft altijd het halve werk. We hebben een goede monteur rondlopen, die we part-time in dienst nemen, er zijn genoeg mogelijkheden om geld te verdienen in dit mooie land. Na zo'n lange, hete zomer ga je weleens denken of je het wel goed gedaan hebt want die hitte hakt best behoorlijk in je energie en echt piep zijn we ook niet meer tenslotte ;-) Maar dan kijk je om je heen en dan denk je, we doen het eigenlijk verdomde goed wel, natuurlijk kan het altijd beter, maar ook een stuk slechter. We hebben in korte tijd een bedrijf opgebouwd wat een begrip is in Nederland, we krijgen dagelijks nieuwe klanten en de meeste via mond op mond reclame, dan doe je het goed. We verdienen ruim voldoende, hebben weinig overhead, hebben een erg mooi stukje grond, een leuke dierentuin, een leuk huis in een perfecte Staat om in te ondernemen, we hebben soms zin in een zwembad in de tuin maar daar beginnen we niet meer aan, luxe artikelen geven we ook niet om, mooie trendy outfits zijn niet besteed aan ons. De schoonheidsspecialiste en de kapper zijn gelukkig ook niet van ons afhankelijk want we leven tenslotte heerlijk op het platteland. Het is al heel wat dat we elke dag douchen eigenlijk (grapje ! ;-) We weten wat we nu hebben en wat de toekomst gaat brengen dat weet je toch niet, een goede waarzegster hebben we hier ook nog niet gevonden ;-) dus have fun !

4 comments:

MissFluffy said...

Leuk te horen dat jullie het zo goed doen en eigenlijk dan ook de normaalste zaak dat je je zaak ook eens terug onder de loep neemt en bekijkt waar je meer naartoe wil groeien en welke zaken je liever wil afbouwen .
Ik denk dat ik ook naar vrije weekends zou snakken als je al zolang 7 dagen op 7 bezig zijt en dan nog in tropische temperaturen !En over die luxe ,ik zou dat ook kunnnen missen hoor maar zou toch graag een duik nemen bij zulke hitte 'lol'.
Doe zo voort !


Gr, Nancy

Anonymous said...

goed verhaal en zelfreflectie;-D is ook nooit weg, You r quite right en take care; fijn weekend ( hier gaat het zo regenenxT

Annemiek said...

Geweldig dat het zo goed gaat, en helemaal gelijk dat je ook de tijd moet nemen om te genieten!

Car said...

Een hele tijd hard werken is geen enkel probleem maar de boog kan niet altijd gespannen blijven. Super dat jullie zelf deze keuze kunnen maken en de krenten uit de pap kunnen pikken.